#321 2015-03-26 11:11:02

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Re: Mi¶ka, Neoma

No pewnie, ¿e kto¶ ogl±da³. Nie mogê siê doczekaæ nastêpnego! W koñcu Kryszta³owe Tokio!

Anime jest bogiem, manga na³ogiem.

#322 2015-03-26 20:14:23

Neoma

Administrator

Punktów :   

O to ju¿ maj± wej¶æ do Tokyo, czy dopiero Czarodziejkê z Plutona zobacz±?
Ciekawe, czy j± przyciemni±..

#323 2015-03-27 11:05:34

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No Plutona zobacz± przed wej¶ciem do Tokio, wiêc zak³adam, ¿e uda im siê wej¶æ w jednym odcinku

Dziewczyny w³a¶nie skoñczy³am ogl±daæ anime Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu LOVE! To takie mêskie Sailorki. ¦wietna komedia. W pierwszym odcinku p³aka³am podczas transformacji ch³opaków i ich ataków. A 4 odcinek to mistrzostwo! Wy³am ze ¶miechu! Na prawdê polecam! Kupa ¶miechu i tylko 12 odcinków. A tak siê prezentuj± Loversi http://www.animeaak.com/wp-content/uplo … -cover.jpg

#324 2015-04-02 17:45:07

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Haha faktycznie fajne anime to loversi, ogl±dam teraz pierwszy odcinek. Polubi³am tego co siê tak rozgada³ na pocz±tku o glutenie i tego "nijakiego" A ten blondynasek co gania³ to ró¿owe zwierz±tko to jest dziewczyna czy ch³opak? xD
Aha i ...
¯yczê Wam Radosnych ¦wi±t Wielkanocnych!!!

A no tak ten kolo jest ch³opakiem ju¿ siê wyja¶ni³o
A czemu ten nijaki nie nale¿y do "loversów"?

#325 2015-04-02 18:25:48

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Co ja widzê! W koñcu kto¶ siê odezwa³ a ju¿ my¶la³am, ¿e Was jaki zaj±c porwa³
No, Loversi s± ¶wietni, ale poczekaj na 4 odcinek! To dopiero mistrzostwo komedii p³aka³am jak ogl±da³am koniec te¿ bardzo zaskakuj±cy
jaki nijaki?  pamiêtam, ¿e jaki¶ nijaki ch³opak bêdzie ich pierwszym "wrogiem"

#326 2015-04-03 13:13:04

kiara_94

Administrator

Punktów :   

No sorcia, ¿e d³ugo siê nie odzywa³am, ale zawsze jak jest czas to wbijam na forum No tak ten nijaki okaza³ siê ich pierwszym wrogiem trochê szkoda, chcia³abym ¿eby sta³ siê loversem i "zrzuci³" swoj± nijako¶æ Ok to obejrzê sobie 4 odcinek

#327 2015-04-03 13:36:45

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No obejrzyj, obejrzyj. Mam nadziejê, ¿e spodoba Ci siê tak jak i mnie

No i dziewczyny, tak w ogóle to wszystkiego najlepszego! Du¿o zdrówka, szczê¶cia, pieni±¿ków, smacznego jaja, mokrego dyngusa i masê prezentów od Zaj±czka

#328 2015-04-05 14:32:43

Neoma

Administrator

Punktów :   

Smacznego Zaj±ca i Weso³ego jajka zdrowia, szczê¶cia, pomy¶lno¶ci i spe³nienia marzeñ.

#329 2015-04-05 14:49:55

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Dziêkujemy, dziêkujemy

Widzia³y¶cie dziewczyny odcinek? Jak Wam siê podoba³? Mnie bardzo! Koniec w takim momencie, no! ¯e te¿ trzeba tyle czekaæ na kolejny odcinek Endymion taki piêkny Sailor Pluto te¿ fajna, choæ ma za wielkie kolczyki. Zas³aniaj± jej pó³ twarzy. Seiyuu ma dobrze dobran±, ale nie podoba³ mi siê "¶miertelny krzyk". W starej wersji Pluto wypowiada³a go szeptem i by³ taki efektowny, a tutaj krzyk, mach mach i po ataku.

#330 2015-04-06 09:28:21

Neoma

Administrator

Punktów :   

No bo jednak stare ataki by³y d³u¿sze i bardziej dopracowane, dlatego robi³y wiêksze wra¿enie (natomiast po kilkudziesiêtnym ogl±daniu siê nudz± A to, ¿e "¶miertelny krzyk" by³ szeptany, to rzeczywi¶cie robi³o wra¿enie...Genialny pomys³ mieli.

Król przepiêkny i od razu z kotkiem.

Szczê¶liwego drugiego dnia ¦wi±t!

#331 2015-04-06 11:06:37

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No i w³a¶nie chodzi mi o ten szept w "¶miertelnym krzyku". Bo by³o wra¿enie! s³owa tak cicho wypowiedziane, a jaki potê¿ny atak! W nowej wersji mi siê nie podoba³o, choæ mo¿e jak zrobi± dalsze czê¶ci, to ten atak bêdzie brzmia³ inaczej. 

Dziêkujê i wzajemnie!
ja dopiero w PL bêdê w niedzielê

#332 2015-04-06 15:04:58

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Tak Pluto zawsze wymiata³a ten ¶miertelny krzyk wypowiadany szeptem faktycznie dobry pomys³ Ciekawe czy w tej wersji nakre¶l± bardziej jej zakochanie siê w Endymionie
Dziêkujê za ¿yczenia

#333 2015-04-06 15:20:47

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Kiara obejrza³a¶ wiêcej odcinków Loversów? Widzia³a¶ ju¿ 4 odcinek?

#334 2015-04-06 16:27:17

Neoma

Administrator

Punktów :   

A ja wam za³±czê co¶ apropos tych waszych Loversów http://ewagladka.tumblr.com/post/115657 … tupidprick

Nie jestem pewna, czy Pluto jeszcze bêdzie atakowaæ w tym sezonie - chyba tylko czas zatrzyma?

Mi¶ka, to Weso³ych ¦wi±t zagranicznych? Tam te¿ s± jajka i te klimaty?

#335 2015-04-06 17:49:04

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Neoma to jest ¦WIETNE!! Ale mi siê podoba SUPER! Musisz te¿ koniecznie obejrzeæ Loversów, genialna komedia

No teraz Pluto to ju¿ siê nie popisze ¶miertelnym krzykiem. Chyba, ¿e zrobi± kolejne sezony (oby). No no¶ by³o z tym zatrzymaniem czasu.

