#481 2015-07-04 09:59:38

Neoma

Administrator

Punktów :   

Re: Mi¶ka, Neoma

;( O Boże, Mi¶ka, to naprawdę okropne. Wyobrażam sobie, co musiałam przeżyć...

#482 2015-07-04 10:18:18

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Było okropne, upłakałam się jak dziecko. Tyle lat był z nami, a w jedn± godzinę... została nam tylko nasza psinka

Anime jest bogiem, manga nałogiem.

#483 2015-07-04 12:00:38

A.

Administrator

Punktów :   

Najgorsze jest wła¶nie, jak człowiek traci takiego małego przyjaciela i wyrzuca sobie, że gdyby zrobił co¶ inaczej, do tego by nie doszło
Przykro mi z powodu malucha.

#484 2015-07-04 14:18:46

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Dzięki dziewczyny.

#485 2015-07-05 09:51:05

kiara_94

Administrator

Punktów :   

O Mi¶ka to serio straszne te zwierz±tka s± takie delikatne szkoda.
A to anime co polecała¶ to jakie¶ stare? kreska przedpotopowa

edit:  a teraz patrzę 2013 rok odpowiada za nie studio Ghibli to dlatego taka kreska no ciekawa produkcja

#486 2015-07-05 11:03:38

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Nie s± takie delikatne. Bez problemu znosz± transport, nie choruj± i w ogóle, ale chyba każdy zwierzak w takim upale nie dałby rady. Sama się rozpływałam, taki był skwar.

Nie słyszała¶ nigdy legendy o księżniczce Kaguyi? Nawet w SM była o niej mowa, ale trochę przerobili wersję. Mnie anime zachwyciło wła¶nie kresk±. Piękna, taka bajkowa. Jak w starych japońskich malowidłach. Sama historia też bardzo ciekawa.

#487 2015-07-06 12:26:49

kiara_94

Administrator

Punktów :   

A tak znam legendę o księżniczce Kaguyi tak była w SM też. To też to anime się do tego odwołuje chyba Japanole strasznie lubi± t± legendę, często się do niej odwołuj±

#488 2015-07-06 12:45:31

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Nie tylko ta legenda jest popularna. Jest wiele tytułów, w których króluje japoński i chiński folklor. Uwielbiam takie klimaty. Bardzo popularna jest też legenda o Żółtym Cesarzu i Bóstwach. Odniesienia do niej można spotkać np. w takich tytułach jak Fushigi Yuugi https://pl.wikipedia.org/wiki/Tajemnica … 2o%C5%9Bci czy Akatsuki no Yona (ostatnio wspominałam Wam o tym anime). Uwielbiam mangi/anime, w których s± takie nawi±zania do legend, w których występuj± youkai i w których akcja dzieje się w czasach feudalnych. Marz± mi się takie mangi u nas jak wła¶nie Akatsuki no Yona, Fruits Basket, Hoozuki no Reitetsu, FY: Genbu Kaiden, light novel Saiunkoku Monogatari i LN Junni Kokki. Z mang w takich klimatach jest u nas wydana Zakuro i Jak zostałam bóstwem (Kamisama Hajimemashita), któr± wielbię! Więcej takich mang u nas poproszę a z anime to jest jeszcze kilka tytułów, które mogłabym polecić

EDIT:
Newsy od Anime Eden: Pani Danuta Stachyra powraca jako lektorka w "Czarodziejce z Księżyca"! Przeczyta dla Was obsadę wersji polskiej i kilka innych drobiazgów.
+ foto pani Danusi miła niespodzianka. Czuć nostalgię

#489 2015-07-09 14:41:14

kiara_94

Administrator

Punktów :   

o fajnie lubiłam j± jako lektorkę

#490 2015-07-10 12:26:45

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

7ego sierpnia wychodzi DVD SM! Tego dnia będzie też udostępniony zwiastun filmu. Płytę będzie można nabyć w przedsprzedaży, która ma wystartować za kilka dni. Do wydania DVD będ± dodane także dwie pocztówki.

