#481 2015-07-04 09:59:38

Neoma

Administrator

Punktów :   

Re: Mi¶ka, Neoma

;( O Bo¿e, Mi¶ka, to naprawdê okropne. Wyobra¿am sobie, co musia³am prze¿yæ...

#482 2015-07-04 10:18:18

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

By³o okropne, up³aka³am siê jak dziecko. Tyle lat by³ z nami, a w jedn± godzinê... zosta³a nam tylko nasza psinka

Anime jest bogiem, manga na³ogiem.

#483 2015-07-04 12:00:38

A.

Administrator

Punktów :   

Najgorsze jest w³a¶nie, jak cz³owiek traci takiego ma³ego przyjaciela i wyrzuca sobie, ¿e gdyby zrobi³ co¶ inaczej, do tego by nie dosz³o
Przykro mi z powodu malucha.

#484 2015-07-04 14:18:46

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Dziêki dziewczyny.

#485 2015-07-05 09:51:05

kiara_94

Administrator

Punktów :   

O Mi¶ka to serio straszne te zwierz±tka s± takie delikatne szkoda.
A to anime co poleca³a¶ to jakie¶ stare? kreska przedpotopowa

edit:  a teraz patrzê 2013 rok odpowiada za nie studio Ghibli to dlatego taka kreska no ciekawa produkcja

#486 2015-07-05 11:03:38

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Nie s± takie delikatne. Bez problemu znosz± transport, nie choruj± i w ogóle, ale chyba ka¿dy zwierzak w takim upale nie da³by rady. Sama siê rozp³ywa³am, taki by³ skwar.

Nie s³ysza³a¶ nigdy legendy o ksiê¿niczce Kaguyi? Nawet w SM by³a o niej mowa, ale trochê przerobili wersjê. Mnie anime zachwyci³o w³a¶nie kresk±. Piêkna, taka bajkowa. Jak w starych japoñskich malowid³ach. Sama historia te¿ bardzo ciekawa.

#487 2015-07-06 12:26:49

kiara_94

Administrator

Punktów :   

A tak znam legendê o ksiê¿niczce Kaguyi tak by³a w SM te¿. To te¿ to anime siê do tego odwo³uje chyba Japanole strasznie lubi± t± legendê, czêsto siê do niej odwo³uj±

#488 2015-07-06 12:45:31

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Nie tylko ta legenda jest popularna. Jest wiele tytu³ów, w których króluje japoñski i chiñski folklor. Uwielbiam takie klimaty. Bardzo popularna jest te¿ legenda o ¯ó³tym Cesarzu i Bóstwach. Odniesienia do niej mo¿na spotkaæ np. w takich tytu³ach jak Fushigi Yuugi https://pl.wikipedia.org/wiki/Tajemnica … 2o%C5%9Bci czy Akatsuki no Yona (ostatnio wspomina³am Wam o tym anime). Uwielbiam mangi/anime, w których s± takie nawi±zania do legend, w których wystêpuj± youkai i w których akcja dzieje siê w czasach feudalnych. Marz± mi siê takie mangi u nas jak w³a¶nie Akatsuki no Yona, Fruits Basket, Hoozuki no Reitetsu, FY: Genbu Kaiden, light novel Saiunkoku Monogatari i LN Junni Kokki. Z mang w takich klimatach jest u nas wydana Zakuro i Jak zosta³am bóstwem (Kamisama Hajimemashita), któr± wielbiê! Wiêcej takich mang u nas poproszê a z anime to jest jeszcze kilka tytu³ów, które mog³abym poleciæ

EDIT:
Newsy od Anime Eden: Pani Danuta Stachyra powraca jako lektorka w "Czarodziejce z Ksiê¿yca"! Przeczyta dla Was obsadê wersji polskiej i kilka innych drobiazgów.
+ foto pani Danusi mi³a niespodzianka. Czuæ nostalgiê

#489 2015-07-09 14:41:14

kiara_94

Administrator

Punktów :   

o fajnie lubi³am j± jako lektorkê

#490 2015-07-10 12:26:45

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

7ego sierpnia wychodzi DVD SM! Tego dnia bêdzie te¿ udostêpniony zwiastun filmu. P³ytê bêdzie mo¿na nabyæ w przedsprzeda¿y, która ma wystartowaæ za kilka dni. Do wydania DVD bêd± dodane tak¿e dwie pocztówki.

