#321 2015-03-26 11:11:02

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Re: Mi¶ka, Neoma

No pewnie, że kto¶ ogl±dał. Nie mogę się doczekać następnego! W końcu Kryształowe Tokio!

Anime jest bogiem, manga nałogiem.

#322 2015-03-26 20:14:23

Neoma

Administrator

Punktów :   

O to już maj± wej¶ć do Tokyo, czy dopiero Czarodziejkę z Plutona zobacz±?
Ciekawe, czy j± przyciemni±..

#323 2015-03-27 11:05:34

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No Plutona zobacz± przed wej¶ciem do Tokio, więc zakładam, że uda im się wej¶ć w jednym odcinku

Dziewczyny wła¶nie skończyłam ogl±dać anime Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu LOVE! To takie męskie Sailorki. ¦wietna komedia. W pierwszym odcinku płakałam podczas transformacji chłopaków i ich ataków. A 4 odcinek to mistrzostwo! Wyłam ze ¶miechu! Na prawdę polecam! Kupa ¶miechu i tylko 12 odcinków. A tak się prezentuj± Loversi http://www.animeaak.com/wp-content/uplo … -cover.jpg

#324 2015-04-02 17:45:07

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Haha faktycznie fajne anime to loversi, ogl±dam teraz pierwszy odcinek. Polubiłam tego co się tak rozgadał na pocz±tku o glutenie i tego "nijakiego" A ten blondynasek co ganiał to różowe zwierz±tko to jest dziewczyna czy chłopak? xD
Aha i ...
Życzę Wam Radosnych ¦wi±t Wielkanocnych!!!

A no tak ten kolo jest chłopakiem już się wyja¶niło
A czemu ten nijaki nie należy do "loversów"?

#325 2015-04-02 18:25:48

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Co ja widzę! W końcu kto¶ się odezwał a już my¶lałam, że Was jaki zaj±c porwał
No, Loversi s± ¶wietni, ale poczekaj na 4 odcinek! To dopiero mistrzostwo komedii płakałam jak ogl±dałam koniec też bardzo zaskakuj±cy
jaki nijaki?  pamiętam, że jaki¶ nijaki chłopak będzie ich pierwszym "wrogiem"

#326 2015-04-03 13:13:04

kiara_94

Administrator

Punktów :   

No sorcia, że długo się nie odzywałam, ale zawsze jak jest czas to wbijam na forum No tak ten nijaki okazał się ich pierwszym wrogiem trochę szkoda, chciałabym żeby stał się loversem i "zrzucił" swoj± nijako¶ć Ok to obejrzę sobie 4 odcinek

#327 2015-04-03 13:36:45

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No obejrzyj, obejrzyj. Mam nadzieję, że spodoba Ci się tak jak i mnie

No i dziewczyny, tak w ogóle to wszystkiego najlepszego! Dużo zdrówka, szczę¶cia, pieni±żków, smacznego jaja, mokrego dyngusa i masę prezentów od Zaj±czka

#328 2015-04-05 14:32:43

Neoma

Administrator

Punktów :   

Smacznego Zaj±ca i Wesołego jajka zdrowia, szczę¶cia, pomy¶lno¶ci i spełnienia marzeń.

#329 2015-04-05 14:49:55

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Dziękujemy, dziękujemy

Widziały¶cie dziewczyny odcinek? Jak Wam się podobał? Mnie bardzo! Koniec w takim momencie, no! Że też trzeba tyle czekać na kolejny odcinek Endymion taki piękny Sailor Pluto też fajna, choć ma za wielkie kolczyki. Zasłaniaj± jej pół twarzy. Seiyuu ma dobrze dobran±, ale nie podobał mi się "¶miertelny krzyk". W starej wersji Pluto wypowiadała go szeptem i był taki efektowny, a tutaj krzyk, mach mach i po ataku.

#330 2015-04-06 09:28:21

Neoma

Administrator

Punktów :   

No bo jednak stare ataki były dłuższe i bardziej dopracowane, dlatego robiły większe wrażenie (natomiast po kilkudziesiętnym ogl±daniu się nudz± A to, że "¶miertelny krzyk" był szeptany, to rzeczywi¶cie robiło wrażenie...Genialny pomysł mieli.

Król przepiękny i od razu z kotkiem.

Szczę¶liwego drugiego dnia ¦wi±t!

#331 2015-04-06 11:06:37

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No i wła¶nie chodzi mi o ten szept w "¶miertelnym krzyku". Bo było wrażenie! słowa tak cicho wypowiedziane, a jaki potężny atak! W nowej wersji mi się nie podobało, choć może jak zrobi± dalsze czę¶ci, to ten atak będzie brzmiał inaczej. 

Dziękuję i wzajemnie!
ja dopiero w PL będę w niedzielę

#332 2015-04-06 15:04:58

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Tak Pluto zawsze wymiatała ten ¶miertelny krzyk wypowiadany szeptem faktycznie dobry pomysł Ciekawe czy w tej wersji nakre¶l± bardziej jej zakochanie się w Endymionie
Dziękuję za życzenia

#333 2015-04-06 15:20:47

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Kiara obejrzała¶ więcej odcinków Loversów? Widziała¶ już 4 odcinek?

#334 2015-04-06 16:27:17

Neoma

Administrator

Punktów :   

A ja wam zał±czę co¶ apropos tych waszych Loversów http://ewagladka.tumblr.com/post/115657 … tupidprick

Nie jestem pewna, czy Pluto jeszcze będzie atakować w tym sezonie - chyba tylko czas zatrzyma?

Mi¶ka, to Wesołych ¦wi±t zagranicznych? Tam też s± jajka i te klimaty?

#335 2015-04-06 17:49:04

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Neoma to jest ¦WIETNE!! Ale mi się podoba SUPER! Musisz też koniecznie obejrzeć Loversów, genialna komedia

No teraz Pluto to już się nie popisze ¶miertelnym krzykiem. Chyba, że zrobi± kolejne sezony (oby). No no¶ było z tym zatrzymaniem czasu.