#491 2015-07-12 16:49:45

Neoma

Administrator

Punktów :   

Super info!!

Ja też się cieszę z powrotu lektorki - szkoda, że poza dubbingiem nie mogłaby być wersja z lektorem...

Mi¶ka, ja też widz±c tę kreskę, my¶lałam, że to jaka¶ starsza animacja. Ale to nowiutkie, prawda? NieĽle wystylizowali.
(Ta Kaguya to historia podobna trochę do rosyjskiej ¦nieżki).

#492 2015-07-12 17:02:26

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Tak, Kaguya jest z 2013 roku bodajże.

#493 2015-07-12 18:59:58

Neoma

Administrator

Punktów :   

Ona była zgłoszona do Oskara? Czy miała być?

#494 2015-07-13 10:56:23

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Była i chyba nawet wygrała. Nie pamiętam. Ale na pewno była nominowana.

Ruszyła przedsprzedaż http://anime-eden.pl/produkt/sailor-moo … lm-kinowy/

#495 2015-07-13 19:15:06

A.

Administrator

Punktów :   

Kaguya była tylko nominowana - wygrała wówczas Wielka Szóstka Disneya.

Co za¶ do R-ki na DVD - miałam zamawiać, ale pomy¶lałam, że poczekam na opinie o polskim dubbingu~

#496 2015-07-13 20:32:38

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Ja zamówiłam. Jaki by ten dubbing nie wyszedł i tak bym kupiła za względu na oryginaln± wersję z napisami. Jako¶ nie widzi mi się dubbing w anime.

#497 2015-07-14 18:51:23

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Słuchajcie dziewczyny, ostatnio wzięło mnie na ogl±danie Muminków chyba zwariowałam ale na nowo mnie to wci±gnęło, poza tym wydaje mi się że Mała Mi leciała na Włóczykija
O to super chyba sobie od¶wieżę i obejrzę też Sailor Moon film R Mamoru jest tam taki piękny zreszt± jak zawsze

#498 2015-07-14 19:49:07

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Muminki - moja ulubiona wieczorynka. Jak ja się bałam Buki ....

#499 2015-07-15 12:50:45

kiara_94

Administrator

Punktów :   

a ja wła¶nie Bukę uwielbiam jest taka biedna, samotna i tajemnicza ciekawe dlaczego? I dlaczego wszystko zamarza gdy się przejdzie?

Obejrzałam też 21 odcinek Crystalu, jak ta Pluto się czerwieniła gdy rozmawiała z Endymionem

#500 2015-07-15 20:19:34

A.

Administrator

Punktów :   

Buka - jedna z moich ulubionych postaci z "Muminków". Istota mocno zapadaj±ca w pamięć, choć pojawia sie w niewielkiej ilo¶ci ksi±żek i w tylko czterech z dziewięciu ksi±żek Jansson.
Przy okazji - pierwsze pojawienie się Byki w 11 językach https://www.youtube.com/watch?v=eJv3UM-CuiY oraz jej ostatnia kwestia z tamtego odcinka w 10 językach https://www.youtube.com/watch?v=53ZcjYqkVms Która wersja wypadła waszym zdaniem najstraszniej?~

"wydaje mi się że Mała Mi leciała na Włóczykija"
Chcesz potwierdzenie? http://joemonster.org/filmy/23561/Mala_ … Wloczykija
A skoro już mowa o leceniu kogo¶ na inn± osobę: https://www.youtube.com/watch?v=v3XQq9a_wNw (fragment od 13:40 do 15:45) ;P

#501 2015-07-17 15:25:36

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Taa Buka i Muminek nie szipuje co to za Alicja pierwsze widzę słyszę
tak ten filmik już wcze¶niej widziałam z mi i włóczykijem, a s± jeszcze jakie¶ inne jednoznaczne smaczki na temat tego pairingu

#502 2015-07-17 16:09:51

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Gładka, chcesz żebym w nocy nie mogła spać? Te filmiki z Buk± s± straszne! Zwłaszcza ten pierwszy. Miałam gęsi± skórkę jak ogl±dałam. Jakbym słuchała jaki¶ egzorcyzmów wrr... nic dziwnego, że tak bardzo jej się bałam. Teraz też się boję.

