#1 2014-08-24 10:14:27

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Mi¶ka, Neoma

Witajcie! To nasze forum na którym mo¿emy pisaæ do woli bez ¿adnych ograniczeñ i dyskutowaæ o anime, filmach, dramach
No pewnie jak bêdzie przemiana Mako to trzeba bêdzie pewnie korki zmieniaæ jak±¶ dodatkow± izolacjê do laptopa trzeba bêdzie zamontowaæ. Ciekawe co zrobi± z Minako bo przecie¿ ona mia³a tylko ten ³añcuch mi³o¶ci

#2 2014-08-24 19:28:30

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Re: Mi¶ka, Neoma

Hejaaa! Ju¿ jestem:D minako bêdzie mieæ ³añcuszek. Widaæ nawet w openingu. No i powinna mieæ pó¼niej ¦wiête Ostrze. Wiecie, nie daje mi spokoju to, ¿e Jedite prze¿y³. Mia³o byæ tak jak w mandze, a ju¿ co¶ zmienili:( Mako te¿ pewnie nie zabije Nephrite:/

Anime jest bogiem, manga na³ogiem.

#3 2014-08-25 08:38:17

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Witaj Mi¶ka Teraz jeszcze czekamy na Neomê, Neoma szybko przybywaj!! Oo Mi¶ka widzê ¿e ju¿ masz super avatarka i cytat pod postem chyba te¿ muszê sobie co¶ takiego za³atwiæ A czy ta postaæ z avatarka to czasem nie jest ten twój ukochany z tego anime co kiedy¶ nam poleca³a¶? Chyba siê nazywa³o to anime Sekaiichi Hatsukoi czy co¶ pomyli³am??   Wydaje mi siê ¿e bêd± siê trzymaæ regu³y i Rei zabije Jadeite tylko mo¿e trochê pó¼niej a¿ rozwin± ich postaci, bo przecie¿ musz± dodaæ trochê nutki romansu a wcze¶niej nie by³o czasu

#4 2014-08-25 12:55:53

Neoma

Administrator

Punktów :   

Witam serdecznie

#5 2014-08-25 12:59:35

kiara_94

Administrator

Punktów :   

To ju¿ jeste¶my wszystkie !! I wszystkie mamy prawo administratora teraz mo¿emy zmieniaæ forum tak jak chcemy, ponoæ mo¿na dodawaæ jakie¶ bajery kolory, skórki itp. ale ja na razie siê jeszcze na tym nie znam Neoma chyba musisz sobie jakiego¶ przystojniaka do avatarka za³±czyæ

#6 2014-08-25 13:05:56

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Tak, Kiara tak!! Dok³adnie, to mój kochany Takano <3 w lutym wychodzi manga pl normalnie wy³am ze szczê¶cia jak og³osili tytu³ widzê, ¿e Ty masz za to swojego Zuko
kurcze jak siê tutaj dodaje emotki, bo nie wiem

No mam nadziejê, ¿e dziewczyny zrobi± z Genera³ami porz±dek i bêdê siê prezentowaæ w postaci piêknych kamyczków

£ohoho Administrator ale teraz szycha ze mnie nie ma co nawet nie wiem co z tym teraz zrobiæ haha

Neoma witamy czekamy na Twojego przystojniaka w avatarku czy¿by Mamorciu?

ooo widze, ¿e jednak emoty dzia³aj±, jest ok :]

#7 2014-08-25 15:49:49

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Tak Zuko zawsze , no tak sobie szychy obstawi³y¶my po znajomo¶ci xD w³a¶nie emotikonki dzia³aj± na filmwebie takich luksusów nie by³o. Obstawiam Neoma, ¿e na bank sobie umie¶cisz w avatarku Mamorka i dobrze!!!

#8 2014-08-25 18:18:56

Neoma

Administrator

Punktów :   

No ja w³asnie jakiego¶ Mamorka próbujê sobie wrzuciæ, ale system za ka¿dym razem pokazuje mi, ¿e za du¿y... Znaczy ja wiem oczywi¶cie, ¿e to prawdziwy mê¿czyzna i ma odpowiednie wymiary, ale ¿aden mi nie wchodzi...