No zagranicznych, zagranicznych, niestety tutaj nie ma kompletnie nic. Ani jaj, zaj±ców, o klimacie nie wspominaj±c. Nawet Bo¿ego Narodzenia nie obchodz± tak jak my, tylko robi± sobie pijack± kolacyjkê. Lipa i jeszcze raz lipa.

#336 2015-04-07 10:03:34

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Ojej to tylko w Polsce jest taki odjazd ze ¶wiêtami a przypomnij Mi¶ka w jakim jeste¶ pañstwie?
Oo to widzê, ¿e nasza dawna kumpela G³adka te¿ lubi Loversów trzeba by j± tutaj na nasze forum ¶ci±gn±æ
Tak Mi¶ka ogl±da³am 4 odcinek ale jako¶ do tego cierpliwo¶ci nie mam strasznie mnie ten blondynasek denerwuje xD ale lubiê tego takiego powa¿nego co jest ubrany na niebiesko

#337 2015-04-07 10:36:02

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Jestem w Belgii. Okropny kraj. Ani ³adne, ani nic. Ceny z kosmosu, na weekend nawet nie ma gdzie siê wybraæ, bo wsio pozamykane. ¯adnych atrakcji nie ma. Jak wcze¶niej by³am w Niemczech, to tam nawet na lody mo¿na by³o wyskoczyæ, czy co¶. Ju¿ nie wspomnê ile atrakcji wokó³ (ró¿ne parki rozrywki itp). A tu nic kompletnie. Do tego jêzyk taki, ¿e s³owa nie potrafiê powiedzieæ ale na szczê¶cie ju¿ w niedzielê bêdê w domu i zostajê, a¿ do koñca miesi±ca

A widzisz, by³am pewna, ¿e Ci siê spodoba. Ja bawi³am siê ¶wietnie podczas ogl±dania Niebieski to En-chan tez go lubiê i ch³opców od tego je¿a

#338 2015-04-07 16:34:42

Neoma

Administrator

Punktów :   

Kiara, to super - to ja zapraszam Gladkê, co? 

Mi¶ka, to lipa w tej Belgii ;( A mo¿e by¶ popromowa³a tam normalne ¦wiêta?
Tych Loversów wpiszê sobie na listê. Sympatycznie to wygl±da (ten blondynek to taki mêski Usagi? k±pie siê z kaczuszkami?
I mo¿e to herezja, ale te kawa³ki przemian bardziej mi siê widz± ni¿ \kryszta³owe...

#339 2015-04-07 16:41:51

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Nawet jakbym chcia³a, to nie mia³abym komu popromowaæ. Z reszt± to moje pierwsze ¶wiêta tutaj i mam nadziejê, ¿e ostatnie.

Blondasek to mêska (mêska w sensie, ¿e ch³opak, bo mêski to on w ogóle nie jest ) wersja Usagi. Jest bardzo dziewczêcy i pokrêcony na punkcie wombata biedny zwierzak i tak jak czasami Usa w starej wersji, tak on potrafi trochê irytowaæ, ale mnie to akurat nie przeszkadza³o. Bardziej ju¿ mnie stara Usa do bia³ej gor±czki doprowadza³a
Hehe, no ch³opcy przynajmniej maj± "normaln±" przemianê, a nie zrobion± komputerowo. Te¿ mi siê ta bardziej podoba

#340 2015-04-07 19:10:45

Neoma

Administrator

Punktów :   

Tu znalaz³am wszystkie przemiany:
https://www.youtube.com/watch?v=a2sk-XfiyOc
Rzeczywi¶cie, o niebo lepsze ni¿ Kryszta³ - natomiast tak jak dawna Usagi ten g³ówny ma najlepsz± i najd³u¿sz±,

I chyba mam co¶ z uszami, bo widzi mi siê, ¿e oni mówi± "Love-making"?

#341 2015-04-07 19:51:30

A.

Administrator

Punktów :   

Neoma napisał:

I chyba mam co¶ z uszami, bo widzi mi siê, ¿e oni mówi± "Love-making"?

Nie masz niczego z uszami, oni naprawdê mówi± "Love Making"
BTW, ich przeciwnicy te¿ maj± transformacjê (ale chyba nie ma jej na YT).

A tak przy okazji - k³aniam siê nisko i mam nadziejê, ¿e nie przeszkadzam.

#342 2015-04-08 10:20:12

kiara_94

Administrator

Punktów :   

O G³adka witamy witamy cieszymy siê, ¿e jeste¶ znowu z nami Teraz musisz sobie jakiego¶ bishounena w avatarku wstawiæ
to teraz sobie porozmawiacie z Mi¶k± o Loversach xD no faktycznie ten blondynasek wkurzaj±cy za bardzo kobiecy, ale w sumie to niez³a parodia Sailor Moon te ich teksty przed atakami s± bardzo podobne no ci ch³opcy od tego je¿a te¿ ciekawi, zw³aszcza ten jeden chyba jest tak w g³êbi serca dobry, w 4 odcinku mia³ jakie¶ wspomnienie o przyjacielu a jak go siê spytali o czym marzy³ gdy spada³a gwiazda to odpowiedzia³ "o zaw³adniêciu ¶wiatem" akurat
O to ju¿ wiem, ¿e Belgii nie odwiedzam a Mi¶ka nie chcia³aby¶ wróciæ do Niemiec jak tam bardziej Ci siê podoba³o? I w Belgii pozamykane wszystko w weekend co¶ takiego, i pomy¶leæ ¿e u nas te¿ co¶ takiego PIS chcia³ przeforsowaæ

#343 2015-04-08 11:35:20

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

G³adka witamy serdecznie! Mi³o, ¿e zechcia³a¶ znów do³±czyæ no naszego kó³eczka mango-animcowego Tobie te¿ siê tak podobali Loversi jak i mnie? Osobi¶cie uwa¿am to anime za ¶wietn± komedie! Bardzo siê ubawi³am przy ogl±daniu, a na 4 odcinku p³aka³am ze ¶miechu. Mali ch³opcy byli tacy uroczy

Kiara, najbardziej to ja bym ju¿ chcia³a wróciæ do Polski, ale m±¿ ma tutaj bardzo dobr± pracê, wiêc póki nie od³o¿ymy na jakie¶ swoje 4 k±ty w PL, to bêdziemy siedzieæ tutaj. Swoj± drog±, to po wakacjach wybieram siê w koñcu do pracy. Ostatnio szuka³am pracy pó³ roku, ciekawe ile teraz mi to zajmie

#344 2015-04-08 12:36:34

Neoma

Administrator

Punktów :   

Witaj, G³adka     

Mi¶ka, a ty w tej Belgii pracy szukasz?