Kiara, Alicji nie pamiętasz? Bardzo j± lubiłam. Najlepsza była jej babcia

#503 2015-07-17 17:59:26

kiara_94

Administrator

Punktów :   

No wła¶nie t± bajkę słabo znam z dzieciństwa a szkoda ... i teraz sobie od¶wieżam i nie pamiętam Alicji ani jej babci. Serio ten filmik z krzykami Buki naprawdę straszny ale Buka sama w sobie nie jest zła, ciekawe co sprawiło, że wszystko zamarza przy niej i ciekawe czy jest dziewczynk± czy chłopczykiem wydaje mi się że to kobieta xD

szkoda bo przez najbliższe dwa tygodnie nie będę miała dostępu do neta i nie będę mogła odpisywać na wasze posty wyjeżdżam w sin± dal ale powrócę

#504 2015-07-17 18:17:33

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Miłych wakacji

No i Czarodziejka się skończyła <chlip> ale się wzruszyłam. Twórcy chyba trochę zmienili walkę z Fantomem. Nie przypominam sobie, żeby Chibiusa pomagała go pokonać. Sprawdzę to, jak będę w domu. Teraz czekamy na kolejne czę¶ci nie mogę się doczekać. Oby zostawili tę sam± piosenkę w openingu

EDIT: Gładka, widzę na filwebie, że ogl±dała¶ "W głowie się nie mie¶ci". Alicja Kozieja, który w tym filmie dubbingowała jak±¶ Riley, będzie podkładała głos Chibiusie. Co o tym my¶lisz? Głos będzie pasował?

#505 2015-07-22 21:45:04

A.

Administrator

Punktów :   

Może wypa¶ć dobrze - co prawda jej głos kojarzy mi się z trochę starsz± i/lub bardziej "chłopczycowat±" dziewczynk±, ale na moje wrażenia na pewno nałożyło się to, że po prostu do tej pory słyszałam j± tylko w roli Riley, która tak± postaci± wła¶nie jest
Fragmenty filmu, w których słychać Alicję Kozieję, możecie zobaczyć legalnie tu: https://www.youtube.com/watch?v=rY9c-S08e1I https://www.youtube.com/watch?v=p8iZzIg9yos

#506 2015-07-22 21:50:52

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Obejrzałam te zwiastuny jak tylko ogłosili, że Alicja będzie podkładać głos Chibiusie, ale nie byłam pewna, czy to ona. Nie zawsze w zwiastunach głosy podkładaj± Ci sami aktorzy co w filmie. I faktycznie, po tym głosie pasuje na chłopczycę, ale zobaczymy jak jej pójdzie. Na razie jestem sceptycznie nastawiona do całego dubbingu. A ta Alicja to ponoć jeszcze dziecko. Spodziewałam się jakiej¶ młodej aktorki, a tu dziecko będzie podkładało głos dziecku. Ciekawe jak to wyjdzie.

#507 2015-07-23 17:42:06

A.

Administrator

Punktów :   

Też mnie to ciekawi - na pewno potrafi zagrać scenę, w której jej postać pokazuje zadziorno¶ć lub podirytowanie

#508 2015-07-26 11:11:39

Neoma

Administrator

Punktów :   

O, już ogłosili aktorów? Kto gra Usagi i Mamorka? Chibiusy w "Obietnicy róży" i tak jest mało (Ja tak samo, dubbing nie dubbing - chodzi o wersję oryginaln±).

Mi¶ka, Chibiusa w mandze też walczyła wraz z Usagi przeciwko Mędrcowi (zreszt± podobnie było w oryginalnej anime).