A jako Administrator to wprowadzi siê dyscyplinê jak cie mogê

#9 2014-08-25 20:45:32

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Neoma te¿ mia³am problem z moim Takano, ¿eby go zmie¶ciæ. Musia³am zdjêcie przerabiaæ kilka razy i z jednego Takano zrobi³a mi siê ca³a matrioszka ale zabij mnie, nie wiem jak to zdjêcie pomniejszy³am. Szukaj na necie, na pewno znajdziesz jakiego¶ mini Mamorka

#10 2014-08-26 14:54:34

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Hahaha normalnie pad³am ze ¶miechu jak to przeczyta³am "system za ka¿dym razem pokazuje mi, ¿e za du¿y... Znaczy ja wiem oczywi¶cie, ¿e to prawdziwy mê¿czyzna i ma odpowiednie wymiary".   Spróbuj to zdjêcie pomniejszyæ w paincie ale irfanview tam mo¿na wpisaæ rozmiar (tutaj trzeba mieæ 60x60 pikseli) i gotowe! Dziewczyny a ogl±da³y¶cie mo¿e now± Legendê Korry czê¶æ 3? Mam nadziejê ¿e jak najszybciej to przet³umacz± bo to jest chyba najlepsza czê¶æ moim skromnym zdaniem (oczywi¶cie nie wliczaj±c w to legendy Aanga) super akcja i okazuje siê ¿e Lin ma siostrê.

#11 2014-08-26 16:25:34

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

³ooo, to ju¿ jest 3 cze¶æ? No to niech szybko t³umacz±, bo chcê ogl±daæ

#12 2014-08-27 17:27:12

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Oj tak tak jest nawet ju¿ zd±¿yli wyemitowaæ wszystkie odcinki i by³o ich 13

#13 2014-08-27 19:04:45

Neoma

Administrator

Punktów :   

No i uda³o mi siê zredukowaæ wymiary Mamorka...
Kiara, ja zakoñczy³am karierê z Avatarem na filmie, ale o finale Kory widzia³am du¿o na tumblurze Wszyscy siê ciesz± na czwarty sezon. Zuko ¿yje i wróci³. A w czwartym sezonie poka¿± Katarê. I szipujemy Korê z Mako, ktory jest na szczê¶cie ch³opczykiem...

#14 2014-08-27 20:24:21

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No Neoma jest Mamorek

kurczê muszê poszukaæ odcinków Kory i obejrzeæ

#15 2014-08-28 12:19:09

kiara_94

Administrator

Punktów :   

O jest Mamorek tylko trochê niewyra¼ny niech we¼mie rutinoscorbin A ja sama nie wiem czy szipowaæ Korrê z Mako, ten Mako sam nie wie jak siê ma, skacze z kwiatka na kwiatek co za go¶ciu... Za Katar± za bardzo nie przepadam. Cieszê siê, ¿e bêdzie byæ mo¿e wiêcej Zuko w 4 cz. No i znowu nie wiemy kto jest ojcem Lin Teraz ju¿ w tym tygodniu kolejny odcinek Sailor Moon nareszcie

#16 2014-08-28 14:03:18

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Kiara ile odcinków ma 3 sezon Korry? 12 ?

#17 2014-08-29 08:54:37

Neoma

Administrator

Punktów :   

Kiara, ale nowy odcinek z Mako dopiero za tydzieñ.

#18 2014-08-29 11:35:21

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Jak za tydzieñ? Jutro.

#19 2014-08-29 15:12:48

Neoma

Administrator

Punktów :   

Nie, za tydzieñ - 6 wrze¶nia.