Te przemiany ch³opców nie tylko ¿e ³adnie zrobione, ale ka¿dy ma inne gesty i mimikê - mo¿na po samych przemianach poznaæ ich lepiej.

#345 2015-04-08 13:27:59

kiara_94

Administrator

Punktów :   

A no racja teraz w Polsce uzbieraæ na mieszkanie to graniczy z cudem Mi¶ka na pewno tym razem bêdzie lepiej i szybciej znajdziesz pracê, trzymaj siê

Tak teraz ogl±dam 19 odcinek Kryszta³u i jest tam SEKS NA POD£ODZE!!! no nie wierzê, ¿e dali t± scenê !!! ale mogliby j± lepiej sfilmowaæ, co nie??

#346 2015-04-08 17:02:59

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Neoma, no w Belgii, w Belgii, a gdzie indziej?

Kiara,  z tym seksem troszkê przesadzi³a¶. By³a cenzura, chocia¿ w mandze te¿ nie pokazali nic dok³adnie. Nie mniej jednak chwa³a im za to, ¿e pokazali tê scenkê

#347 2015-04-08 19:14:19

Neoma

Administrator

Punktów :   

A jak tam z prac±?

Ta scena oczywi¶cie spowodowa³a kontrowersje...

#348 2015-04-08 19:43:36

A.

Administrator

Punktów :   

Dziêkujê za serdeczne powitanie ^^

"Teraz musisz sobie jakiego¶ bishounena w avatarku wstawiæ"
Ju¿ wstawiony ;>

Co do Battle Loversów - mnie g³ówny blondasek akurat na pocz±tku kupi³, bo spodoba³o mi siê, ¿e uwielbia zwierzêta (choæ potem mi przesz³o, bo okaza³o siê, ¿e zapa³ do naszych mniejszych braci ma u niego inne pod³o¿e ni¿ u mnie ;P). Ogólnie seriê mam skoñczon± i muszê powiedzieæ, ¿e moim zdaniem jest nader udana i zabawna (choæ jedna rzecz w siódmym odcinku by³a jak dla mnie... mówi±c delikatnie: mocno nie teges).

Z pozosta³ych og³oszeñ duszpasterskich: mam pierwsz± w ¿yciu pracê. Na pó³ etatu i tylko do (prawie) koñca czerwca, ale i tak dobrze.

#349 2015-04-09 00:31:01

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Dziewczyny og³aszam wszem i wobec, ¿e znalaz³am now± mi³o¶æ!! Po po³udniu zaczê³am ogl±daæ Akatsuki no Yona, które ju¿ le¿a³o na mojej li¶cie. My¶lê sobie, 24 odcinki to spokojnie do pi±tku obejrzê (w sobotê wyje¿d¿amy do PL). Dziewczyny, tak mnie poch³onê³o, ¿e dopiero skoñczy³am ogl±daæ! CUDO!! Jak ja KOCHAM takie serie!! Ten klimat, stare królestwa, legendarne smocze bósta, nawi±zania do chiñskich legend, w ogóle ca³y ten ¶wiat przedstawiony, tajemnice, walki itp itd! Od razu mi siê skojarzy³o z takimi tytu³ami jak Saiunkoku Monogatari (Kiara, ty chyba widzia³a¶ kilka odcinków, nie?), Fushigi Yuugi czy Juuni Kokki. Uwielbiam takie historie! Wszystko z tym anime mi siê podoba³o. Bohaterowie, muzyka, a pierwszy opening to rewelacja! Drugi nie podoba³ mi siê. Piosenka by³a taka disco-polowa, nie pasowa³a mi. Ale reszta wspania³a! Oczywi¶cie anime koñczy siê tak, ¿e a¿ siê prosi o drugi sezon. Trzeba Waneko molestowaæ o mangê!

Neoma, nie wiem jak z prac±. Wtedy nie by³o ³atwo co¶ znale¼æ. Teraz bêdê szukaæ dopiero po wakacjach, wiêc siê zobaczy

G³adka, czy to Zero?
Mnie bola³o trochê serce jak blondasek tak siê znêca³ nad tym wombatem. Szkoda mi go by³o. A przypomnij, co by³o w tym 7 odcinku nie tego?
Gratulujê pracy! A powiedz, czytasz/kupujesz mangi?

#350 2015-04-09 08:49:48

A.

Administrator

Punktów :   

Akatsuki no Yona?
*zagl±da na Tanuki*
¦rednia ocen redakcji - 7, 43
¦rednia ocen czytelników - 8,16
Dobra, oceny przyzwoite, zapewne seria warta obejrzenia...
*czyta wa¿ne cechy serii*
Gatunki: Fantasy, Przygodowe, Romans
O, nader, nader zacnie (przygodowe + romans to dla mnie idealne po³±czenie - mamy i epicko¶æ, i w±tki romansowe).
*czyta dalej*
Postaci: Ksiê¿niczki/ksi±¿êta, Smoki
Taak :>
*kontynuuje lekturzenie*
Inne: Magia, Mêski harem
Je¶li seria bêd±ca reverse haremówk± zbiera tak dobre opinie, to wiedz, ¿e co¶ siê dzieje o_O

No dobra, seria trafia do mojej listy "do obejrzenia"... gdzie bêdzie bytowaæ przez jaki¶ czas razem z trylionem innych tytu³ów ^^;

"G³adka, czy to Zero?"
Tak, to Zero ;>

"Mnie bola³o trochê serce jak blondasek tak siê znêca³ nad tym wombatem. Szkoda mi go by³o. A przypomnij, co by³o w tym 7 odcinku nie tego?"
W³a¶nie z wombatem - samego znêcania nad biednym torbaczem nie pokazali, tylko moment po, przy czym wygl±da³o to tak, ¿e [Musisz być zalogowany, aby przeczytać ukrytą wiadomość]
...
Zastanawiam siê, czy przypadkiem przez Tumblr nie robiê siê jeszcze bardziej przewra¿liwiona o_O

"Gratulujê pracy!"
Dziêki~

"A powiedz, czytasz/kupujesz mangi?"
Mia³am tak tylko z Hetali±, ale prawie rok temu opu¶ci³am ten fandom. Zarówno autor, jak i fandom, gryzie swój w³asny ogon.