A, Kaguya była chyba wtedy nominowana, jak był wielki szum, że znowu Disney wygrał?

#509 2015-07-26 18:27:44

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Na razie podali tylko, kto będzie podkładał głos Chibiusie.

Sprawdziłam w mandze i faktycznie Chibiusa pomogła Usagi i Mamoru w walce.

#510 2015-07-29 17:39:19

Neoma

Administrator

Punktów :   

To raczej Mamoru pomógł, Usa i Chibiusa były na pierwszej linii ataku
Zastanawia mnie, czy to, że już wybrali Chibiusę, znaczy, że zrobi± pozostałe filmy? Bo w superesce ma duż± rolę?

Co do Muminków, ja teżzawsze widziałam że Mała Mi ma ci±goty do Włczykija
Polska Buka najlepsza! I to nie mój nacjonalizm, komentarze na tubisiach też to mówi±. Za to norweska była żałosna, że też muminki się na tarzały po ziemi z rado¶ci. Dziwnie nawet milczenie angielskiej budziło więcej napięcia.

#511 2015-08-04 15:53:40

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Już jestem O to już skończyli sezon R Sailor Moon mam nadzieję, że szybko wezm± się za S i ciekawe jak tym razem przedstawi± Neptune i Uranusa ja muszę nadrobić braki, ostatni odcinek jaki ogl±dałam to ten z pocałunkiem Diamanda

#512 2015-08-06 17:27:04

Neoma

Administrator

Punktów :   

W sumie nie jeszcze na 100% potwierdzenia, że kontynuuj±. Na filmwebie kto¶ rzucił plotkę, że następny sezon to ma być Sailor Moon Golden star. Niepotwierdzone.

#513 2015-08-07 18:48:14

A.

Administrator

Punktów :   

https://www.youtube.com/watch?v=5h2mPzxHzD0

Widziały?
Podoba mi się głos Fiore'a~

#514 2015-08-07 18:53:53

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Ooo głos Fiore faktycznie zniewalaj±cy, ale Usagi i Ami aktorki tak trochę bez przekonania wypowiadaj± te kwestie szkoda, że głosu Mamorcia nie dali, chyba bym padła gdybym go usłyszała

#515 2015-08-09 07:03:09

Neoma

Administrator

Punktów :   

Przykro mi, ale mi głosy dziewczyn nie pasuj± Jakby zamienić, to może byłoby lepiej...

#516 2015-08-09 18:05:54

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Hej dziewczyny! Wybaczcie, że tak długo się nie odzywałam. Dzi¶ wróciłam z wakacji. Zwiastun oczywi¶cie widziałam i jak dla mnie tragedia. Jakbym ogl±dała co¶ na Disney Channel, czy innym programie dla dzieci. Tak sztucznie to wyszło jednak dla mnie anime tylko i wył±cznie z napisami. Mam nadzieję, że płyta dojdzie do pi±tku, to dam znać jak reszta dubbingu. Bardzo ciekawa jestem Mamoru.
A co do kontynuacji SM, to na pewno będzie. Nawet w ostatnim odcinku jest informacja "do zobaczenia wkrótce".

#517 2015-08-10 21:56:55

A.

Administrator

Punktów :   

Hej Mi¶ka~

Mi¶ka napisał:

A co do kontynuacji SM, to na pewno będzie. Nawet w ostatnim odcinku jest informacja "do zobaczenia wkrótce".