#20 2014-08-29 17:08:09

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No co Ty? Dlaczego?  Mia³o byæ w pierwsz± i ostatni± sobotê miesi±ca. Jednak liczê na to, ¿e jutro bêdzie

#21 2014-08-29 18:02:55

Neoma

Administrator

Punktów :   

Nie, w pierwsz± i trzeci± sobotê miesi±ca
http://nagato316.tumblr.com/post/960969 … stal-act-5

#22 2014-08-29 18:57:23

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Aaa faktycznie! Co¶ mi siê ubzdura³o z t± ostatni± sobot±. Sorki no to niestety czekamy jeszcze tydzieñ

Aaa dziewczyny! Wspomina³am ju¿ kiedy¶ jak to kocham Sekaiichi Hatsukoi, prawda? w marcu mia³ premierê film (oczywi¶cie anime) o jednym z bohaterów SH. Taki sin-off. Oczywi¶cie ju¿ nie mogê siê doczekaæ, kiedy wyjdzie wersja dvd i bêdzie polskie t³umaczenie. W³a¶nie wesz³am sobie na stronkê o tym anime i co wiedzê, jeden z g³ównych bohaterów, pan seme, bêdzie mówi³ g³osem Momorka!! Ha hahaha no nie mogê no teraz to juz nie wytrzymam do wersji pl ciekawe jak pan Furuya sobie poradzi ze scenkami wiadomo jakimi oczywi¶cie chodzi mi o poca³unki i ma³e sapanko w anime zawsze jest cenzura, w koñcu to nie hentai! No dziewczyny nie mogê siê ju¿ doczekaæ zacieram r±czki

#23 2014-08-31 09:22:45

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Mi¶ka, Korra ma 13 odcinków trochê ma³o co nie O nie Neoma ja te¿ my¶la³am ¿e w tym tygodniu bêdzie odcinek Sailor Moon no có¿ trzeba poczekaæ  O matko Mi¶ka co ty ogl±dasz jakie¶ sapanka i poca³unki?? ale jak bêdzie podk³ada³ g³os Furuya to te¿ muszê to koniecznie zobaczyæ te¿ zacieram r±czki

#24 2014-08-31 09:47:02

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No ba, Kiara. Uwielbiam yaoi tak wiem, zboczek ze mnie niestety w anime jest cenzura z mocniejszymi scenkami, ale mi to nie przeszkadza. Grzeba³am trochê na necie i z tego co znalaz³am wychodzi na to, ¿e wersja tego anime na dvd mia³a premierê 28ego sierpnia! To teraz tylko czekaæ, a¿ jaka¶ dobra dusza przet³umaczy jak tylko bêdzie to dam Kiara linka teraz ogl±dam Love Stage!! anime wychodzi co czwartek. Te¿ ¶wietna komedia, manga te¿  

Obejrza³am wczoraj Korrê, ale jako¶ specjalnie mi siê nie podoba³a. Nie wywo³a³a u mnie ¿adnych emocji. Tak ogl±da³am byle by zobaczyæ. Nic specjalnego. Koniec mnie tylko trochê ruszy³ jak zobaczy³am ³ys± córkê Tenzina. Paskuda. Oby jej w³osy odros³y do nastêpnej czê¶ci.

#25 2014-08-31 13:10:37

Neoma

Administrator

Punktów :   

Dziewczyny, ale wiecie, ¿e wiêkszo¶æ fandomu siê na wczoraj nabra³a Jeszcze siê rzucaj± na opó¼nienie...
Furuya ma cudny g³os, nowy Mamorek na razie siê nie wykaza³...
A szipujemy Korê z Makiem czy Asami?

#26 2014-08-31 14:05:24

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Ojaaaacie to Love Stage te¿ jest yaoi Tak pewnie jak tylko znajdziesz linka do tego filmu to zapodawaj A Mi¶ka ju¿ zd±¿y³a¶ obejrzeæ ca³± Korrê? Naprawdê ci siê nie podoba³a ? a by³a w wersji polskiej z napisami czy ju¿ dubbing? Mi siê ta czê¶æ strasznie spodoba³a, chocia¿ Zuko za ma³o, ale tak fajnie siê zdziwi³ gdy dowiedzia³ siê ¿e Korra gada³a sobie z Iroh Jej ju¿ raczej w³oski nie odrosn± bo zosta³a mistrzem chyba ¿e bêdzie mia³a ³yse czo³o a resztê normalnych w³osów tak jak Yangchen  http://img3.wikia.nocookie.net/__cb2014 … _speak.png
No Neoma dajmy jeszcze szansê nowemu Mamorkowi jeszcze sobie nie pokrzycza³ chocia¿ Mamoru ma³o krzycza³ chyba ¿e Usagi by³a w wielkim zagro¿eniu Korra teraz jest na wózku inwalidzkim wiêc raczej z nikim j± nie szipujemy ;( ja bym tam chcia³a ¿eby Asami by³a z Bolinem chocia¿ to chyba never happen story