#351 2015-04-09 11:10:19

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

G³adka, bardzo polecam Yonê! Dawno ju¿ mnie tak anime nie wci±gnê³o, ¿ebym noc zarwa³a. Cudeñko! Chcia³am zacz±æ czytaæ mangê, bo oczywi¶cie anime koñczy siê w takim momencie, ¿e a¿ siê prosi o drugi sezon, ale niestety mamy dopiero 4 tomy przet³umaczone a mój ang le¿y i wo³a o pomstê do nieba. No i dlaczego zrobili tak krótki sezon akcja z pierwszego sezonu koñczy siê na 8 tomie, a tomów jest 17, wiêc spokojnie mogli zrobiæ wiêcej odcinków tak samo jest z Kamisam±, dwa sezony po 12 odcinków, akcja drugiego koñczy siê na 11 tomie, a tomów jest 21! buuu, przynajmniej manga u nas ju¿ w kwietniu wychodzi

Jako¶ nie kojarzê tej akcji z 7 odcinka. Widocznie, a¿ tak na mnie nie wp³ynê³a.

No to widaæ, ¿e jestem jedyna, która kupuje mangusie a ju¿ my¶la³am, ¿e podzielê siê z kim¶ wra¿eniami odno¶nie niektórych tytu³ów

G³adka, mog³aby¶ zdradziæ swój wiek? przyznam szczerze, ¿e jak jeszcze rozmawia³y¶my na filmwebie, to mia³am Ciê za najstarsz± z nas wszystkich, ale teraz trochê zw±tpi³am przez t± pierwsz± pracê oczywi¶cie je¶li nie chcesz, to nie musisz nic mówiæ, tak tylko pytam z ciekwo¶ci.

Swoj± drog±, Neoma, te¿ mog³aby¶ siê pochwaliæ ile masz wiosenek jeste¶ bardzo tajemnicza

Kiara, szykuje siê nam nowa drama to obejrzenia http://www.dramaqueen.pl/drama/koreansk … aek-hyang/  ilo¶æ odcinków trochê mnie przera¿a, ale co tam jak ju¿ kiedy¶ skoñcz± t³umaczyæ i nie zapomnê, to obejrzê na pewno

#352 2015-04-09 13:29:19

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Oo G³adka to super, ¿e masz pracê, to zawsze bardzo cieszy duszê ja te¿ teraz aktualnie rozgl±dam siê za obowi±zkowymi praktykami wakacyjnymi i te¿ nie jest za ciekawie ale co tam
o Zero... nie znam tego bishounena muszê go poznaæ
O Mi¶ka nowa drama siê szykuje miodzio miodzio ale jak teraz paczê to chyba j± kiedy¶ zaczê³am ogl±daæ na jaki¶ angielskich stronach i mnie nie przekona³a ale mo¿e po pol bêdzie ciekawsza ja dalej siedzê na WINTER SONACIE, zreszt± polecam dalej na niej siedzê bo mi siê s³uchawki popsu³y i nie mogê w poci±gu ogl±daæ ehhh oo ta  Akatsuki no Yona wydaje siê zaiste ciekawe wyczuwam jaki¶ mega w±tek mi³osny, uwielbiam takie klimaty, mi³o¶æ niespe³niona mi³o¶æ niemo¿liwa
Tak powinni daæ WIÊCEJ SEKSU!! W SAILOR MOON!  A zreszt± ciekawe, ¿e w pokoju obok by³a Chibiusa i nic siê nie kapnê³a A Neoma mówisz, ¿e dlaczego siê oburzono ??? My¶la³am ¿e ka¿dy shipper Usagi-Mamoru bêdzie skaka³ z rado¶ci. Dziewczyny muszê ogarn±æ na naszym forum jak zrobiæ co¶ takiego jak aplikacje która by pokazywa³a nasze propozycje anime/dram do obejrzenia to by³oby bardzo fajne bo tak to szybko zapominamy kto co poleca³ i gdzie tego szukaæ to zaiste by³aby zacna aplikacja
No w³a¶nie Neoma ile masz lat?? ja mam 21 ale to mo¿na wywnioskowaæ z mojego nicku xD

#353 2015-04-09 14:01:41

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Zero jest z Vampire Knight. Pamiêtam, ¿e kiedy¶ pisa³am Wam o tym tytule, ale której¶ z Wam on siê nie spodoba³. Co do zero to nie powiem, ³adniutki to on i jest i ma charakterek, ale wolê Kaname o w³a¶nie G³adka, to pewnie nie czyta³a¶ mangi VK, co?

Mnie dramy interesuj± tylko takie w staro¿ytnym klimacie. A Yonê polecam wszystkim. Normalnie siedzê od rana i nie umiem sobie znale¼æ zajêcia :-/ tak± czujê pustkê po skoñczonym anime nawet obejrza³am sobie jeszcze jeden bardzo ciekawy odcinek i chyba zacznê czytaæ mangê, a co. Tak, ¿eby zobaczyæ, czy nic nie pominêli w anime. Tobie Kiara jak podoba³o siê Saiunkoku to Yona te¿ siê spodoba.

Ja te¿ nie rozumiem, czemu tak siê burz±. W koñcu to by³o nawet w mandze. Ach, jak nie dziewczyny za brzydkie, to Pluto za blada, a teraz jeszcze TO.

Kiara jakby uda³o Ci siê stworzyæ tak± aplikacjê, to bym j± zawali³a tyloma tytu³ami, ¿e ho ho

a tu na zachêtê dla Was genialny opening z Yony https://www.youtube.com/watch?v=PWY3DxVjY5E  ach ta muzyka, ach Hak, ach Ki-Ja ach Shina

#354 2015-04-09 15:22:35

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Noo opening z Akatsuki robi wra¿enia uu a tam go¶ciu z tego openingu ma tak± maskê jaka by³a w "Ksiê¿niczce mononoke" Oo Yona jest jak Saiunkoku ja by³am Saiunkoku na pocz±tku zachwycona ale akcja trochê siê za wolno toczy³a i spasowa³am mo¿e jeszcze kiedy¶ wrócê, ale jest jedna mega rzecz powstrzymuj±ca mnie a mianowicie cesarzyk z Saiunkoku strasznie przypomina mi cesarzyka z Empress Ki i bierze mnie na wymioty w sumie nie wiem czemu przecie¿ cesarz z Saiunkoku by³ szlachetny a tamta to skoñczona ³ajza xD

#355 2015-04-09 16:36:06

A.