#491 2015-07-12 16:49:45

Neoma

Administrator

Punktów :   

Super info!!

Ja te¿ siê cieszê z powrotu lektorki - szkoda, ¿e poza dubbingiem nie mog³aby byæ wersja z lektorem...

Mi¶ka, ja te¿ widz±c tê kreskê, my¶la³am, ¿e to jaka¶ starsza animacja. Ale to nowiutkie, prawda? Nie¼le wystylizowali.
(Ta Kaguya to historia podobna trochê do rosyjskiej ¦nie¿ki).

#492 2015-07-12 17:02:26

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Tak, Kaguya jest z 2013 roku bodaj¿e.

#493 2015-07-12 18:59:58

Neoma

Administrator

Punktów :   

Ona by³a zg³oszona do Oskara? Czy mia³a byæ?

#494 2015-07-13 10:56:23

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

By³a i chyba nawet wygra³a. Nie pamiêtam. Ale na pewno by³a nominowana.

Ruszy³a przedsprzeda¿ http://anime-eden.pl/produkt/sailor-moo … lm-kinowy/

#495 2015-07-13 19:15:06

A.

Administrator

Punktów :   

Kaguya by³a tylko nominowana - wygra³a wówczas Wielka Szóstka Disneya.

Co za¶ do R-ki na DVD - mia³am zamawiaæ, ale pomy¶la³am, ¿e poczekam na opinie o polskim dubbingu~

#496 2015-07-13 20:32:38

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Ja zamówi³am. Jaki by ten dubbing nie wyszed³ i tak bym kupi³a za wzglêdu na oryginaln± wersjê z napisami. Jako¶ nie widzi mi siê dubbing w anime.

#497 2015-07-14 18:51:23

kiara_94

Administrator

Punktów :   

S³uchajcie dziewczyny, ostatnio wziê³o mnie na ogl±danie Muminków chyba zwariowa³am ale na nowo mnie to wci±gnê³o, poza tym wydaje mi siê ¿e Ma³a Mi lecia³a na W³óczykija
O to super chyba sobie od¶wie¿ê i obejrzê te¿ Sailor Moon film R Mamoru jest tam taki piêkny zreszt± jak zawsze

#498 2015-07-14 19:49:07

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Muminki - moja ulubiona wieczorynka. Jak ja siê ba³am Buki ....

#499 2015-07-15 12:50:45

kiara_94

Administrator

Punktów :   

a ja w³a¶nie Bukê uwielbiam jest taka biedna, samotna i tajemnicza ciekawe dlaczego? I dlaczego wszystko zamarza gdy siê przejdzie?

Obejrza³am te¿ 21 odcinek Crystalu, jak ta Pluto siê czerwieni³a gdy rozmawia³a z Endymionem

#500 2015-07-15 20:19:34

A.

Administrator

Punktów :   

Buka - jedna z moich ulubionych postaci z "Muminków". Istota mocno zapadaj±ca w pamiêæ, choæ pojawia sie w niewielkiej ilo¶ci ksi±¿ek i w tylko czterech z dziewiêciu ksi±¿ek Jansson.
Przy okazji - pierwsze pojawienie siê Byki w 11 jêzykach https://www.youtube.com/watch?v=eJv3UM-CuiY oraz jej ostatnia kwestia z tamtego odcinka w 10 jêzykach https://www.youtube.com/watch?v=53ZcjYqkVms Która wersja wypad³a waszym zdaniem najstraszniej?~

"wydaje mi siê ¿e Ma³a Mi lecia³a na W³óczykija"
Chcesz potwierdzenie? http://joemonster.org/filmy/23561/Mala_ … Wloczykija
A skoro ju¿ mowa o leceniu kogo¶ na inn± osobê: https://www.youtube.com/watch?v=v3XQq9a_wNw (fragment od 13:40 do 15:45) ;P

#501 2015-07-17 15:25:36

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Taa Buka i Muminek nie szipuje co to za Alicja pierwsze widzê s³yszê
tak ten filmik ju¿ wcze¶niej widzia³am z mi i w³óczykijem, a s± jeszcze jakie¶ inne jednoznaczne smaczki na temat tego pairingu

#502 2015-07-17 16:09:51

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

G³adka, chcesz ¿ebym w nocy nie mog³a spaæ? Te filmiki z Buk± s± straszne! Zw³aszcza ten pierwszy. Mia³am gêsi± skórkê jak ogl±da³am. Jakbym s³ucha³a jaki¶ egzorcyzmów wrr... nic dziwnego, ¿e tak bardzo jej siê ba³am. Teraz te¿ siê bojê.