No zagranicznych, zagranicznych, niestety tutaj nie ma kompletnie nic. Ani jaj, zaj±ców, o klimacie nie wspominaj±c. Nawet Bożego Narodzenia nie obchodz± tak jak my, tylko robi± sobie pijack± kolacyjkę. Lipa i jeszcze raz lipa.

#336 2015-04-07 10:03:34

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Ojej to tylko w Polsce jest taki odjazd ze ¶więtami a przypomnij Mi¶ka w jakim jeste¶ państwie?
Oo to widzę, że nasza dawna kumpela Gładka też lubi Loversów trzeba by j± tutaj na nasze forum ¶ci±gn±ć
Tak Mi¶ka ogl±dałam 4 odcinek ale jako¶ do tego cierpliwo¶ci nie mam strasznie mnie ten blondynasek denerwuje xD ale lubię tego takiego poważnego co jest ubrany na niebiesko

#337 2015-04-07 10:36:02

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Jestem w Belgii. Okropny kraj. Ani ładne, ani nic. Ceny z kosmosu, na weekend nawet nie ma gdzie się wybrać, bo wsio pozamykane. Żadnych atrakcji nie ma. Jak wcze¶niej byłam w Niemczech, to tam nawet na lody można było wyskoczyć, czy co¶. Już nie wspomnę ile atrakcji wokół (różne parki rozrywki itp). A tu nic kompletnie. Do tego język taki, że słowa nie potrafię powiedzieć ale na szczę¶cie już w niedzielę będę w domu i zostaję, aż do końca miesi±ca

A widzisz, byłam pewna, że Ci się spodoba. Ja bawiłam się ¶wietnie podczas ogl±dania Niebieski to En-chan tez go lubię i chłopców od tego jeża

#338 2015-04-07 16:34:42

Neoma

Administrator

Punktów :   

Kiara, to super - to ja zapraszam Gladkę, co? 

Mi¶ka, to lipa w tej Belgii ;( A może by¶ popromowała tam normalne ¦więta?
Tych Loversów wpiszę sobie na listę. Sympatycznie to wygl±da (ten blondynek to taki męski Usagi? k±pie się z kaczuszkami?
I może to herezja, ale te kawałki przemian bardziej mi się widz± niż \kryształowe...

#339 2015-04-07 16:41:51

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Nawet jakbym chciała, to nie miałabym komu popromować. Z reszt± to moje pierwsze ¶więta tutaj i mam nadzieję, że ostatnie.

Blondasek to męska (męska w sensie, że chłopak, bo męski to on w ogóle nie jest ) wersja Usagi. Jest bardzo dziewczęcy i pokręcony na punkcie wombata biedny zwierzak i tak jak czasami Usa w starej wersji, tak on potrafi trochę irytować, ale mnie to akurat nie przeszkadzało. Bardziej już mnie stara Usa do białej gor±czki doprowadzała
Hehe, no chłopcy przynajmniej maj± "normaln±" przemianę, a nie zrobion± komputerowo. Też mi się ta bardziej podoba

#340 2015-04-07 19:10:45

Neoma

Administrator

Punktów :   

Tu znalazłam wszystkie przemiany:
https://www.youtube.com/watch?v=a2sk-XfiyOc
Rzeczywi¶cie, o niebo lepsze niż Kryształ - natomiast tak jak dawna Usagi ten główny ma najlepsz± i najdłuższ±,

I chyba mam co¶ z uszami, bo widzi mi się, że oni mówi± "Love-making"?

#341 2015-04-07 19:51:30

A.

Administrator

Punktów :   

Neoma napisał:

I chyba mam co¶ z uszami, bo widzi mi się, że oni mówi± "Love-making"?

Nie masz niczego z uszami, oni naprawdę mówi± "Love Making"
BTW, ich przeciwnicy też maj± transformację (ale chyba nie ma jej na YT).

A tak przy okazji - kłaniam się nisko i mam nadzieję, że nie przeszkadzam.

#342 2015-04-08 10:20:12

kiara_94

Administrator

Punktów :   

O Gładka witamy witamy cieszymy się, że jeste¶ znowu z nami Teraz musisz sobie jakiego¶ bishounena w avatarku wstawić
to teraz sobie porozmawiacie z Mi¶k± o Loversach xD no faktycznie ten blondynasek wkurzaj±cy za bardzo kobiecy, ale w sumie to niezła parodia Sailor Moon te ich teksty przed atakami s± bardzo podobne no ci chłopcy od tego jeża też ciekawi, zwłaszcza ten jeden chyba jest tak w głębi serca dobry, w 4 odcinku miał jakie¶ wspomnienie o przyjacielu a jak go się spytali o czym marzył gdy spadała gwiazda to odpowiedział "o zawładnięciu ¶wiatem" akurat
O to już wiem, że Belgii nie odwiedzam a Mi¶ka nie chciałaby¶ wrócić do Niemiec jak tam bardziej Ci się podobało? I w Belgii pozamykane wszystko w weekend co¶ takiego, i pomy¶leć że u nas też co¶ takiego PIS chciał przeforsować

#343 2015-04-08 11:35:20

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Gładka witamy serdecznie! Miło, że zechciała¶ znów doł±czyć no naszego kółeczka mango-animcowego Tobie też się tak podobali Loversi jak i mnie? Osobi¶cie uważam to anime za ¶wietn± komedie! Bardzo się ubawiłam przy ogl±daniu, a na 4 odcinku płakałam ze ¶miechu. Mali chłopcy byli tacy uroczy

Kiara, najbardziej to ja bym już chciała wrócić do Polski, ale m±ż ma tutaj bardzo dobr± pracę, więc póki nie odłożymy na jakie¶ swoje 4 k±ty w PL, to będziemy siedzieć tutaj. Swoj± drog±, to po wakacjach wybieram się w końcu do pracy. Ostatnio szukałam pracy pół roku, ciekawe ile teraz mi to zajmie

#344 2015-04-08 12:36:34

Neoma

Administrator

Punktów :   

Witaj, Gładka     

Mi¶ka, a ty w tej Belgii pracy szukasz?