Administrator

Punktów :   

"G³adka, mog³aby¶ zdradziæ swój wiek? przyznam szczerze, ¿e jak jeszcze rozmawia³y¶my na filmwebie, to mia³am Ciê za najstarsz± z nas wszystkich, ale teraz trochê zw±tpi³am przez t± pierwsz± pracê oczywi¶cie je¶li nie chcesz, to nie musisz nic mówiæ, tak tylko pytam z ciekwo¶ci."
Nie ma sprawy, to ¿adna tajemnica. Urodzi³am siê w grudniu 1987, czyli mam 27 lat i 4 miesi±ce. A pierwsz± pracê mam dopiero teraz ze wzglêdu na nastêpuj±ce czynniki:
*skoñczone studia humanistyczne (wiadomo, ¿e po takowych jest ciê¿ej ni¿ po ukoñczeniu kierunku ¶cis³ego);
*mieszkam w ma³ym mie¶cie (ok. 30 tys. mieszkañców), co w po³±czeniu z powy¿szym oraz faktem, i¿ w tak ma³ych miastach trudniej o jak±kolwiek pracê, daje niezbyt fajn± mieszankê;
*w 2012 i 2013 skupi³am siê na mojej pierwszej podyplomówce;
*w zesz³ym roku przez prawie 5 miesiêcy by³am wolontariuszk±, a pó¼niej - przez 6 miesiêcy - sta¿ystk± w miejskiej bibliotece, wiêc ju¿ robi³am co¶ zarobkowego (poza tym pod koniec 2013 napisa³am parê newsów dla lokalnego portalu informacyjnego).
Moja pierwsza praca to w sumie nic wielkiego (pó³ etatu i tylko 3 miesi±ce), ale liczy siê sam fakt.

Mangi VK niestety nie czyta³am, ale wiem mniej wiêcej, jak siê skoñczy³a (w sensie: kto z kim ;>).

#356 2015-04-09 16:37:04

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No opening jest genialny. O widzisz, Tobie przypomnia³a siê Ksiê¿niczka Mononoke, a mnie Chichiri z Fushigi Yuugi. Yona mo¿e Ci siê spodobaæ, bo znacznie ró¿ni siê fabularnie od Saiunkoku. Klimat ma podobny. £ooo, Kiara, nie porównuj Ryukiego do Cesarzyka. Cesarzyk mu do piêt nie dorasta

G³adka, wiêc jeste¶ najstarsza z towarzystwa, choæ Neoma mo¿e nas jeszcze zaskoczyæ
I jak Ci siê podoba³o zakoñczenie VK?

#357 2015-04-09 19:22:33

Neoma

Administrator

Punktów :   

Ja was zaskoczê (mo¿e), bo  jestem nawet od G³adki starsza. :chlip: Mówcie mi "babciu"...
G³adka, ja pracê znalaz³am dopiero rok po studiach humanistycznych - teraz szukam kolejnej, bo mi firma splajtowa³a

A nikt nie chce ogl±daæ ksiê¿niczek - prekurek?
T± Yonê widzê zdjêcia na tumblurze - rzeczywi¶cie superopening i animacja - miodzio. ¯eby Kryszta³ mia³ tak± w po³owie. Ale co¶ mi nie le¿y...

Kiara, no tak jak mówi³y¶my kiedy¶ - rzucaj± siê o seksy na pod³odze Plus w³a¶nie o to, ze niby przy dziecku   

#358 2015-04-09 21:02:14

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Wow, Neoma, to na prawdê mnie zaskoczy³a¶ z tym wiekiem
Ja tam bym wsio obejrza³a, ale tylko i wy³±cznie pl, tak¿e jak ksiê¿niczki - prekurki s± dostêpne, to zarzuæ tytu³em

No, no opening genialny i animacja ¶wietna i ta ¶liczna kreska! skoñczy³am teraz czytaæ te przet³umaczone 4 tomy i w anime jest wsio to co w mandze. Nic nie wyciêli i nic nie dodali od siebie. Jak bêdzie dalej, to siê zobaczy jak bêd± dalsze t³umaczenia. A teraz to chyba sobie obejrzê odcinki jak do³±czy³ do nich Shina. Bardzo lubiê ch³opaka. To ten Niebieski Smok

#359 2015-04-10 10:19:44

A.

Administrator

Punktów :   

Mi¶ka - ja tam by³am za tym, ¿eby Zero mia³ szczê¶liwe zakoñczenie, wiêc - wnioskuj±c po tem, o czem siê dowiedzia³a - mogê byæ usy-tasy https://www.youtube.com/watch?v=CmrMD09zBWQ

#360 2015-04-10 11:37:21

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

ahahaha jaki filmik dobry
ja siê na koñcu sp³aka³am jak bóbr

Dziewczyny mam pro¶bê. Która wytnie mi z tego zdjêcia ¶liczn± bu¼kê Shin-Ah? http://www.heartofmanga.com/wp-content/ … design.png têpak ze mnie i nie wiem jak to zrobiæ, pewnie trzeba mieæ jeszcze jaki¶ program specjalny do tego a co do buzi to ta po prawej, gdzie widaæ ca³± twarz ¶liczny, prawda?

#361 2015-04-10 16:40:27

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Hej Mi¶ka wystarczy pobraæ na pulpit i w zwyk³ym Paincie to zrobiæ, obrysowujesz a reszte kasujesz No dla mnie Shin taki trochê zbyt dziecinny, wiêc nie gustujê Oo dziewczyny to jeste¶my z ró¿nych lat ale to fajnie, ¿e tak siê spotka³y¶my i po³±czy³y¶my dziêki Sailor Moon

obciêta g³owa Shina w moim pamiêtniku

#362 2015-04-10 17:43:24

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Kiara dziêkujê Ty to jeste¶ niezast±piona
i kolejne co¶ na zachêtê https://www.youtube.com/watch?v=hfKhPe33TE4 tym razem ending, drugi pierwszy nie wpad³ mi w ucho

#363 2015-04-10 19:01:55

Neoma

Administrator

Punktów :   

Kiara, ale to ostatnie zdanie zabrzmia³o

Jako seniorka rzucam linka do pierwszego odcinka ksiê¿niczek:
http://www.kreskoweczki.pl/go-princess-precure/

#364 2015-04-10 19:38:24

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

³oo a co to tylko jeden odcinek? to jaka¶ seria wychodz±ca, czy na razie tylko tyle przet³umaczyli? wolê ogl±daæ anime w ca³o¶ci, nie na raty. Jak siê uzbiera trochê tych odcinków, to zajrzê

#365 2015-04-10 20:05:03

Neoma

Administrator

Punktów :   

Wychodz±ca - w Japonii by³o ich 10.
A ta Yona jest wychodz±ca?