Kiara, Alicji nie pamiêtasz? Bardzo j± lubi³am. Najlepsza by³a jej babcia

#503 2015-07-17 17:59:26

kiara_94

Administrator

Punktów :   

No w³a¶nie t± bajkê s³abo znam z dzieciñstwa a szkoda ... i teraz sobie od¶wie¿am i nie pamiêtam Alicji ani jej babci. Serio ten filmik z krzykami Buki naprawdê straszny ale Buka sama w sobie nie jest z³a, ciekawe co sprawi³o, ¿e wszystko zamarza przy niej i ciekawe czy jest dziewczynk± czy ch³opczykiem wydaje mi siê ¿e to kobieta xD

szkoda bo przez najbli¿sze dwa tygodnie nie bêdê mia³a dostêpu do neta i nie bêdê mog³a odpisywaæ na wasze posty wyje¿d¿am w sin± dal ale powrócê

#504 2015-07-17 18:17:33

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Mi³ych wakacji

No i Czarodziejka siê skoñczy³a <chlip> ale siê wzruszy³am. Twórcy chyba trochê zmienili walkê z Fantomem. Nie przypominam sobie, ¿eby Chibiusa pomaga³a go pokonaæ. Sprawdzê to, jak bêdê w domu. Teraz czekamy na kolejne czê¶ci nie mogê siê doczekaæ. Oby zostawili tê sam± piosenkê w openingu

EDIT: G³adka, widzê na filwebie, ¿e ogl±da³a¶ "W g³owie siê nie mie¶ci". Alicja Kozieja, który w tym filmie dubbingowa³a jak±¶ Riley, bêdzie podk³ada³a g³os Chibiusie. Co o tym my¶lisz? G³os bêdzie pasowa³?

#505 2015-07-22 21:45:04

A.

Administrator

Punktów :   

Mo¿e wypa¶æ dobrze - co prawda jej g³os kojarzy mi siê z trochê starsz± i/lub bardziej "ch³opczycowat±" dziewczynk±, ale na moje wra¿enia na pewno na³o¿y³o siê to, ¿e po prostu do tej pory s³ysza³am j± tylko w roli Riley, która tak± postaci± w³a¶nie jest
Fragmenty filmu, w których s³ychaæ Alicjê Koziejê, mo¿ecie zobaczyæ legalnie tu: https://www.youtube.com/watch?v=rY9c-S08e1I https://www.youtube.com/watch?v=p8iZzIg9yos

#506 2015-07-22 21:50:52

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Obejrza³am te zwiastuny jak tylko og³osili, ¿e Alicja bêdzie podk³adaæ g³os Chibiusie, ale nie by³am pewna, czy to ona. Nie zawsze w zwiastunach g³osy podk³adaj± Ci sami aktorzy co w filmie. I faktycznie, po tym g³osie pasuje na ch³opczycê, ale zobaczymy jak jej pójdzie. Na razie jestem sceptycznie nastawiona do ca³ego dubbingu. A ta Alicja to ponoæ jeszcze dziecko. Spodziewa³am siê jakiej¶ m³odej aktorki, a tu dziecko bêdzie podk³ada³o g³os dziecku. Ciekawe jak to wyjdzie.

#507 2015-07-23 17:42:06

A.

Administrator

Punktów :   

Te¿ mnie to ciekawi - na pewno potrafi zagraæ scenê, w której jej postaæ pokazuje zadziorno¶æ lub podirytowanie

#508 2015-07-26 11:11:39

Neoma

Administrator

Punktów :   

O, ju¿ og³osili aktorów? Kto gra Usagi i Mamorka? Chibiusy w "Obietnicy ró¿y" i tak jest ma³o (Ja tak samo, dubbing nie dubbing - chodzi o wersjê oryginaln±).

Mi¶ka, Chibiusa w mandze te¿ walczy³a wraz z Usagi przeciwko Mêdrcowi (zreszt± podobnie by³o w oryginalnej anime).