Te przemiany chłopców nie tylko że ładnie zrobione, ale każdy ma inne gesty i mimikę - można po samych przemianach poznać ich lepiej.

#345 2015-04-08 13:27:59

kiara_94

Administrator

Punktów :   

A no racja teraz w Polsce uzbierać na mieszkanie to graniczy z cudem Mi¶ka na pewno tym razem będzie lepiej i szybciej znajdziesz pracę, trzymaj się

Tak teraz ogl±dam 19 odcinek Kryształu i jest tam SEKS NA PODŁODZE!!! no nie wierzę, że dali t± scenę !!! ale mogliby j± lepiej sfilmować, co nie??

#346 2015-04-08 17:02:59

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Neoma, no w Belgii, w Belgii, a gdzie indziej?

Kiara,  z tym seksem troszkę przesadziła¶. Była cenzura, chociaż w mandze też nie pokazali nic dokładnie. Nie mniej jednak chwała im za to, że pokazali tę scenkę

#347 2015-04-08 19:14:19

Neoma

Administrator

Punktów :   

A jak tam z prac±?

Ta scena oczywi¶cie spowodowała kontrowersje...

#348 2015-04-08 19:43:36

A.

Administrator

Punktów :   

Dziękuję za serdeczne powitanie ^^

"Teraz musisz sobie jakiego¶ bishounena w avatarku wstawić"
Już wstawiony ;>

Co do Battle Loversów - mnie główny blondasek akurat na pocz±tku kupił, bo spodobało mi się, że uwielbia zwierzęta (choć potem mi przeszło, bo okazało się, że zapał do naszych mniejszych braci ma u niego inne podłoże niż u mnie ;P). Ogólnie serię mam skończon± i muszę powiedzieć, że moim zdaniem jest nader udana i zabawna (choć jedna rzecz w siódmym odcinku była jak dla mnie... mówi±c delikatnie: mocno nie teges).

Z pozostałych ogłoszeń duszpasterskich: mam pierwsz± w życiu pracę. Na pół etatu i tylko do (prawie) końca czerwca, ale i tak dobrze.

#349 2015-04-09 00:31:01

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Dziewczyny ogłaszam wszem i wobec, że znalazłam now± miło¶ć!! Po południu zaczęłam ogl±dać Akatsuki no Yona, które już leżało na mojej li¶cie. My¶lę sobie, 24 odcinki to spokojnie do pi±tku obejrzę (w sobotę wyjeżdżamy do PL). Dziewczyny, tak mnie pochłonęło, że dopiero skończyłam ogl±dać! CUDO!! Jak ja KOCHAM takie serie!! Ten klimat, stare królestwa, legendarne smocze bósta, nawi±zania do chińskich legend, w ogóle cały ten ¶wiat przedstawiony, tajemnice, walki itp itd! Od razu mi się skojarzyło z takimi tytułami jak Saiunkoku Monogatari (Kiara, ty chyba widziała¶ kilka odcinków, nie?), Fushigi Yuugi czy Juuni Kokki. Uwielbiam takie historie! Wszystko z tym anime mi się podobało. Bohaterowie, muzyka, a pierwszy opening to rewelacja! Drugi nie podobał mi się. Piosenka była taka disco-polowa, nie pasowała mi. Ale reszta wspaniała! Oczywi¶cie anime kończy się tak, że aż się prosi o drugi sezon. Trzeba Waneko molestować o mangę!

Neoma, nie wiem jak z prac±. Wtedy nie było łatwo co¶ znaleĽć. Teraz będę szukać dopiero po wakacjach, więc się zobaczy

Gładka, czy to Zero?
Mnie bolało trochę serce jak blondasek tak się znęcał nad tym wombatem. Szkoda mi go było. A przypomnij, co było w tym 7 odcinku nie tego?
Gratuluję pracy! A powiedz, czytasz/kupujesz mangi?

#350 2015-04-09 08:49:48

A.

Administrator

Punktów :   

Akatsuki no Yona?
*zagl±da na Tanuki*
¦rednia ocen redakcji - 7, 43
¦rednia ocen czytelników - 8,16
Dobra, oceny przyzwoite, zapewne seria warta obejrzenia...
*czyta ważne cechy serii*
Gatunki: Fantasy, Przygodowe, Romans
O, nader, nader zacnie (przygodowe + romans to dla mnie idealne poł±czenie - mamy i epicko¶ć, i w±tki romansowe).
*czyta dalej*
Postaci: Księżniczki/ksi±żęta, Smoki
Taak :>
*kontynuuje lekturzenie*
Inne: Magia, Męski harem
Je¶li seria będ±ca reverse haremówk± zbiera tak dobre opinie, to wiedz, że co¶ się dzieje o_O

No dobra, seria trafia do mojej listy "do obejrzenia"... gdzie będzie bytować przez jaki¶ czas razem z trylionem innych tytułów ^^;

"Gładka, czy to Zero?"
Tak, to Zero ;>

"Mnie bolało trochę serce jak blondasek tak się znęcał nad tym wombatem. Szkoda mi go było. A przypomnij, co było w tym 7 odcinku nie tego?"
Wła¶nie z wombatem - samego znęcania nad biednym torbaczem nie pokazali, tylko moment po, przy czym wygl±dało to tak, że [Musisz być zalogowany, aby przeczytać ukryt± wiadomo¶ć]
...
Zastanawiam się, czy przypadkiem przez Tumblr nie robię się jeszcze bardziej przewrażliwiona o_O

"Gratuluję pracy!"
Dzięki~

"A powiedz, czytasz/kupujesz mangi?"
Miałam tak tylko z Hetali±, ale prawie rok temu opu¶ciłam ten fandom. Zarówno autor, jak i fandom, gryzie swój własny ogon.