#366 2015-04-11 17:15:47

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Yona jest ju¿ zakoñczona s± wszystkie odc pl proszê link http://www.animezone.pl/odcinki-online/akatsuki-no-yona

Dziewczyny wielkie nowiny!! Zapowiedziano kolejny sezon Sailorek! Ju¿ latem!! Hura!! Zobaczymy Neptuna, Urana i Saturna http://www.animenewsnetwork.com/news/20 … mer/.86989

#367 2015-04-11 17:41:16

Neoma

Administrator

Punktów :   

Na chwilê obecn± lepiej zachowaæ sceptycyzm
http://sailormoonnews.com/2015/04/10/di … is-summer/

#368 2015-04-11 18:07:58

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Zawsze sprawdzam wszystkie info na anime news network i jeszcze ani razu nie podali nieprawdziwej lub niepotwierdzonej informacji. Tak¿e ja ju¿ siê cieszê na kontynuacjê

#369 2015-04-11 19:42:21

Neoma

Administrator

Punktów :   

Na tumblurze zdania s± podzielone...

#370 2015-04-11 19:49:23

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Haha no Neoma mia³o zabrzmieæ z³owieszczo O to widzê kolejne propozycje do ogl±dania to tych prekurek tak ma³o jest? a ja my¶la³am ¿e to jakie¶ rozro¶niête anime ja skoñczy³am Winter Sonata i znowu jestem rozbita emocjonalnie ale nawet w sumie dobrze siê skoñczy³o ale w ostatnim odcinku kilka razy dosta³abym zawa³, kurczê jak ja jestem uzale¿niona od tych dram, Korea mnie wykoñczy kiedy¶, serio

Bardzo fajnie, ¿e polec± dalej z fabu³± Sailorek, co prawda nowe anime jest strasznie s³abe i ¼le mi siê ogl±da i nie dorasta do piêt starej wersji ale zawsze mi³o powspominaæ Ciekawe czy zrobi± te¿ Pegasusa

#371 2015-04-12 19:52:27

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

W koñcu jestem w domciu! Jak siê zaraz walnê na ³ózio, to bêdê spaæ do po³udnia
Mnie tam nowa wersja Sailorek siê podoba i mam nadziejê, ¿e doczekamy siê te¿ Starsów

#372 2015-04-13 19:34:27

Neoma

Administrator

Punktów :   

W domu najlepiej, co?

Kiara, prekurek jest 10 sezonów, ale ka¿dy ma innych bohaterów i niezwi±zan± akcjê (s± tylko ze dwa, gdzie bohaterowie s± przez dwa sezony). Wszyscy siê spotykaj± w kinówkach. Tak¿e ogl±danie ksiê¿niczek nie wymaga znajomo¶ci poprzednich...

#373 2015-04-15 16:39:08

kiara_94

Administrator

Punktów :   

A to ciekawe z t± zmian± bohaterów po ka¿dym sezonie chyba zacznê to kiedy¶ ogl±daæ jak bêdzie wiêcej czasu. Ja ostatnio zaczê³am (znaczy obejrza³am 2 odcinki) Ao Haru Ride i ca³kiem spoko shoujo siê zapowiada

#374 2015-04-15 19:35:43

Neoma

Administrator

Punktów :   

No ciekawe - ale chyba jednak by³oby lepiej choæ po dwa sezony? Ale podobno dzieci wspó³czesne maj± s³ab± koncentracjê.

Mi¶ka, i jak w domku? A ta Yona to siê skoñczy³a cliffhangerem?

#375 2015-04-16 12:26:33

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Kiara ogl±dasz Ao hau ride?  Mnie tam anime nie za bardzo siê podoba³o. Za to mang± jestem zachwycona! Czytam od pierwszego tomu i jest jedn± z moich ulubionych cudeñko! Kreska w mandze jest du¿o ³adniejsza ni¿ w anime. Futaba jest taka ¶liczna, a w anime wygl±da jak szczeniak. Kou te¿ w anime wygl±da nieciekawie, tak staro. Makita w anime strasznie mnie irytowa³a. Tylko Murao im jako¶ wysz³a no i w ogóle jako¶ mangê czyta mi siê o wiele przyjemniej ni¿ ogl±da³o anime.

Neoma, a w domku, jak to w domku, najlepiej Yona nie koñczy siê cliffhangerem (musia³am sprawdziæ co to znaczy ). Oczywi¶cie akcja w mandze leci dalej i ponoæ dopiero siê zaczê³o rozkrêcaæ (po zakoñczeniu anime), ale anime jest tak w miarê dobrze zakoñczone, ¿e mo¿na spokojnie czekaæ na drugi sezon choæ oczywi¶cie kto niecierpliwy we¼mie siê za mangê

#376 2015-04-17 18:47:23

Neoma

Administrator

Punktów :   

No i siê potwierdzi³o, ¿e na razie nie ma kontynuacji:
http://sailormoonnews.com/2015/04/15/a- … roduction/
http://www.animeherald.com/2015/04/14/s … the-works/

(Ca³y dzieñ nie mog³am pisaæ na forum - jaki¶error).

#377 2015-04-17 18:57:30

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

³eee, ale lipa buuu
te¿ mi wyskakiwa³ non stop jaki¶ b³±d

#378 2015-04-17 19:05:14

Neoma

Administrator

Punktów :   

Oczywi¶cie to nie znaczy, ¿e na pewno nie bêdzie kontynuacji. Mog± og³osiæ pó¼niej.

#379 2015-04-19 09:41:45

kiara_94

Administrator

Punktów :   

No Mi¶ka Ao Haru Ride na razie mi siê podoba, bez wiêkszego sza³u ale mi³o siê ogl±da. Ale tak Futuba bardzo ³adnie wygl±da i ma takie fajne roztrzepane w³oski na razie jestem na 4 odcinku mangi jeszcze nie obczaja³am

#380 2015-04-19 13:07:54

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Futaba w anime w ogóle mi siê nie podoba. Wygl±da jak szczeniak. W mandze jest taka ¶liczna.