#27 2014-08-31 14:17:56

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Kiara znasz Love Stage? 

Tak, obejrza³am ca³± Korrê i nie podoba³a mi siê. Zero emocji. Nawet Zuko nie wywo³a³ u mnie ¿adnego wra¿enia. Dla mnie to ju¿ nie to samo, ca³kiem inny klimat. takie jakie¶ wymy¶lanie na si³ê. Ale pewnie 4 cze¶æ obejrzê, tak ¿eby zobaczyæ co tam, jak tam. Ogl±da³am wersjê z napisami, ale niby ma byæ nied³ugo z dubbingiem.
Asami kompletnie mi nie pasuje do Bolina. Jemu by siê nada³a ta Opal, czy jak jej tam by³o.

Mnie tam siê podoba nowy g³os Mamorka, podobny do starego

#28 2014-08-31 20:09:58

kiara_94

Administrator

Punktów :   

No bo ja lubiê takie nietypowe pary mam do nich s³abo¶æ i Asami z Bolinem nie¼le mi wpasowali i lubi± razem graæ w gry planszowe A to prawda ca³kiem inny klimat. Opal taka trochê za grzeczna O Love Stage napisa³ mi wujek Google, bo z ciekawo¶ci wklika³am ja jeszcze nie dojrza³am do yaoi, kiedy¶ przyczai³am takie anime o p³ywakach chyba jako¶ by³o w tytule "summer... "? i tam te¿ takie klimaty by³y

#29 2014-08-31 21:14:49

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

£ooo to natrafi³a¶ na Free. Mnie siê anime bardzo podoba. ¦liczni ch³opcy, ¶witne openingi i endingi, sport i dobry humor Teraz ogl±dam drugi sezon. Co czwartek wychodz± odcinki. We Free nie ma nic z yaoi. To tylko czysta mêska przyja¼ñ. Nic, a nic tam nie znajdziesz. Ale skoro nie lubisz takich mêsko-mêskich klimatów, to nie wiem czy obejrzysz to anime z g³osem Mamorka. Kiedy¶ poleci³am Ci SH, ale z tego co pamiêtam, to Ci siê nie spodoba³o. A w tym spin-offie o Yokozawie na pewno panowie bêdzie ze sob± w nieco bli¿szych relacjach. Chocia¿ mo¿e zobaczysz kawa³ek, ¿eby g³osu Mamoru pos³uchaæ no nic, jak sama obejrzê, to napiszê co i jak. Czekamy na razie na t³umaczenie

#30 2014-09-01 10:35:44

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Dla Mamorka jestem gotowa obejrzeæ ca³y film choæby nie wiem co tam siê dzia³o

#31 2014-09-01 11:52:55

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Wow, jakie nastawienie! To super:D jestem pewna, ¿e film bêdzie ¶wietny na SH tak siê u¶mia³am, wiêc na tym te¿ bêdzie trochê weso³o lubiê Yokowazê i fajnie, ¿e znalaz³ sobie kogo¶. Troszkê mu wspó³czu³am. Biedny kocha³ Takano, no ale on wola³ Ritsu. Tylko nie wyobra¿a³am sobie Yokozawy jako uke hehe no chocia¿ to ju¿ nie pierwszy przypadek, gdzie uke ma mocny charakterek

#32 2014-09-01 16:14:27

kiara_94

Administrator

Punktów :   

a co to jest to uke chocia¿ siê bojê pytaæ ? Ja teraz siê wci±gnê³am w Death Note ju¿ d³ugo siê przymierza³am ale jako¶ nie potrafi³am siê przemóc bo taaaki straszny temat ale anime super ju¿ po dwóch odcinkach jestem mega wci±gniêta a wy dziewczyny ogl±da³y¶cie to??