Też tak my¶lałam, póki kto¶ na Tumblrze nie zauważył, że co¶ takiego było na końcu serii PGSM, a i tak nic potem nie było zrobione =='

#518 2015-08-11 11:06:32

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Potwierdzenie jest nawet na stronie Toei, także ja o kontynuację się nie martwię

Wiecie co dobrego dorwałam na wakacjach hihi? Koszulkę z Czarodziejk±! Nie jest ubrana w strój wojowniczki, tylko w jakie¶ spodenki i kurteczkę. Jak zobaczyłam j± na wystawie, to biegiem leciałam do sklepu

#519 2015-08-11 17:13:47

kiara_94

Administrator

Punktów :   

O koszulka z czarodziejk± to cenny nabytek super, że wypoczęła¶ na wakacjach
Neoma ja się w pełni z Tob± zgadzam jeżeli chodzi o dubbing dziewczyn
Naprawdę Gładka co¶ takiego było na końcu serii PGSM? przecież ostatni odcinek tam to ¶lub Mamoru z Usagi to już potem nie było fabuły, co mieli by kręcić? Kurczę jaki ja mam sentyment do PGSM chyba sobie obejrzę znowu jaki¶ odcinek 

#520 2015-08-12 08:35:15

A.

Administrator

Punktów :   

Powinnam była napisać, że "ponoć" tak było - poza tym nie pamiętam, czy co¶ takiego rzekomo miało się pojawić na końcu wła¶ciwej serii (po której powstał już tylko odcinek specjalny - ten ze ¶lubem), czy na końcu tego odcinka specjalnego~

"przecież ostatni odcinek tam to ¶lub Mamoru z Usagi to już potem nie było fabuły, co mieli by kręcić?"
Może mogliby wyskoczyć z czym¶ kompletnie nowym? ^^; Nie ogl±dałam PGSM, więc w szczegóły nie mogę się wdawać ^^;

#521 2015-08-14 12:46:45

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Dziewczyny, wła¶nie przyszła mi paczka z dvd SM! Jak obejrzę, to napiszę co i jak

EDIT: Wła¶nie skończyłam ogl±dać i powiem Wam, że ten dubbing wcale nie wyszedł tak Ľle! Nie byłam do niego przekonana, a już po zobaczeniu zwiastuna stwierdziłam, że to czysta tragedia. Jednak nie. Jako¶ im to wyszło. Bardzo podobał mi się głos Fiore, Mamoru też był ok mimo, że wcale nie podobny do oryginału. Dziewczyny takie sobie, piszczałki, zwłaszcza Rei i Mako kto jak kto ale Mako nie powinna mieć takiego niskiego głosu. Za to podobało mi się Usagi. Nie była piszcz±ca. Miała taki miły, ciepły głos. Oczywi¶cie ataki, to wiadomo. Słyszały¶cie w zwiastunie. Ale mowa była bardzo dobra. Koty i Chibiusa też było dobre, a najlepszy był kwiat Ksenianu. To nie był czysty głos tylko taki, hmm....nie mam pojęcia jak to nazwać... taki komputertowy? No wiecie, taki jakby to jaki¶ robocik gadał, czy co¶. Nie mam pojęcia jak fachowo to się nazywa, ale ten głos bardzo mi się podobał. Jutro obejrzę sobie wersje z napisami i zobaczę jak brzmi oryginalna wersja, bo już nie pamiętam, jak ten kwiatek mówił. |I co najważniejsze, jako¶ć. Jest ¶wietna! Mam trochę sporawy telewizor i bałam się, że DVD to będzie nie najlepsza jako¶ć obrazu, ale myliłam się. Jest czy¶ciutko. Ogólnie jestem zadowolona. Pewnie będę się trzymać oryginału. Jednak co seiyuu to seiyuu. Dubbing obejrzałam z ciekawo¶ci. To płyty dostałam tez dwie pocztówki z Czarodziejk±.

#522 2015-08-15 13:01:52

Neoma

Administrator

Punktów :   

Oo - a ty zamawiała¶ bezpo¶rednio u nich? Bo w empiku nie ma...

#523 2015-08-15 14:27:37

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Gładka to polecam PGSM bardzo sympatyczny serial chociaż czasami głupota goni głupotę xD O czyli głos Mamoru nie zadziwia

#524 2015-08-15 15:10:31

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Tak, u nich zamówiłam. W Empiku płyt nie będzie. Trzeba kupować u nich, albo w innym sklepie internetowym. 