#351 2015-04-09 11:10:19

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Gładka, bardzo polecam Yonę! Dawno już mnie tak anime nie wci±gnęło, żebym noc zarwała. Cudeńko! Chciałam zacz±ć czytać mangę, bo oczywi¶cie anime kończy się w takim momencie, że aż się prosi o drugi sezon, ale niestety mamy dopiero 4 tomy przetłumaczone a mój ang leży i woła o pomstę do nieba. No i dlaczego zrobili tak krótki sezon akcja z pierwszego sezonu kończy się na 8 tomie, a tomów jest 17, więc spokojnie mogli zrobić więcej odcinków tak samo jest z Kamisam±, dwa sezony po 12 odcinków, akcja drugiego kończy się na 11 tomie, a tomów jest 21! buuu, przynajmniej manga u nas już w kwietniu wychodzi

Jako¶ nie kojarzę tej akcji z 7 odcinka. Widocznie, aż tak na mnie nie wpłynęła.

No to widać, że jestem jedyna, która kupuje mangusie a już my¶lałam, że podzielę się z kim¶ wrażeniami odno¶nie niektórych tytułów

Gładka, mogłaby¶ zdradzić swój wiek? przyznam szczerze, że jak jeszcze rozmawiały¶my na filmwebie, to miałam Cię za najstarsz± z nas wszystkich, ale teraz trochę zw±tpiłam przez t± pierwsz± pracę oczywi¶cie je¶li nie chcesz, to nie musisz nic mówić, tak tylko pytam z ciekwo¶ci.

Swoj± drog±, Neoma, też mogłaby¶ się pochwalić ile masz wiosenek jeste¶ bardzo tajemnicza

Kiara, szykuje się nam nowa drama to obejrzenia http://www.dramaqueen.pl/drama/koreansk … aek-hyang/  ilo¶ć odcinków trochę mnie przeraża, ale co tam jak już kiedy¶ skończ± tłumaczyć i nie zapomnę, to obejrzę na pewno

#352 2015-04-09 13:29:19

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Oo Gładka to super, że masz pracę, to zawsze bardzo cieszy duszę ja też teraz aktualnie rozgl±dam się za obowi±zkowymi praktykami wakacyjnymi i też nie jest za ciekawie ale co tam
o Zero... nie znam tego bishounena muszę go poznać
O Mi¶ka nowa drama się szykuje miodzio miodzio ale jak teraz paczę to chyba j± kiedy¶ zaczęłam ogl±dać na jaki¶ angielskich stronach i mnie nie przekonała ale może po pol będzie ciekawsza ja dalej siedzę na WINTER SONACIE, zreszt± polecam dalej na niej siedzę bo mi się słuchawki popsuły i nie mogę w poci±gu ogl±dać ehhh oo ta  Akatsuki no Yona wydaje się zaiste ciekawe wyczuwam jaki¶ mega w±tek miłosny, uwielbiam takie klimaty, miło¶ć niespełniona miło¶ć niemożliwa
Tak powinni dać WIĘCEJ SEKSU!! W SAILOR MOON!  A zreszt± ciekawe, że w pokoju obok była Chibiusa i nic się nie kapnęła A Neoma mówisz, że dlaczego się oburzono ??? My¶lałam że każdy shipper Usagi-Mamoru będzie skakał z rado¶ci. Dziewczyny muszę ogarn±ć na naszym forum jak zrobić co¶ takiego jak aplikacje która by pokazywała nasze propozycje anime/dram do obejrzenia to byłoby bardzo fajne bo tak to szybko zapominamy kto co polecał i gdzie tego szukać to zaiste byłaby zacna aplikacja
No wła¶nie Neoma ile masz lat?? ja mam 21 ale to można wywnioskować z mojego nicku xD

#353 2015-04-09 14:01:41

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Zero jest z Vampire Knight. Pamiętam, że kiedy¶ pisałam Wam o tym tytule, ale której¶ z Wam on się nie spodobał. Co do zero to nie powiem, ładniutki to on i jest i ma charakterek, ale wolę Kaname o wła¶nie Gładka, to pewnie nie czytała¶ mangi VK, co?

Mnie dramy interesuj± tylko takie w starożytnym klimacie. A Yonę polecam wszystkim. Normalnie siedzę od rana i nie umiem sobie znaleĽć zajęcia :-/ tak± czuję pustkę po skończonym anime nawet obejrzałam sobie jeszcze jeden bardzo ciekawy odcinek i chyba zacznę czytać mangę, a co. Tak, żeby zobaczyć, czy nic nie pominęli w anime. Tobie Kiara jak podobało się Saiunkoku to Yona też się spodoba.

Ja też nie rozumiem, czemu tak się burz±. W końcu to było nawet w mandze. Ach, jak nie dziewczyny za brzydkie, to Pluto za blada, a teraz jeszcze TO.

Kiara jakby udało Ci się stworzyć tak± aplikację, to bym j± zawaliła tyloma tytułami, że ho ho

a tu na zachętę dla Was genialny opening z Yony https://www.youtube.com/watch?v=PWY3DxVjY5E  ach ta muzyka, ach Hak, ach Ki-Ja ach Shina

#354 2015-04-09 15:22:35

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Noo opening z Akatsuki robi wrażenia uu a tam go¶ciu z tego openingu ma tak± maskę jaka była w "Księżniczce mononoke" Oo Yona jest jak Saiunkoku ja byłam Saiunkoku na pocz±tku zachwycona ale akcja trochę się za wolno toczyła i spasowałam może jeszcze kiedy¶ wrócę, ale jest jedna mega rzecz powstrzymuj±ca mnie a mianowicie cesarzyk z Saiunkoku strasznie przypomina mi cesarzyka z Empress Ki i bierze mnie na wymioty w sumie nie wiem czemu przecież cesarz z Saiunkoku był szlachetny a tamta to skończona łajza xD

#355 2015-04-09 16:36:06

A.