#33 2014-09-01 17:15:04

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Uke to strona bierna (pan z do³u), a seme dominuj±ca (pan z góry:D) no i Mamorek bêdzie seme haha

Death Note ogl±da³am i anime i film. Anime jest na prawdê genialne! Poch³ania³am odcinki! Ach L niestety w pewnym momencie wsio siê posypa³o. Nie bêdê spoilerowaæ. Jak dojdziesz do tego momentu, to bêdziesz wiedzia³a o co mi chodzi. Ca³kiem to sobie inaczej wyobra¿a³am. By³am taka w¶ciek³a jak TO siê sta³o wrr. Pó¼niej ogl±da³am, ¿eby tylko skoñczyæ. Nie mniej jednak trzeba przyznaæ, ¿e DN jest genialny i wypada³oby go znaæ.

#34 2014-09-01 18:45:38

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Tak przypuszcza³am ¿e uke i seme to tego typu pojêcia to dobrze ¿e Mamorek bêdzie seme nale¿a³o mu siê Oj nawet mi nie mów takich rzeczy ¿e to siê posypie to straszne zwaliæ tak± historiê. W ogóle ta akcja L w drugim odcinku by³a ¶wietna, zakasowa³ tego g³ównego bohatera ja na razie nie mam takiej reakcji na L bo go jeszcze w sumie nie widzia³am prócz zacienionego profilu xD ale za to ten m³ody policjant obok tego starego z w±sem jest bardzo bardzo fajny

#35 2014-09-01 19:03:04

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No siê zdziwisz jak zobaczysz L ja by³am bardzo zaskoczona nie tego siê spodziewa³am. Mimo to, kole¶ ma co¶ takiego w sobie, ¿e go uwielbiam. No jest super! i ten g³os! Nasz Artemis co do tej akcji, to nie tyle co siê posypa³o, co sta³o siê co¶, co mi siê w ogóle nie spodoba³o i przez to przez resztê odcinków siedzia³a z wielkim fochem. A jak Ci siê podoba Light?

#36 2014-09-02 11:12:06

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Haha ju¿ go zobaczy³am wygl±da jak gremlin ale ta ca³a akcja z dziewczyn± Rai Penbara co by³a z FBI mnie zawiod³a. Niby dziewczyna taka sprytna prawie odkry³a go¶cia a potem tak ³atwo da³a siê za³atwiæ a kto to ten Light?

#37 2014-09-02 12:17:39

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Gremlin? Hahaha dobre no wygl±da ca³kiem inaczej ni¿ w wyobra¿eniach, ale ma to co¶, co przyci±ga. Nie mog³am siê od niego oderwaæ i ta jego mania na s³odycze no s³odziak haha a Light to g³ówny bohater, Kira. Yagami Light (japoñczycy czytaj± light "raito", co¶ tam maj±, ¿e nie czytaj± l tylko r)

Neoma, a Ty ogl±dasz teraz jakie¶ anime? Czytasz mo¿e mangi?

#38 2014-09-02 14:15:52

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Widzê Mi¶ka ¿e Tobie L przypad³ do gustu jak tej dziewczynie ze studiów na które zaczêli chodziæ L i Raito. Taaa Raito super tylko parszywy charakterek ma i co¶ czuje ¿e ¼le skoñczy, jak mniemam sam napisze na siebie wyrok ¶mierci w tym notatniczku ale o tym dziwnym momencie co pisa³a¶ to mia³a¶ na my¶li w³a¶nie to ¿e L i Raito zaczêli razem chodziæ na studia?? no faktycznie takie przekombinowane

#39 2014-09-02 14:47:40

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Nie, nie. To nie to. Ten moment bêdzie chyba jako¶ w po³owie anime. Nie pamiêtam ju¿ dok³adnie, który to odcinek. A ta dziewczyna, to Misa tak? Matko jak ja jej nie cierpiê jak ona mnie irytowa³a wrrr