A, Kaguya by³a chyba wtedy nominowana, jak by³ wielki szum, ¿e znowu Disney wygra³?

#509 2015-07-26 18:27:44

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Na razie podali tylko, kto bêdzie podk³ada³ g³os Chibiusie.

Sprawdzi³am w mandze i faktycznie Chibiusa pomog³a Usagi i Mamoru w walce.

#510 2015-07-29 17:39:19

Neoma

Administrator

Punktów :   

To raczej Mamoru pomóg³, Usa i Chibiusa by³y na pierwszej linii ataku
Zastanawia mnie, czy to, ¿e ju¿ wybrali Chibiusê, znaczy, ¿e zrobi± pozosta³e filmy? Bo w superesce ma du¿± rolê?

Co do Muminków, ja te¿zawsze widzia³am ¿e Ma³a Mi ma ci±goty do W³czykija
Polska Buka najlepsza! I to nie mój nacjonalizm, komentarze na tubisiach te¿ to mówi±. Za to norweska by³a ¿a³osna, ¿e te¿ muminki siê na tarza³y po ziemi z rado¶ci. Dziwnie nawet milczenie angielskiej budzi³o wiêcej napiêcia.

#511 2015-08-04 15:53:40

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Ju¿ jestem O to ju¿ skoñczyli sezon R Sailor Moon mam nadziejê, ¿e szybko wezm± siê za S i ciekawe jak tym razem przedstawi± Neptune i Uranusa ja muszê nadrobiæ braki, ostatni odcinek jaki ogl±da³am to ten z poca³unkiem Diamanda

#512 2015-08-06 17:27:04

Neoma

Administrator

Punktów :   

W sumie nie jeszcze na 100% potwierdzenia, ¿e kontynuuj±. Na filmwebie kto¶ rzuci³ plotkê, ¿e nastêpny sezon to ma byæ Sailor Moon Golden star. Niepotwierdzone.

#513 2015-08-07 18:48:14

A.

Administrator

Punktów :   

https://www.youtube.com/watch?v=5h2mPzxHzD0

Widzia³y?
Podoba mi siê g³os Fiore'a~

#514 2015-08-07 18:53:53

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Ooo g³os Fiore faktycznie zniewalaj±cy, ale Usagi i Ami aktorki tak trochê bez przekonania wypowiadaj± te kwestie szkoda, ¿e g³osu Mamorcia nie dali, chyba bym pad³a gdybym go us³ysza³a

#515 2015-08-09 07:03:09

Neoma

Administrator

Punktów :   

Przykro mi, ale mi g³osy dziewczyn nie pasuj± Jakby zamieniæ, to mo¿e by³oby lepiej...

#516 2015-08-09 18:05:54

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Hej dziewczyny! Wybaczcie, ¿e tak d³ugo siê nie odzywa³am. Dzi¶ wróci³am z wakacji. Zwiastun oczywi¶cie widzia³am i jak dla mnie tragedia. Jakbym ogl±da³a co¶ na Disney Channel, czy innym programie dla dzieci. Tak sztucznie to wysz³o jednak dla mnie anime tylko i wy³±cznie z napisami. Mam nadziejê, ¿e p³yta dojdzie do pi±tku, to dam znaæ jak reszta dubbingu. Bardzo ciekawa jestem Mamoru.
A co do kontynuacji SM, to na pewno bêdzie. Nawet w ostatnim odcinku jest informacja "do zobaczenia wkrótce".

#517 2015-08-10 21:56:55

A.

Administrator

Punktów :   

Hej Mi¶ka~

Mi¶ka napisał:

A co do kontynuacji SM, to na pewno bêdzie. Nawet w ostatnim odcinku jest informacja "do zobaczenia wkrótce".