Administrator

Punktów :   

"Gładka, mogłaby¶ zdradzić swój wiek? przyznam szczerze, że jak jeszcze rozmawiały¶my na filmwebie, to miałam Cię za najstarsz± z nas wszystkich, ale teraz trochę zw±tpiłam przez t± pierwsz± pracę oczywi¶cie je¶li nie chcesz, to nie musisz nic mówić, tak tylko pytam z ciekwo¶ci."
Nie ma sprawy, to żadna tajemnica. Urodziłam się w grudniu 1987, czyli mam 27 lat i 4 miesi±ce. A pierwsz± pracę mam dopiero teraz ze względu na następuj±ce czynniki:
*skończone studia humanistyczne (wiadomo, że po takowych jest ciężej niż po ukończeniu kierunku ¶cisłego);
*mieszkam w małym mie¶cie (ok. 30 tys. mieszkańców), co w poł±czeniu z powyższym oraz faktem, iż w tak małych miastach trudniej o jak±kolwiek pracę, daje niezbyt fajn± mieszankę;
*w 2012 i 2013 skupiłam się na mojej pierwszej podyplomówce;
*w zeszłym roku przez prawie 5 miesięcy byłam wolontariuszk±, a póĽniej - przez 6 miesięcy - stażystk± w miejskiej bibliotece, więc już robiłam co¶ zarobkowego (poza tym pod koniec 2013 napisałam parę newsów dla lokalnego portalu informacyjnego).
Moja pierwsza praca to w sumie nic wielkiego (pół etatu i tylko 3 miesi±ce), ale liczy się sam fakt.

Mangi VK niestety nie czytałam, ale wiem mniej więcej, jak się skończyła (w sensie: kto z kim ;>).

#356 2015-04-09 16:37:04

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No opening jest genialny. O widzisz, Tobie przypomniała się Księżniczka Mononoke, a mnie Chichiri z Fushigi Yuugi. Yona może Ci się spodobać, bo znacznie różni się fabularnie od Saiunkoku. Klimat ma podobny. Łooo, Kiara, nie porównuj Ryukiego do Cesarzyka. Cesarzyk mu do pięt nie dorasta

Gładka, więc jeste¶ najstarsza z towarzystwa, choć Neoma może nas jeszcze zaskoczyć
I jak Ci się podobało zakończenie VK?

#357 2015-04-09 19:22:33

Neoma

Administrator

Punktów :   

Ja was zaskoczę (może), bo  jestem nawet od Gładki starsza. :chlip: Mówcie mi "babciu"...
Gładka, ja pracę znalazłam dopiero rok po studiach humanistycznych - teraz szukam kolejnej, bo mi firma splajtowała

A nikt nie chce ogl±dać księżniczek - prekurek?
T± Yonę widzę zdjęcia na tumblurze - rzeczywi¶cie superopening i animacja - miodzio. Żeby Kryształ miał tak± w połowie. Ale co¶ mi nie leży...

Kiara, no tak jak mówiły¶my kiedy¶ - rzucaj± się o seksy na podłodze Plus wła¶nie o to, ze niby przy dziecku   

#358 2015-04-09 21:02:14

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Wow, Neoma, to na prawdę mnie zaskoczyła¶ z tym wiekiem
Ja tam bym wsio obejrzała, ale tylko i wył±cznie pl, także jak księżniczki - prekurki s± dostępne, to zarzuć tytułem

No, no opening genialny i animacja ¶wietna i ta ¶liczna kreska! skończyłam teraz czytać te przetłumaczone 4 tomy i w anime jest wsio to co w mandze. Nic nie wycięli i nic nie dodali od siebie. Jak będzie dalej, to się zobaczy jak będ± dalsze tłumaczenia. A teraz to chyba sobie obejrzę odcinki jak doł±czył do nich Shina. Bardzo lubię chłopaka. To ten Niebieski Smok

#359 2015-04-10 10:19:44

A.

Administrator

Punktów :   

Mi¶ka - ja tam byłam za tym, żeby Zero miał szczę¶liwe zakończenie, więc - wnioskuj±c po tem, o czem się dowiedziała - mogę być usy-tasy https://www.youtube.com/watch?v=CmrMD09zBWQ

#360 2015-04-10 11:37:21

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

ahahaha jaki filmik dobry
ja się na końcu spłakałam jak bóbr

Dziewczyny mam pro¶bę. Która wytnie mi z tego zdjęcia ¶liczn± buĽkę Shin-Ah? http://www.heartofmanga.com/wp-content/ … design.png tępak ze mnie i nie wiem jak to zrobić, pewnie trzeba mieć jeszcze jaki¶ program specjalny do tego a co do buzi to ta po prawej, gdzie widać cał± twarz ¶liczny, prawda?

#361 2015-04-10 16:40:27

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Hej Mi¶ka wystarczy pobrać na pulpit i w zwykłym Paincie to zrobić, obrysowujesz a reszte kasujesz No dla mnie Shin taki trochę zbyt dziecinny, więc nie gustuję Oo dziewczyny to jeste¶my z różnych lat ale to fajnie, że tak się spotkały¶my i poł±czyły¶my dzięki Sailor Moon

obcięta głowa Shina w moim pamiętniku

#362 2015-04-10 17:43:24

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Kiara dziękuję Ty to jeste¶ niezast±piona
i kolejne co¶ na zachętę https://www.youtube.com/watch?v=hfKhPe33TE4 tym razem ending, drugi pierwszy nie wpadł mi w ucho

#363 2015-04-10 19:01:55

Neoma

Administrator

Punktów :   

Kiara, ale to ostatnie zdanie zabrzmiało

Jako seniorka rzucam linka do pierwszego odcinka księżniczek:
http://www.kreskoweczki.pl/go-princess-precure/

#364 2015-04-10 19:38:24

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

łoo a co to tylko jeden odcinek? to jaka¶ seria wychodz±ca, czy na razie tylko tyle przetłumaczyli? wolę ogl±dać anime w cało¶ci, nie na raty. Jak się uzbiera trochę tych odcinków, to zajrzę

#365 2015-04-10 20:05:03

Neoma

Administrator

Punktów :   

Wychodz±ca - w Japonii było ich 10.
A ta Yona jest wychodz±ca?