#40 2014-09-03 17:31:58

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Nie, wtedy mi chodzi³o o tak± brunetkê co by³a z FBI postaæ epizodyczna Teraz dopiero pozna³am Misê faktycznie co za irytuj±ca babka i ten jej piszcz±cy g³os. Mam wra¿enie ¿e to ta sama aktorka co podk³ada³a g³os tej takiej blondynce co siê pó¼niej okaza³a facetem z Lovely Complex xD ale powiedz Mi¶ka mam nadziejê ¿e Raito odzyska notes i co ta ca³a akcja z zrzekniêciem siê go mia³a daæ? ³o jacie co to za anime

#41 2014-09-03 17:45:53

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Aaa, to wiem co za brunetka. Ta ca³a narzeczona tego agenta, tak? 
No Misa strasznie wkurzaj±ca, masakra. Tylko czeka³am, ¿eby Kira siê jej pozby³. Tak, niedobra jestem i ma inn± seiyuu ni¿ ta blondynka z LC.
Tak, Light odzyska notes, a sposób w jaki to zrobi sprawi³, ¿e zbiera³am szczêkê z pod³ogi. Nieg³upi ch³opak ogl±daj, ogl±daj

#42 2014-09-03 20:53:09

kiara_94

Administrator

Punktów :   

coo??? nie rozumiem dlaczego on odzyska³ wspomnienia skoro dotkn±³ notesu Misy? i co to da³o to takie podawanie notesu miêdzy shinigami ? i dlaczego gdy tylko trzyma notes to ma wspomnienia? normalnie zdêbia³am czuje siê jak jaka¶ ko³owata xD

#43 2014-09-03 20:56:45

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Wszystko Ci pó¼niej ³adnie wyja¶ni± widzê, ¿e anime Ciê wci±gnê³o

#44 2014-09-05 10:44:25

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Hej normalnie jestem trochê w szoku i dopiero teraz piszê no co tam siê wydarzy³o, dlaczego L zgin±³ tak szybko? I o tym g³upim momencie co pisa³a¶ to mia³a¶ na my¶li ¿e pojawi³ siê ten N ? Faktycznie masakra... po co tworzyæ i dawaæ prawie takiego samego bohatera trochê poszli na ³atwiznê ju¿ mogli stworzyæ ca³kiem innego przeciwnika Raito I nie rozumiem dlaczego Rem tak szybko zabi³a L przecie¿ Misa jeszcze nie by³a w zagro¿eniu. Ale Misa chyba sobie ju¿ za d³ugo nie po¿yje zosta³a jej 1/4 ¿ycia trochê siê zawiod³am na tym anime a mia³o taki potencja³ i w ogóle ta ca³a akcja z t± korporacj± te¿ by³a przekombinowana a ty Mi¶ka co my¶lisz??

#45 2014-09-05 11:58:04

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Ju¿ skoñczy³a¶ ogl±daæ? Je¶li nie, to nie czytaj dalej bo bêd± spoilery.
Oto co my¶lê:
tak, ten parszywy moment, który wszystko zepsu³ to ¶mieræ L! No ma³o mnie szlag nie trafi³! No dobra, chcieli go zabiæ, ok. Ale po jak± cholerê zast±pili jego osobê jaki¶ gówniarzem no ma³o mnie krew nie zala³a, jak ten szczyl przechytrzy³ Kirê. Dla mnie tylko L móg³ pokonaæ Ligth'a, a jak ju¿ chcieli zabiæ L, to Light móg³ zostaæ tym swoim bogiem sprawiedliwo¶ci, czy czym tam chcia³. A nie oni dali jakiego¶ smarka, który wszystko rokmnini³ to by³ cios twarz dla L, dla jego osoby. No bo po co go stworzyli? W tym momencie, kiedy N pokona³ Kirê dosta³am tak mocno po pysku od twórców, ¿e do dzi¶ dzieñ mnie to boli to kompletnie bez sensu nawet mi siê szkoda zrobi³o Kiry. Skoro uda³o mu siê pokonaæ L, który by³ genialny, to ju¿ móg³ sobie panowaæ w tym swoim ¶wiecie. A tu taki li¶æ wrrr... no taka jestem z³a na to zakoñczenie! Twórcy (mówiê tu teraz o mandze) po DN stworzyli Bakumana. Kojarzysz mo¿e? To taka lekka komedia o mangakach. W ka¿dym b±d¼ razie w tej historii te¿ czekamy tyle czasu na co¶, co i tak siê kur...de nie wydarzy³o w anime chocia¿ to pokazali, a w mandze jakie¶ zakoñczenie o dupê rozbiæ tylko denerwuj± ludzi no w ka¿dym b±d¼ razie wracaj±c do DN przyznajê, tytu³ na prawdê ¶wietny, ale jak dla mnie dalsza czê¶æ po ¶mierci L jest tak ¿a³osna, ¿e nie mogê oceniæ na wiêcej ni¿ 7.