Te¿ tak my¶la³am, póki kto¶ na Tumblrze nie zauwa¿y³, ¿e co¶ takiego by³o na koñcu serii PGSM, a i tak nic potem nie by³o zrobione =='

#518 2015-08-11 11:06:32

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Potwierdzenie jest nawet na stronie Toei, tak¿e ja o kontynuacjê siê nie martwiê

Wiecie co dobrego dorwa³am na wakacjach hihi? Koszulkê z Czarodziejk±! Nie jest ubrana w strój wojowniczki, tylko w jakie¶ spodenki i kurteczkê. Jak zobaczy³am j± na wystawie, to biegiem lecia³am do sklepu

#519 2015-08-11 17:13:47

kiara_94

Administrator

Punktów :   

O koszulka z czarodziejk± to cenny nabytek super, ¿e wypoczê³a¶ na wakacjach
Neoma ja siê w pe³ni z Tob± zgadzam je¿eli chodzi o dubbing dziewczyn
Naprawdê G³adka co¶ takiego by³o na koñcu serii PGSM? przecie¿ ostatni odcinek tam to ¶lub Mamoru z Usagi to ju¿ potem nie by³o fabu³y, co mieli by krêciæ? Kurczê jaki ja mam sentyment do PGSM chyba sobie obejrzê znowu jaki¶ odcinek 

#520 2015-08-12 08:35:15

A.

Administrator

Punktów :   

Powinnam by³a napisaæ, ¿e "ponoæ" tak by³o - poza tym nie pamiêtam, czy co¶ takiego rzekomo mia³o siê pojawiæ na koñcu w³a¶ciwej serii (po której powsta³ ju¿ tylko odcinek specjalny - ten ze ¶lubem), czy na koñcu tego odcinka specjalnego~

"przecie¿ ostatni odcinek tam to ¶lub Mamoru z Usagi to ju¿ potem nie by³o fabu³y, co mieli by krêciæ?"
Mo¿e mogliby wyskoczyæ z czym¶ kompletnie nowym? ^^; Nie ogl±da³am PGSM, wiêc w szczegó³y nie mogê siê wdawaæ ^^;

#521 2015-08-14 12:46:45

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Dziewczyny, w³a¶nie przysz³a mi paczka z dvd SM! Jak obejrzê, to napiszê co i jak

EDIT: W³a¶nie skoñczy³am ogl±daæ i powiem Wam, ¿e ten dubbing wcale nie wyszed³ tak ¼le! Nie by³am do niego przekonana, a ju¿ po zobaczeniu zwiastuna stwierdzi³am, ¿e to czysta tragedia. Jednak nie. Jako¶ im to wysz³o. Bardzo podoba³ mi siê g³os Fiore, Mamoru te¿ by³ ok mimo, ¿e wcale nie podobny do orygina³u. Dziewczyny takie sobie, piszcza³ki, zw³aszcza Rei i Mako kto jak kto ale Mako nie powinna mieæ takiego niskiego g³osu. Za to podoba³o mi siê Usagi. Nie by³a piszcz±ca. Mia³a taki mi³y, ciep³y g³os. Oczywi¶cie ataki, to wiadomo. S³ysza³y¶cie w zwiastunie. Ale mowa by³a bardzo dobra. Koty i Chibiusa te¿ by³o dobre, a najlepszy by³ kwiat Ksenianu. To nie by³ czysty g³os tylko taki, hmm....nie mam pojêcia jak to nazwaæ... taki komputertowy? No wiecie, taki jakby to jaki¶ robocik gada³, czy co¶. Nie mam pojêcia jak fachowo to siê nazywa, ale ten g³os bardzo mi siê podoba³. Jutro obejrzê sobie wersje z napisami i zobaczê jak brzmi oryginalna wersja, bo ju¿ nie pamiêtam, jak ten kwiatek mówi³. |I co najwa¿niejsze, jako¶æ. Jest ¶wietna! Mam trochê sporawy telewizor i ba³am siê, ¿e DVD to bêdzie nie najlepsza jako¶æ obrazu, ale myli³am siê. Jest czy¶ciutko. Ogólnie jestem zadowolona. Pewnie bêdê siê trzymaæ orygina³u. Jednak co seiyuu to seiyuu. Dubbing obejrza³am z ciekawo¶ci. To p³yty dosta³am tez dwie pocztówki z Czarodziejk±.

#522 2015-08-15 13:01:52

Neoma

Administrator

Punktów :   

Oo - a ty zamawia³a¶ bezpo¶rednio u nich? Bo w empiku nie ma...

#523 2015-08-15 14:27:37

kiara_94

Administrator

Punktów :   

G³adka to polecam PGSM bardzo sympatyczny serial chocia¿ czasami g³upota goni g³upotê xD O czyli g³os Mamoru nie zadziwia

#524 2015-08-15 15:10:31

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Tak, u nich zamówi³am. W Empiku p³yt nie bêdzie. Trzeba kupowaæ u nich, albo w innym sklepie internetowym. 