Kiara, no nie jest podobny do oryginału, ale też nie jest zły. Podobał mi się. Ogólnie męskie głowy było ok, zwłaszcza Fiore. Brawa dla pana, który mu użyczał głosu.

#525 2015-08-17 19:10:02

Neoma

Administrator

Punktów :   

No to trochę przykre - w sklepie internetowym raczej kupi± ci, którzy tego konkretnie szukaj±. A jakby było w empiku, to mieliby¶my i nowych nabywców, którzy może byliby zainteresowani kolejnymi filami i serialem? Jak tyle filmów Disneya i Barbie leży, to co im jedna Czarodziejka im przeszkadzała
(W każdym razie mam nadzieję, że mnie nie wykiwaj±, bo wczoraj kupiłam i zero informacji na razie...)

#526 2015-08-18 13:57:47

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Empik bardzo zdziera z wydawców. Nie wiem jak w płytami, ale za mangi bior± nawet 60% ceny! A anime-eden s± jeszcze młodzi. Może w czasem ich płyty trafi± też do sklepów stacjonarnych.
Wykiwać, nie wykiwaj±, ale na wysyłkę trzeba troszkę poczekać. Co¶ ostatnio obiło mi się o uszy, że najpierw wysyłaj± tym, który zamówili przedpłaty i od razu opłacili, bo może im nakładu brakn±ć. Także może będziesz musiała troszkę poczekać. Nie wiem ile w tym prawdy.

#527 2015-08-19 18:49:23

Neoma

Administrator

Punktów :   

Napisali, że już wysłali, czyi chyba ok. Natomiast, jak mówiłam - tylko zainteresowani zamówi±. Jakby sobie na półce leżały, byłaby promocja - przyszłe filmy, a może cała seria? Ech...

No i przyszło. Mi¶ka, a jakie masz pocztówki?

#528 2015-08-21 16:54:09

kiara_94

Administrator

Punktów :   

a w takich hipermarketach też nie będzie tych płyt? czasami się pojawiaj± tam takie anime np. kiedy¶ mononoke widziałam w jakim¶ realu, strasznie to potem tanie po 14 zł

#529 2015-08-21 18:21:58

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Mam dwie pocztówki, jedna z Usagi i Mamoru jak się całuj±, a druga z Chibius±, Ami i Rei przy kwiatach. Jak podoba Ci się dubbing?

Kiara, płyty na razie będ± do kupienia tylko w sklepach internetowych.

#530 2015-08-27 18:09:22

Neoma

Administrator

Punktów :   

No to ja miałam takie same pocztówki - a już sięcieszyłam, że mi specjalnie ta ładn± dali, he

Dubbing całkiem przyjemny i nie miałabym nic naprzeciwko, by zobaczyć cał± serię. Chibiusa niezła - trocha bachorowata, ale potrafi też być miła. Usagi trochę za twarda momentami, ale ogólnie ok.
Żałuję, że Usagi i Mamoru nie mówi± do siebie zdrobniale.

#531 2015-08-28 09:47:45

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Wła¶nie Usagi mi się podoba. Nie jest taka piszcz±ca. A jak Ci się podoba dubbing Rei i Mako? Jak dla mnie to w ogóle nie pasuj± im te głosy :-/

#532 2015-08-28 19:03:28

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Ja wreszcie obejrzałam do końca Sailor Moon Crystal ostatnie odcinki były nawet całkiem całkiem ale jako¶ starej wersji nic nie pobije, mam do niej cholerny sentyment xD Ojej szkoda to Pluto jednak naprawdę zginęła w mandze, tak?

#533 2015-08-29 12:48:27

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Mnie się Crystal bardzo podoba, bo jest tak jak w mandze. No Pluto nie zginęła tak do końca. Przecież w trzeciej serii się pojawiła razem z Uranem i Neptunem. 

Kiara, anime-eden zaczyna powoli rozszerzać listę sklepów w jakich można kupić płyty. może niedługo będ± dostępne w empiku albo saturnie.