#366 2015-04-11 17:15:47

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Yona jest już zakończona s± wszystkie odc pl proszę link http://www.animezone.pl/odcinki-online/akatsuki-no-yona

Dziewczyny wielkie nowiny!! Zapowiedziano kolejny sezon Sailorek! Już latem!! Hura!! Zobaczymy Neptuna, Urana i Saturna http://www.animenewsnetwork.com/news/20 … mer/.86989

#367 2015-04-11 17:41:16

Neoma

Administrator

Punktów :   

Na chwilę obecn± lepiej zachować sceptycyzm
http://sailormoonnews.com/2015/04/10/di … is-summer/

#368 2015-04-11 18:07:58

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Zawsze sprawdzam wszystkie info na anime news network i jeszcze ani razu nie podali nieprawdziwej lub niepotwierdzonej informacji. Także ja już się cieszę na kontynuację

#369 2015-04-11 19:42:21

Neoma

Administrator

Punktów :   

Na tumblurze zdania s± podzielone...

#370 2015-04-11 19:49:23

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Haha no Neoma miało zabrzmieć złowieszczo O to widzę kolejne propozycje do ogl±dania to tych prekurek tak mało jest? a ja my¶lałam że to jakie¶ rozro¶nięte anime ja skończyłam Winter Sonata i znowu jestem rozbita emocjonalnie ale nawet w sumie dobrze się skończyło ale w ostatnim odcinku kilka razy dostałabym zawał, kurczę jak ja jestem uzależniona od tych dram, Korea mnie wykończy kiedy¶, serio

Bardzo fajnie, że polec± dalej z fabuł± Sailorek, co prawda nowe anime jest strasznie słabe i Ľle mi się ogl±da i nie dorasta do pięt starej wersji ale zawsze miło powspominać Ciekawe czy zrobi± też Pegasusa

#371 2015-04-12 19:52:27

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

W końcu jestem w domciu! Jak się zaraz walnę na łózio, to będę spać do południa
Mnie tam nowa wersja Sailorek się podoba i mam nadzieję, że doczekamy się też Starsów

#372 2015-04-13 19:34:27

Neoma

Administrator

Punktów :   

W domu najlepiej, co?

Kiara, prekurek jest 10 sezonów, ale każdy ma innych bohaterów i niezwi±zan± akcję (s± tylko ze dwa, gdzie bohaterowie s± przez dwa sezony). Wszyscy się spotykaj± w kinówkach. Także ogl±danie księżniczek nie wymaga znajomo¶ci poprzednich...

#373 2015-04-15 16:39:08

kiara_94

Administrator

Punktów :   

A to ciekawe z t± zmian± bohaterów po każdym sezonie chyba zacznę to kiedy¶ ogl±dać jak będzie więcej czasu. Ja ostatnio zaczęłam (znaczy obejrzałam 2 odcinki) Ao Haru Ride i całkiem spoko shoujo się zapowiada

#374 2015-04-15 19:35:43

Neoma

Administrator

Punktów :   

No ciekawe - ale chyba jednak byłoby lepiej choć po dwa sezony? Ale podobno dzieci współczesne maj± słab± koncentrację.

Mi¶ka, i jak w domku? A ta Yona to się skończyła cliffhangerem?

#375 2015-04-16 12:26:33

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Kiara ogl±dasz Ao hau ride?  Mnie tam anime nie za bardzo się podobało. Za to mang± jestem zachwycona! Czytam od pierwszego tomu i jest jedn± z moich ulubionych cudeńko! Kreska w mandze jest dużo ładniejsza niż w anime. Futaba jest taka ¶liczna, a w anime wygl±da jak szczeniak. Kou też w anime wygl±da nieciekawie, tak staro. Makita w anime strasznie mnie irytowała. Tylko Murao im jako¶ wyszła no i w ogóle jako¶ mangę czyta mi się o wiele przyjemniej niż ogl±dało anime.

Neoma, a w domku, jak to w domku, najlepiej Yona nie kończy się cliffhangerem (musiałam sprawdzić co to znaczy ). Oczywi¶cie akcja w mandze leci dalej i ponoć dopiero się zaczęło rozkręcać (po zakończeniu anime), ale anime jest tak w miarę dobrze zakończone, że można spokojnie czekać na drugi sezon choć oczywi¶cie kto niecierpliwy weĽmie się za mangę

#376 2015-04-17 18:47:23

Neoma

Administrator

Punktów :   

No i się potwierdziło, że na razie nie ma kontynuacji:
http://sailormoonnews.com/2015/04/15/a- … roduction/
http://www.animeherald.com/2015/04/14/s … the-works/

(Cały dzień nie mogłam pisać na forum - jaki¶error).

#377 2015-04-17 18:57:30

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

łeee, ale lipa buuu
też mi wyskakiwał non stop jaki¶ bł±d

#378 2015-04-17 19:05:14

Neoma

Administrator

Punktów :   

Oczywi¶cie to nie znaczy, że na pewno nie będzie kontynuacji. Mog± ogłosić póĽniej.

#379 2015-04-19 09:41:45

kiara_94

Administrator

Punktów :   

No Mi¶ka Ao Haru Ride na razie mi się podoba, bez większego szału ale miło się ogl±da. Ale tak Futuba bardzo ładnie wygl±da i ma takie fajne roztrzepane włoski na razie jestem na 4 odcinku mangi jeszcze nie obczajałam

#380 2015-04-19 13:07:54

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Futaba w anime w ogóle mi się nie podoba. Wygl±da jak szczeniak. W mandze jest taka ¶liczna.