Kiara, no nie jest podobny do orygina³u, ale te¿ nie jest z³y. Podoba³ mi siê. Ogólnie mêskie g³owy by³o ok, zw³aszcza Fiore. Brawa dla pana, który mu u¿ycza³ g³osu.

#525 2015-08-17 19:10:02

Neoma

Administrator

Punktów :   

No to trochê przykre - w sklepie internetowym raczej kupi± ci, którzy tego konkretnie szukaj±. A jakby by³o w empiku, to mieliby¶my i nowych nabywców, którzy mo¿e byliby zainteresowani kolejnymi filami i serialem? Jak tyle filmów Disneya i Barbie le¿y, to co im jedna Czarodziejka im przeszkadza³a
(W ka¿dym razie mam nadziejê, ¿e mnie nie wykiwaj±, bo wczoraj kupi³am i zero informacji na razie...)

#526 2015-08-18 13:57:47

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Empik bardzo zdziera z wydawców. Nie wiem jak w p³ytami, ale za mangi bior± nawet 60% ceny! A anime-eden s± jeszcze m³odzi. Mo¿e w czasem ich p³yty trafi± te¿ do sklepów stacjonarnych.
Wykiwaæ, nie wykiwaj±, ale na wysy³kê trzeba troszkê poczekaæ. Co¶ ostatnio obi³o mi siê o uszy, ¿e najpierw wysy³aj± tym, który zamówili przedp³aty i od razu op³acili, bo mo¿e im nak³adu brakn±æ. Tak¿e mo¿e bêdziesz musia³a troszkê poczekaæ. Nie wiem ile w tym prawdy.

#527 2015-08-19 18:49:23

Neoma

Administrator

Punktów :   

Napisali, ¿e ju¿ wys³ali, czyi chyba ok. Natomiast, jak mówi³am - tylko zainteresowani zamówi±. Jakby sobie na pó³ce le¿a³y, by³aby promocja - przysz³e filmy, a mo¿e ca³a seria? Ech...

No i przysz³o. Mi¶ka, a jakie masz pocztówki?

#528 2015-08-21 16:54:09

kiara_94

Administrator

Punktów :   

a w takich hipermarketach te¿ nie bêdzie tych p³yt? czasami siê pojawiaj± tam takie anime np. kiedy¶ mononoke widzia³am w jakim¶ realu, strasznie to potem tanie po 14 z³

#529 2015-08-21 18:21:58

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Mam dwie pocztówki, jedna z Usagi i Mamoru jak siê ca³uj±, a druga z Chibius±, Ami i Rei przy kwiatach. Jak podoba Ci siê dubbing?

Kiara, p³yty na razie bêd± do kupienia tylko w sklepach internetowych.

#530 2015-08-27 18:09:22

Neoma

Administrator

Punktów :   

No to ja mia³am takie same pocztówki - a ju¿ siêcieszy³am, ¿e mi specjalnie ta ³adn± dali, he

Dubbing ca³kiem przyjemny i nie mia³abym nic naprzeciwko, by zobaczyæ ca³± seriê. Chibiusa niez³a - trocha bachorowata, ale potrafi te¿ byæ mi³a. Usagi trochê za twarda momentami, ale ogólnie ok.
¯a³ujê, ¿e Usagi i Mamoru nie mówi± do siebie zdrobniale.

#531 2015-08-28 09:47:45

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

W³a¶nie Usagi mi siê podoba. Nie jest taka piszcz±ca. A jak Ci siê podoba dubbing Rei i Mako? Jak dla mnie to w ogóle nie pasuj± im te g³osy :-/

#532 2015-08-28 19:03:28

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Ja wreszcie obejrza³am do koñca Sailor Moon Crystal ostatnie odcinki by³y nawet ca³kiem ca³kiem ale jako¶ starej wersji nic nie pobije, mam do niej cholerny sentyment xD Ojej szkoda to Pluto jednak naprawdê zginê³a w mandze, tak?

#533 2015-08-29 12:48:27

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Mnie siê Crystal bardzo podoba, bo jest tak jak w mandze. No Pluto nie zginê³a tak do koñca. Przecie¿ w trzeciej serii siê pojawi³a razem z Uranem i Neptunem. 