#534 2015-08-30 17:36:22

Neoma

Administrator

Punktów :   

Tak, tylko jak nie przedłuż± Krystala, to wyjdzie, że Pluto zginęła na dobre ;(

Mi¶ka, na pocz±tku trudno mi się było przyzwyczaić, bo znamy tylko oryginalne głosy przecież, ale mog± być - chciałam, żeby miały szansę w dłuższych scenach. Ale braku Mamorka i Usako trudno znie¶ć...

U mnie w parku była impreza fanów Harajuku Jak fajnie.

#535 2015-08-30 18:00:58

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

A co to Harajaku?

#536 2015-08-30 18:18:40

Neoma

Administrator

Punktów :   

Miejsce, gdzie zbieraj± sięfani Cosplayów

#537 2015-08-31 18:42:45

kiara_94

Administrator

Punktów :   

o zebranie Cosplayów to ciekawa rzecz Neoma to chyba mieszkasz w jakim¶ wypasionym większym mie¶cie u mnie takich imprez jeszcze nie ma w zwyczaju tu nadal ludzie my¶l±, że mangi s± satanistyczne te klimaty Neoma a przebrała¶ się za kogo¶ czy tylko patrzyła¶?

#538 2015-09-04 20:37:45

Neoma

Administrator

Punktów :   

Większe miasto? Zależy od czego, od Tokio mniejsze
Ja się o tym dowiedziałam dopiero, id±c przez park W naszym parku różnie się dzieje, w zeszłym miesi±cu ludzie się przebierali za z epoki Mozarta. Miejmy nadzieję, że się przyjmie...

#539 2015-09-05 16:55:19

kiara_94

Administrator

Punktów :   

To w bardzo ciekawym i fajnym mie¶cie mieszkasz Noo od Tokio to każde miasto w Polsce jest mniejsze, nawet Warszawa

#540 2015-09-05 19:50:58

Neoma

Administrator

Punktów :   

W Tokio chyba więcej osób mieszka niż w całej Polsce?
Ja akurat w mie¶cie wojewódzkim mieszkam, ale z tych małych i prowincjonalnych

Tak ogólnie to wkleiłam pierwszy odcinek mojego fanfika. Liczę na jakie¶ protsty albo szczery zachwyt.

#541 2015-09-06 16:15:32

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Przeczytałam. Nawet mi się podobało. Neoma, tworzysz całkiem now± historię? Co dziewczyny tak robi±? Ucz± się?

#542 2015-09-06 19:08:04

Neoma

Administrator

Punktów :   

Tak, to nowa historia, alternatywny ¶wiat, gdzie nie ma Królestwa Ciemno¶ci i dziewczyny nie s± czarodziejkami, za to skończyły spokojnie gimnazjum i liceum. Sobie dalej studiuj±, poza Mako, która pracuje. A Mamoru pojechał do stanów, jak wstarsach, tyle że tam został.
Pomysł z las vegas powstał na tumblurze.

#543 2015-09-07 12:32:48

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Ciekawie się zapowiada czekam na dalsze czę¶ci

#544 2015-09-08 18:05:23

Neoma

Administrator

Punktów :   

A dzięki Pracujęteż nad czyms jeszcze jednym..

#545 2015-09-09 09:42:53

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Ooo, a co to takiego?

#546 2015-09-09 17:38:26

Neoma

Administrator

Punktów :   

Fanfik n a podstawie serii "Rywalki", tylko z bohaterami z Czrodziejki

#547 2015-09-09 17:49:36

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Tych Rywalek to nie znam, ale ten o Czarodziejkach w Las Vegas, to chętnie poczytam

#548 2015-09-15 16:18:08

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Hej Neoma a gdzie mogę przeczytać twój fanfik? Bo na tublurze zajechałam aż na 26 stronę i nie znalazłam, on jest tam umieszczony?