Jak Wam podobał się odcinek? Białowłosa Serenity jako¶ mi się nie widzi.

#381 2015-04-20 18:46:44

Neoma

Administrator

Punktów :   

Mi¶ka, mnie się też nie widzi - ani estetycznie, ani to nie pasuje do charakteru postaci - bo wychodzi, że Usagi jako Królowa stała się inn± osob±.
Jeszcze trochę się głupiutkie wydawało mi to, że oni wrócili do teraĽniejszo¶ci, a w tym samym odcinku znowu do przyszło¶ci? Jak wycieczki krajoznawcze...

Diana słodziutka.

#382 2015-04-21 13:24:19

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No mnie też się nie podoba. Buu a w starej wersji była taka ¶liczna. Czekam, aż pokaż± j± w pełnej okazało¶ci. Powinni pokazać spotkanie jej i Usagi i wtedy sobie porównam. Nie pamiętam już jak było w mandze. Wiem, że na pewno Sailor Cosmos ma białe włosy, ale Serenity? Choć w sumie jak przegl±dałam neta, to znalazłam to http://vignette1.wikia.nocookie.net/sai … 0830125442  ilustracja z artbooka, gdzie Neo Queen Serenity jest białowłosa. Zgłupiałam już. Widać jestem zbyt mocno przyzwyczajona do starej wersji wygl±du.
Jednak, co jest na plus, to to, że pokazali zakochan± Pluto.

#383 2015-04-21 19:50:51

kiara_94

Administrator

Punktów :   

oooo jest zakochana Pluto?!!! to muszę obejrzeć

#384 2015-04-24 09:34:13

Neoma

Administrator

Punktów :   

Z t± zakochan± Pluto to s±dzę, że to wieloznaczne... Może to podziw dla władcy?

Na biało-czarnych ilustracjach ta "białowłosowo¶ć" nie przeszkadza - ale w kolorze to gorzej wygl±da.

#385 2015-04-25 17:36:06

kiara_94

Administrator

Punktów :   

znalazłam fajny artykulik, autorka złorzeczy na naszego Mamorcia wrrr http://www.gosiarella.pl/2014/09/czarod … ezyca.html

#386 2015-04-27 10:45:45

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Hej dziewczyny! Wróciłam już do domu po Pyrkonie. Przepu¶ciłam wszystkie pieni±dze, ale jestem zadowolona jak dziecko. Bardzo mi się podobało! Cudowna impreza! Mam nadzieję, że uda mi się jeszcze kiedy¶ tam pojechać. Wam tez polecam. Je¶li tylko będziecie miały możliwo¶ć, to jedĽcie, bo warto

#387 2015-04-27 16:50:50

kiara_94

Administrator

Punktów :   

O jeżeli chodzi o Pyrkon to chętnie bym pojechała, może kiedy¶ nam się uda pojechać wszystkie wspólnie? To byłby czad I tak by¶my się zobaczyły ale by były jaja Znak rozpoznawczy koszulka z Tuxedo Kamenem na zamówienie

#388 2015-04-27 18:03:08

Neoma

Administrator

Punktów :   

A się okaże, iż połowa uczestników ma Tuxeda

Kiara, przeczytałam artykulik i wła¶nie dlatego nie znoszę sziperów Seyusy Jak wol± ten pairing, to kwestia ich złego gustu - ale jak wymy¶laj±, jak to twórcy też to popierali, ech...

#389 2015-04-27 19:18:24

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Kiara super by było takie spotkanie:D
na youtube w czę¶ciach jest konferencja tłumaczy, jakby¶cie były ciekawe, to możecie zerkn±ć https://www.youtube.com/watch?v=lbfD-c614ck w sobotę przesiedziałam cały dzień na panelach, oczywi¶cie na tym też

#390 2015-05-05 10:07:30

Neoma

Administrator

Punktów :   

Dzięki, Mi¶ka - jak będę miała dłuższ± chwilę, to sobie luknę Takie dyskusje o tłumaczeniach to ciekawe s±. A byli też ci od mangi Sailor Moon? Bo prawdę mówi±c, można tam mieć uwagi...

#391 2015-05-05 15:10:30

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Nie, nie. Tego tłumacza już nie ma. Pytałam się Endriu z JPFu co z reedycj± Czarodziejek i powiedział, że może uda się na przyszły rok, ale nic nie obiecuje, bo ciężko się dogadać z Japończykami w tej kwestii.
A jak tam odcinek? Mnie się oczywi¶cie podobał, jak każdy z reszt±, ale za nic nie mogę się przekonać do białowłosej Serenity. Nie i jeszcze raz nie

#392 2015-05-11 07:41:05

Neoma

Administrator

Punktów :   

Mnie też wybitnie ona nie pasuje... Odcinek ładny technicznie - chyba najlepszy ze wszystkich (ciekawe, czy to nowy standard Crystala, czy wypadek przy pracy?)

Natomiast tre¶ć gorzej – wiem, że to kopia mangi, ale akcja mi się wybitnie nie podoba:(
-atak na Tokyo różni się od poprzedniego odcinka
-co się stało z chibiusopodobn± dziewczynk±?
-Król spaceruje z córk±, a królowa nie opuszcza pałacu?
-Chibiusa się bardziej przejmuje, że Czarodziejka z Plutona o¶miela się czuć dobrze w towarzystwie Króla niż tym, ile problemów spowodowała?
-900 lat Chibiusy
-oble¶ny księciunio porywa Usę w celach niegodnych i zadowala się jednym (oble¶nym) całusem? (w oryginale też do niczego nie dochodzi, ale dla starszych widzów jest jasna sugestia, że gdyby oble¶ny księciunio nie dostał z róży…)

jeden plus, że dziewczyny znowu s±...