Kiara, anime-eden zaczyna powoli rozszerzaæ listê sklepów w jakich mo¿na kupiæ p³yty. mo¿e nied³ugo bêd± dostêpne w empiku albo saturnie.

#534 2015-08-30 17:36:22

Neoma

Administrator

Punktów :   

Tak, tylko jak nie przed³u¿± Krystala, to wyjdzie, ¿e Pluto zginê³a na dobre ;(

Mi¶ka, na pocz±tku trudno mi siê by³o przyzwyczaiæ, bo znamy tylko oryginalne g³osy przecie¿, ale mog± byæ - chcia³am, ¿eby mia³y szansê w d³u¿szych scenach. Ale braku Mamorka i Usako trudno znie¶æ...

U mnie w parku by³a impreza fanów Harajuku Jak fajnie.

#535 2015-08-30 18:00:58

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

A co to Harajaku?

#536 2015-08-30 18:18:40

Neoma

Administrator

Punktów :   

Miejsce, gdzie zbieraj± siêfani Cosplayów

#537 2015-08-31 18:42:45

kiara_94

Administrator

Punktów :   

o zebranie Cosplayów to ciekawa rzecz Neoma to chyba mieszkasz w jakim¶ wypasionym wiêkszym mie¶cie u mnie takich imprez jeszcze nie ma w zwyczaju tu nadal ludzie my¶l±, ¿e mangi s± satanistyczne te klimaty Neoma a przebra³a¶ siê za kogo¶ czy tylko patrzy³a¶?

#538 2015-09-04 20:37:45

Neoma

Administrator

Punktów :   

Wiêksze miasto? Zale¿y od czego, od Tokio mniejsze
Ja siê o tym dowiedzia³am dopiero, id±c przez park W naszym parku ró¿nie siê dzieje, w zesz³ym miesi±cu ludzie siê przebierali za z epoki Mozarta. Miejmy nadziejê, ¿e siê przyjmie...

#539 2015-09-05 16:55:19

kiara_94

Administrator

Punktów :   

To w bardzo ciekawym i fajnym mie¶cie mieszkasz Noo od Tokio to ka¿de miasto w Polsce jest mniejsze, nawet Warszawa

#540 2015-09-05 19:50:58

Neoma

Administrator

Punktów :   

W Tokio chyba wiêcej osób mieszka ni¿ w ca³ej Polsce?
Ja akurat w mie¶cie wojewódzkim mieszkam, ale z tych ma³ych i prowincjonalnych

Tak ogólnie to wklei³am pierwszy odcinek mojego fanfika. Liczê na jakie¶ protsty albo szczery zachwyt.

#541 2015-09-06 16:15:32

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Przeczyta³am. Nawet mi siê podoba³o. Neoma, tworzysz ca³kiem now± historiê? Co dziewczyny tak robi±? Ucz± siê?

#542 2015-09-06 19:08:04

Neoma

Administrator

Punktów :   

Tak, to nowa historia, alternatywny ¶wiat, gdzie nie ma Królestwa Ciemno¶ci i dziewczyny nie s± czarodziejkami, za to skoñczy³y spokojnie gimnazjum i liceum. Sobie dalej studiuj±, poza Mako, która pracuje. A Mamoru pojecha³ do stanów, jak wstarsach, tyle ¿e tam zosta³.
Pomys³ z las vegas powsta³ na tumblurze.

#543 2015-09-07 12:32:48

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Ciekawie siê zapowiada czekam na dalsze czê¶ci

#544 2015-09-08 18:05:23

Neoma

Administrator

Punktów :   

A dziêki Pracujête¿ nad czyms jeszcze jednym..

#545 2015-09-09 09:42:53

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Ooo, a co to takiego?

#546 2015-09-09 17:38:26

Neoma

Administrator

Punktów :   

Fanfik n a podstawie serii "Rywalki", tylko z bohaterami z Czrodziejki

#547 2015-09-09 17:49:36

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Tych Rywalek to nie znam, ale ten o Czarodziejkach w Las Vegas, to chêtnie poczytam

#548 2015-09-15 16:18:08

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Hej Neoma a gdzie mogê przeczytaæ twój fanfik? Bo na tublurze zajecha³am a¿ na 26 stronê i nie znalaz³am, on jest tam umieszczony?