Jak Wam podoba³ siê odcinek? Bia³ow³osa Serenity jako¶ mi siê nie widzi.

#381 2015-04-20 18:46:44

Neoma

Administrator

Punktów :   

Mi¶ka, mnie siê te¿ nie widzi - ani estetycznie, ani to nie pasuje do charakteru postaci - bo wychodzi, ¿e Usagi jako Królowa sta³a siê inn± osob±.
Jeszcze trochê siê g³upiutkie wydawa³o mi to, ¿e oni wrócili do tera¼niejszo¶ci, a w tym samym odcinku znowu do przysz³o¶ci? Jak wycieczki krajoznawcze...

Diana s³odziutka.

#382 2015-04-21 13:24:19

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No mnie te¿ siê nie podoba. Buu a w starej wersji by³a taka ¶liczna. Czekam, a¿ poka¿± j± w pe³nej okaza³o¶ci. Powinni pokazaæ spotkanie jej i Usagi i wtedy sobie porównam. Nie pamiêtam ju¿ jak by³o w mandze. Wiem, ¿e na pewno Sailor Cosmos ma bia³e w³osy, ale Serenity? Choæ w sumie jak przegl±da³am neta, to znalaz³am to http://vignette1.wikia.nocookie.net/sai … 0830125442  ilustracja z artbooka, gdzie Neo Queen Serenity jest bia³ow³osa. Zg³upia³am ju¿. Widaæ jestem zbyt mocno przyzwyczajona do starej wersji wygl±du.
Jednak, co jest na plus, to to, ¿e pokazali zakochan± Pluto.

#383 2015-04-21 19:50:51

kiara_94

Administrator

Punktów :   

oooo jest zakochana Pluto?!!! to muszê obejrzeæ

#384 2015-04-24 09:34:13

Neoma

Administrator

Punktów :   

Z t± zakochan± Pluto to s±dzê, ¿e to wieloznaczne... Mo¿e to podziw dla w³adcy?

Na bia³o-czarnych ilustracjach ta "bia³ow³osowo¶æ" nie przeszkadza - ale w kolorze to gorzej wygl±da.

#385 2015-04-25 17:36:06

kiara_94

Administrator

Punktów :   

znalaz³am fajny artykulik, autorka z³orzeczy na naszego Mamorcia wrrr http://www.gosiarella.pl/2014/09/czarod … ezyca.html

#386 2015-04-27 10:45:45

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Hej dziewczyny! Wróci³am ju¿ do domu po Pyrkonie. Przepu¶ci³am wszystkie pieni±dze, ale jestem zadowolona jak dziecko. Bardzo mi siê podoba³o! Cudowna impreza! Mam nadziejê, ¿e uda mi siê jeszcze kiedy¶ tam pojechaæ. Wam tez polecam. Je¶li tylko bêdziecie mia³y mo¿liwo¶æ, to jed¼cie, bo warto

#387 2015-04-27 16:50:50

kiara_94

Administrator

Punktów :   

O je¿eli chodzi o Pyrkon to chêtnie bym pojecha³a, mo¿e kiedy¶ nam siê uda pojechaæ wszystkie wspólnie? To by³by czad I tak by¶my siê zobaczy³y ale by by³y jaja Znak rozpoznawczy koszulka z Tuxedo Kamenem na zamówienie

#388 2015-04-27 18:03:08

Neoma

Administrator

Punktów :   

A siê oka¿e, i¿ po³owa uczestników ma Tuxeda

Kiara, przeczyta³am artykulik i w³a¶nie dlatego nie znoszê sziperów Seyusy Jak wol± ten pairing, to kwestia ich z³ego gustu - ale jak wymy¶laj±, jak to twórcy te¿ to popierali, ech...

#389 2015-04-27 19:18:24

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Kiara super by by³o takie spotkanie:D
na youtube w czê¶ciach jest konferencja t³umaczy, jakby¶cie by³y ciekawe, to mo¿ecie zerkn±æ https://www.youtube.com/watch?v=lbfD-c614ck w sobotê przesiedzia³am ca³y dzieñ na panelach, oczywi¶cie na tym te¿

#390 2015-05-05 10:07:30

Neoma

Administrator

Punktów :   

Dziêki, Mi¶ka - jak bêdê mia³a d³u¿sz± chwilê, to sobie luknê Takie dyskusje o t³umaczeniach to ciekawe s±. A byli te¿ ci od mangi Sailor Moon? Bo prawdê mówi±c, mo¿na tam mieæ uwagi...

#391 2015-05-05 15:10:30

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Nie, nie. Tego t³umacza ju¿ nie ma. Pyta³am siê Endriu z JPFu co z reedycj± Czarodziejek i powiedzia³, ¿e mo¿e uda siê na przysz³y rok, ale nic nie obiecuje, bo ciê¿ko siê dogadaæ z Japoñczykami w tej kwestii.
A jak tam odcinek? Mnie siê oczywi¶cie podoba³, jak ka¿dy z reszt±, ale za nic nie mogê siê przekonaæ do bia³ow³osej Serenity. Nie i jeszcze raz nie

#392 2015-05-11 07:41:05

Neoma

Administrator

Punktów :   

Mnie te¿ wybitnie ona nie pasuje... Odcinek ³adny technicznie - chyba najlepszy ze wszystkich (ciekawe, czy to nowy standard Crystala, czy wypadek przy pracy?)

Natomiast tre¶æ gorzej – wiem, ¿e to kopia mangi, ale akcja mi siê wybitnie nie podoba:(
-atak na Tokyo ró¿ni siê od poprzedniego odcinka
-co siê sta³o z chibiusopodobn± dziewczynk±?
-Król spaceruje z córk±, a królowa nie opuszcza pa³acu?
-Chibiusa siê bardziej przejmuje, ¿e Czarodziejka z Plutona o¶miela siê czuæ dobrze w towarzystwie Króla ni¿ tym, ile problemów spowodowa³a?
-900 lat Chibiusy
-oble¶ny ksiêciunio porywa Usê w celach niegodnych i zadowala siê jednym (oble¶nym) ca³usem? (w oryginale te¿ do niczego nie dochodzi, ale dla starszych widzów jest jasna sugestia, ¿e gdyby oble¶ny ksiêciunio nie dosta³ z ró¿y…)

jeden plus, ¿e dziewczyny znowu s±...

Mi¶ka, a ewentualna reedycja mia³aby nowe t³umaczenie?