Mi¶ka, a ewentualna reedycja miałaby nowe tłumaczenie?

#393 2015-05-11 11:21:45

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Tak. Je¶li by doszło, do reedycji to by było nowe tłumaczenie, wsio nowe. Już kiedy¶ o tym wspominałam, tam co¶ z papierem jest nie tak. Nowe wydanie w Japonii ma 10 tomów, okładki s± z brokatem i w ¶rodku jest dużo kolorowych stron, które s± ponoć zrobione na takim papierze, który nie jest dostępny z Europie. No i JPF nie może się dogadać z Japoni± w tej sprawie. Przynajmniej o tym kiedy¶ wspominali. Bardzo bym chciała, żeby wyszła ta poprawiona wersja. Okładki s± ¶liczne, a JPF ma teraz genialnego tłumacza. Zdaję sobie jednak sprawę, że koszt tej mangi może być wyższy niż innych ze względu na te brokatowe okładki i kolorowe strony. Nie mniej jednak trzymam kciuki za JPF. Mam nadzieję, że uda im się z t± reedycj±. Tutaj na blogu możecie zobaczyć, jak prezentuje się japońskie wydanie Sailorek http://ksiazkimangi.blogspot.be/2014/04 … jecia.html

#394 2015-05-13 19:31:57

Neoma

Administrator

Punktów :   

Mi¶ka, naprawdę tę okładki s± urocze...ale koszt pewnie będzie olbrzymi. Czemu Japonia nie chce zarobić?

#395 2015-05-14 09:53:41

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Wiesz, dla nich taki polski rynek mangowy, to jak kropla w stawie. Chociaż nie rozumiem, dlaczego robi± problem z tym papierem. Skoro nie ma go w całej Europie, to nie można go zast±pić jakim¶ innym? Dziwni s±. Cały czas jednak trzymam kciuki, że JPF wyda tę reedycję. Kupiłabym tak± poprawion± wersję, nawet je¶li cena będzie dużo droższa.

#396 2015-05-14 17:36:39

kiara_94

Administrator

Punktów :   

"oble¶ny księciunio" to mamy na my¶li Diamanda xD no gdyby nie Mamorcio to zaraz na pierwszym miejscu byłby Diamando, lubię takich zamaszy¶cie kochaj±cych facetów jak on, oczywi¶cie w filmach, anime bo w życiu prawdziwym to niezłe jaja mogłyby z tego wynikn±ć xD
no dobrze że nie był na tyle niecny żeby nie zadowolić się tylko oble¶nym całusem i dlatego s±dzę że stare anime lepsze bo zjawia się Tuxedo w sam± porę i ratuje Use
ale Chibiusa miała mieć 900 lat to tylko trzymaj± się faktów

#397 2015-05-21 19:08:15

Neoma

Administrator

Punktów :   

Ale że przez 900 lat lepiej dzieciaka nie wychowali?

#398 2015-05-22 09:53:19

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

I tak jest lepsza niż w starej wersji anime. Chwała za to mandze.

I stało się. Anime Eden ogłosiło swój pierwszy tytuł. Jest nim film kinowy Sailor Moon R. Oprócz tego filmu na płycie będzie znajdował się odcinek specjalny. Koszt płyty 34.90zł. Anime będzie z dubbingiem (nawet było słychać kawałek rozmowy) i oczywi¶cie napisami. Nie powiedzieli, czy do dvd czy blu-ray, tylko, że wydanie będzie wysokiej jako¶ci. Ogłoszenie było w transmisji radiowej.

#399 2015-05-23 20:21:55

Neoma

Administrator

Punktów :   

Ooooooo - to piękna wiadomo¶ć. Trzeba założyć skarbonkę

Chibiusa nie jest tu tak rozwydrzona jak w oryginale, to prawda - ale ma dziwne zagrywki - jak kiedy wnerwiała się, że rodzice się kochaj± czy że Pluto się cieszy z pochwał Endymiona.

#400 2015-05-23 21:10:17

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Ujawnili jeszcze, że anime będzie można kupić już na przełomie czerwca/lipca. 8ego czerwca planuj± otworzyć przedsprzedaż w swoim sklepie, a po premierze płyta będzie dostępna w "dobrych sklepach" - nie powiedzieli w jakich konkretnie. Wydanie będzie w formacie DVD, ale w bardzo dobrej jako¶ci. Niedługo maj± pokazać okładkę. Jak tylko to zrobi±, to zaraz Wam pokażę. Liczę też, że udostępni± też zwiastun. Ciekawa jestem tego dubbingu. Jak go usłyszałam w tej transmisji, to zaczęłam się ¶miać. O matko, jestem tak przyzwyczajona do japońskich seiyuu, że nie wyobrażam sobie dubbingu w anime. Choć uważam, że my, Polacy, robimy ¶wietny dubbing. Np. filmy Disneya, czy anime Ruchomy zamek Hauru (tutaj dubbing mi się podobał, bo nie ogl±dałam oryginalnej wersji ). No w każdym b±dĽ razie wersję w dubbingiem na pewno obejrzę, mam zamiar kupić płytkę. AE poinformowało też, że maj± w planach również pozostałe filmy kinowe i możemy się ich spodziewać w ci±gu kilku miesięcy. W filmem kinowym S będzie też odcinek specjalny "Pierwsza miło¶ć Ami" To chyba tyle odno¶nie wydania. Jaki¶ czas temu zrobili ankietę na następne anime do wydania i Crystal zaj±ł drugie miejsce, także jest szansa na wydanie Powiedzieli też, że jak się kinówki dobrze sprzedadz± i będzie zainteresowanie, to wydadz± też cała star± serię!

Co do Chibiusy, to zdecydowanie wolę tę, niż star±. Tamtej nie mogłam znie¶ć. Wrrr :-/

Stopka forum

RSS