#549 2015-09-15 18:49:55

Neoma

Administrator

Punktów :   

Na tumblurze tutaj: http://neoma2.tumblr.com/post/128422853 … -noc#notes
Najlepiej szukaæ po tagu fanik.
(Ale tak ogólnie jest te¿ tutaj w w±tku obok ;> )

#550 2015-09-16 07:59:01

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Hej ju¿ przeczyta³am bardzo fajne ale smutne ¿e dziewczyny nie s± czarodziejkami czeka ich nudne ¿ycie zjadaczy chleba heheh Ale to akcja jest ju¿ po Starsach bo Mamoru wróci³ ze Stanów czyli Mamoru/Usagi tak d³ugo jeszcze nie s± razem? Neoma mam nadziejê, ¿e jako¶ szybko ich po³±czysz I Mamoru bêdzie taki jaki by³ na pocz±tku w pierwszej serii czyli pewny siebie i dokuczaj±cy Usagi non stop   A kiedy nastêpny odcinek? Neoma jeszcze jakby¶ mia³a czas i chêci mog³aby¶ zrobiæ ilustracje w stylu mangi to by³by szaa³ Nie wiem czy kiedy¶ próbowa³a¶ tak rysowaæ? Chyba co¶ kiedy¶ wspomina³a¶?

#551 2015-09-16 19:31:22

Neoma

Administrator

Punktów :   

To tak - akcja jest du¿o po Starsach, bo dziewczyny ju¿ liceum skoñczy³y. Nie s± czarodziejkami, zintegrowa³y siê naturalnie. Mamorek przez ca³y czas by³ w Stanach.

#552 2015-09-28 17:03:24

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

#553 2015-09-28 19:58:27

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Bardzo siê cieszê ciekawe jak poka¿± Urana i Neptuna, czy bêdzie odwa¿nie ich relacja ukazana? No i ¿eby by³o jak najmniej Chibiusy

#554 2015-09-29 14:39:06

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Te¿ jestem ciekawa tej relacji Haruki i Michiru. A Chibiusy niestety bêdzie sporawo, bo przecie¿ zaprzyja¼nia siê z Hotaru. Jednak, tak jak wspomina³am ju¿ wcze¶niej, mangowa Chibiusa nie jest taka z³a. W drugiem sezonie zrobili j± jak± jak w mandze, wiêc i w tym powinno byæ wsio dobrze

#555 2015-10-04 16:22:53

Neoma

Administrator

Punktów :   

A ludzie ju¿ narzekaj±, ¿e pewnie bêd± kuzynkami...

#556 2015-10-05 10:39:45

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Z tego co wiem, to tylko w amerykañskiej wersji zrobiono z nich kuzynki. W tej nowej raczej tego nie bêdzie, chyba, ¿e Amerykañce sami co¶ porobi±. Mam nadziejê, ¿e wsio bêdzie jak w mandze nie mogê siê ju¿ doczekaæ oby zostawili tê sam± piosenkê w openingu

#557 2015-10-10 17:56:17

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Nie, chyba nie zrobi± z nich kuzynek, ta wersja jest bardziej dojrza³a wiêc prawdê ukarze O ja bym chcia³a ¿eby dali now± piosenkê, ta jest nawet spoko ale powiew ¶wie¿o¶ci nie zaszkodzi³by. Ostatnio nawet spodoba³a mi siê ta pierwsza propozycja piosenki Momoiro Clover co j± tak kiedy¶ zjecha³am, teraz mi tak trochê g³upio bo zaczê³a mi siê podobaæ https://www.youtube.com/watch?v=-72Lje6nwg0

#558 2015-10-11 12:09:08

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Ta piosenka mi od razu w ucho wpad³a s³ucham jej czasami

#559 2015-10-11 17:21:00

Neoma

Administrator

Punktów :   

Jakby co, wklei³am nowego fanfika.

W org anime piosenka lecia³a ta sama a¿ do Starsów, ale koñcowe zmienia³y siê co sezon, podobnie jak animacja w openingach. Te¿ mam nadziejê, ¿e co¶ nowego bêzie.

#560 2015-10-11 17:41:25

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

W org anime piosenka lecia³a ta sama a¿ do Starsów, ale koñcowe zmienia³y siê co sezon, podobnie jak animacja w openingach.

W³a¶nie dlatego mam nadziejê, ¿e piosenka siê nie zmieni

Stopka forum

RSS