#393 2015-05-11 11:21:45

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Tak. Je¶li by dosz³o, do reedycji to by by³o nowe t³umaczenie, wsio nowe. Ju¿ kiedy¶ o tym wspomina³am, tam co¶ z papierem jest nie tak. Nowe wydanie w Japonii ma 10 tomów, ok³adki s± z brokatem i w ¶rodku jest du¿o kolorowych stron, które s± ponoæ zrobione na takim papierze, który nie jest dostêpny z Europie. No i JPF nie mo¿e siê dogadaæ z Japoni± w tej sprawie. Przynajmniej o tym kiedy¶ wspominali. Bardzo bym chcia³a, ¿eby wysz³a ta poprawiona wersja. Ok³adki s± ¶liczne, a JPF ma teraz genialnego t³umacza. Zdajê sobie jednak sprawê, ¿e koszt tej mangi mo¿e byæ wy¿szy ni¿ innych ze wzglêdu na te brokatowe ok³adki i kolorowe strony. Nie mniej jednak trzymam kciuki za JPF. Mam nadziejê, ¿e uda im siê z t± reedycj±. Tutaj na blogu mo¿ecie zobaczyæ, jak prezentuje siê japoñskie wydanie Sailorek http://ksiazkimangi.blogspot.be/2014/04 … jecia.html

#394 2015-05-13 19:31:57

Neoma

Administrator

Punktów :   

Mi¶ka, naprawdê tê ok³adki s± urocze...ale koszt pewnie bêdzie olbrzymi. Czemu Japonia nie chce zarobiæ?

#395 2015-05-14 09:53:41

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Wiesz, dla nich taki polski rynek mangowy, to jak kropla w stawie. Chocia¿ nie rozumiem, dlaczego robi± problem z tym papierem. Skoro nie ma go w ca³ej Europie, to nie mo¿na go zast±piæ jakim¶ innym? Dziwni s±. Ca³y czas jednak trzymam kciuki, ¿e JPF wyda tê reedycjê. Kupi³abym tak± poprawion± wersjê, nawet je¶li cena bêdzie du¿o dro¿sza.

#396 2015-05-14 17:36:39

kiara_94

Administrator

Punktów :   

"oble¶ny ksiêciunio" to mamy na my¶li Diamanda xD no gdyby nie Mamorcio to zaraz na pierwszym miejscu by³by Diamando, lubiê takich zamaszy¶cie kochaj±cych facetów jak on, oczywi¶cie w filmach, anime bo w ¿yciu prawdziwym to niez³e jaja mog³yby z tego wynikn±æ xD
no dobrze ¿e nie by³ na tyle niecny ¿eby nie zadowoliæ siê tylko oble¶nym ca³usem i dlatego s±dzê ¿e stare anime lepsze bo zjawia siê Tuxedo w sam± porê i ratuje Use
ale Chibiusa mia³a mieæ 900 lat to tylko trzymaj± siê faktów

#397 2015-05-21 19:08:15

Neoma

Administrator

Punktów :   

Ale ¿e przez 900 lat lepiej dzieciaka nie wychowali?

#398 2015-05-22 09:53:19

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

I tak jest lepsza ni¿ w starej wersji anime. Chwa³a za to mandze.

I sta³o siê. Anime Eden og³osi³o swój pierwszy tytu³. Jest nim film kinowy Sailor Moon R. Oprócz tego filmu na p³ycie bêdzie znajdowa³ siê odcinek specjalny. Koszt p³yty 34.90z³. Anime bêdzie z dubbingiem (nawet by³o s³ychaæ kawa³ek rozmowy) i oczywi¶cie napisami. Nie powiedzieli, czy do dvd czy blu-ray, tylko, ¿e wydanie bêdzie wysokiej jako¶ci. Og³oszenie by³o w transmisji radiowej.

#399 2015-05-23 20:21:55

Neoma

Administrator

Punktów :   

Ooooooo - to piêkna wiadomo¶æ. Trzeba za³o¿yæ skarbonkê

Chibiusa nie jest tu tak rozwydrzona jak w oryginale, to prawda - ale ma dziwne zagrywki - jak kiedy wnerwia³a siê, ¿e rodzice siê kochaj± czy ¿e Pluto siê cieszy z pochwa³ Endymiona.

#400 2015-05-23 21:10:17

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Ujawnili jeszcze, ¿e anime bêdzie mo¿na kupiæ ju¿ na prze³omie czerwca/lipca. 8ego czerwca planuj± otworzyæ przedsprzeda¿ w swoim sklepie, a po premierze p³yta bêdzie dostêpna w "dobrych sklepach" - nie powiedzieli w jakich konkretnie. Wydanie bêdzie w formacie DVD, ale w bardzo dobrej jako¶ci. Nied³ugo maj± pokazaæ ok³adkê. Jak tylko to zrobi±, to zaraz Wam poka¿ê. Liczê te¿, ¿e udostêpni± te¿ zwiastun. Ciekawa jestem tego dubbingu. Jak go us³ysza³am w tej transmisji, to zaczê³am siê ¶miaæ. O matko, jestem tak przyzwyczajona do japoñskich seiyuu, ¿e nie wyobra¿am sobie dubbingu w anime. Choæ uwa¿am, ¿e my, Polacy, robimy ¶wietny dubbing. Np. filmy Disneya, czy anime Ruchomy zamek Hauru (tutaj dubbing mi siê podoba³, bo nie ogl±da³am oryginalnej wersji ). No w ka¿dym b±d¼ razie wersjê w dubbingiem na pewno obejrzê, mam zamiar kupiæ p³ytkê. AE poinformowa³o te¿, ¿e maj± w planach równie¿ pozosta³e filmy kinowe i mo¿emy siê ich spodziewaæ w ci±gu kilku miesiêcy. W filmem kinowym S bêdzie te¿ odcinek specjalny "Pierwsza mi³o¶æ Ami" To chyba tyle odno¶nie wydania. Jaki¶ czas temu zrobili ankietê na nastêpne anime do wydania i Crystal zaj±³ drugie miejsce, tak¿e jest szansa na wydanie Powiedzieli te¿, ¿e jak siê kinówki dobrze sprzedadz± i bêdzie zainteresowanie, to wydadz± te¿ ca³a star± seriê!

Co do Chibiusy, to zdecydowanie wolê tê, ni¿ star±. Tamtej nie mog³am znie¶æ. Wrrr :-/

Stopka forum

RSS