#549 2015-09-15 18:49:55

Neoma

Administrator

Punktów :   

Na tumblurze tutaj: http://neoma2.tumblr.com/post/128422853 … -noc#notes
Najlepiej szukać po tagu fanik.
(Ale tak ogólnie jest też tutaj w w±tku obok ;> )

#550 2015-09-16 07:59:01

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Hej już przeczytałam bardzo fajne ale smutne że dziewczyny nie s± czarodziejkami czeka ich nudne życie zjadaczy chleba heheh Ale to akcja jest już po Starsach bo Mamoru wrócił ze Stanów czyli Mamoru/Usagi tak długo jeszcze nie s± razem? Neoma mam nadzieję, że jako¶ szybko ich poł±czysz I Mamoru będzie taki jaki był na pocz±tku w pierwszej serii czyli pewny siebie i dokuczaj±cy Usagi non stop   A kiedy następny odcinek? Neoma jeszcze jakby¶ miała czas i chęci mogłaby¶ zrobić ilustracje w stylu mangi to byłby szaał Nie wiem czy kiedy¶ próbowała¶ tak rysować? Chyba co¶ kiedy¶ wspominała¶?

#551 2015-09-16 19:31:22

Neoma

Administrator

Punktów :   

To tak - akcja jest dużo po Starsach, bo dziewczyny już liceum skończyły. Nie s± czarodziejkami, zintegrowały się naturalnie. Mamorek przez cały czas był w Stanach.

#552 2015-09-28 17:03:24

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

#553 2015-09-28 19:58:27

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Bardzo się cieszę ciekawe jak pokaż± Urana i Neptuna, czy będzie odważnie ich relacja ukazana? No i żeby było jak najmniej Chibiusy

#554 2015-09-29 14:39:06

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Też jestem ciekawa tej relacji Haruki i Michiru. A Chibiusy niestety będzie sporawo, bo przecież zaprzyjaĽnia się z Hotaru. Jednak, tak jak wspominałam już wcze¶niej, mangowa Chibiusa nie jest taka zła. W drugiem sezonie zrobili j± jak± jak w mandze, więc i w tym powinno być wsio dobrze

#555 2015-10-04 16:22:53

Neoma

Administrator

Punktów :   

A ludzie już narzekaj±, że pewnie będ± kuzynkami...

#556 2015-10-05 10:39:45

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Z tego co wiem, to tylko w amerykańskiej wersji zrobiono z nich kuzynki. W tej nowej raczej tego nie będzie, chyba, że Amerykańce sami co¶ porobi±. Mam nadzieję, że wsio będzie jak w mandze nie mogę się już doczekać oby zostawili tę sam± piosenkę w openingu

#557 2015-10-10 17:56:17

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Nie, chyba nie zrobi± z nich kuzynek, ta wersja jest bardziej dojrzała więc prawdę ukarze O ja bym chciała żeby dali now± piosenkę, ta jest nawet spoko ale powiew ¶wieżo¶ci nie zaszkodziłby. Ostatnio nawet spodobała mi się ta pierwsza propozycja piosenki Momoiro Clover co j± tak kiedy¶ zjechałam, teraz mi tak trochę głupio bo zaczęła mi się podobać https://www.youtube.com/watch?v=-72Lje6nwg0

#558 2015-10-11 12:09:08

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Ta piosenka mi od razu w ucho wpadła słucham jej czasami

#559 2015-10-11 17:21:00

Neoma

Administrator

Punktów :   

Jakby co, wkleiłam nowego fanfika.

W org anime piosenka leciała ta sama aż do Starsów, ale końcowe zmieniały się co sezon, podobnie jak animacja w openingach. Też mam nadzieję, że co¶ nowego bęzie.

#560 2015-10-11 17:41:25

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

W org anime piosenka leciała ta sama aż do Starsów, ale końcowe zmieniały się co sezon, podobnie jak animacja w openingach.

Wła¶nie dlatego mam nadzieję, że piosenka się nie zmieni

Stopka forum

RSS