#46 2014-09-05 19:17:10

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Jeszcze nie skoñczy³am ogl±daæ ca³o¶ci trochê zosta³o wiêc poczytam twoj± wypowied¼ pó¼niej ani nie patrzê ale ten N masakra jak na mój gust dla mnie anime powinni skoñczyæ w miejscu w którym L definitywnie jest pewny tego ¿e Raito to Kira ma niezaprzeczalne dowody na to i wtedy umiera a z nim ca³a prawda o Kirze

#47 2014-09-05 20:39:18

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

N tylko dzia³a³ mi na nerwy. Czekam na Twoj± opiniê, jak skoñczysz ogl±daæ

#48 2014-09-06 07:49:58

Neoma

Administrator

Punktów :   

Tak, Mi¶ka, podobny do starego, ale jednak Furuya to klasa sama w sobie. Mo¿e rozwinie skrzyde³ka...
Ja drugi sezon prekurek skoñczy³am.
Dzisiaj Mako.

#49 2014-09-06 11:27:09

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Ooo witaj Neoma
dajmy siê trochê m³odemu panu rozwin±æ, na pewno sobie poradzi choæ nie przeczê, ¿e stary Mamorek mia³ fantastyczny g³os

no dzisiaj chyba nici z odcinka od 1ego sierpnia Japonia wprowadzi³a w ¿ycie jak±¶ now± ustawê odno¶nie piractwa, przez co niektóre odcinki i chaptery mang wychodz± z opó¼nieniem. Po ang ju¿ jest?

https://www.youtube.com/watch?v=x84hC1p1YC0

#50 2014-09-07 18:59:43

kiara_94

Administrator

Punktów :   

O super rockowa wersja ale chyba co¶ podobnego ju¿ by³o w samym anime kiedy¶ Neoma a ogl±da³a¶ Death Note?? Ojej to kiedy bêdzie nowy odcinek SM ??

#51 2014-09-07 19:44:34

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Po angielsku pojawi³ siê dzisiaj. Czekam teraz na t³umaczenie. Jutro ju¿ powinno byæ.

#52 2014-09-08 13:41:15

Neoma

Administrator

Punktów :   

Mi¶ka, to po angielsku, to oficjalne (inne jêzyki te¿ s±, tylko my jak zwykle poszkodowani ) wideo w necie - Toei siê jako¶ dogada³o z tymi stronami. Wiêc prawa autorskie nie gro¿± im.
Odcinek z Mako bardzo ³adny.
A nastêpny o Mamorku.

#53 2014-09-08 14:48:47

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Tak, ogl±da³am dzisiaj. Fajny odcinek. Mako ma taki dojrza³y g³os. Nastêpny bêdzie ciekawy. Du¿o Mamorka

#54 2014-09-08 16:31:45

Neoma

Administrator

Punktów :   

A to ju¿ jest po polskiemu? Nasi gór±

#55 2014-09-08 17:38:52

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Tak, tak. Po polsku. Ju¿ rano by³

#56 2014-09-09 18:32:21

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Hej super odcinek Sailor Moon, Mako ma wspania³y g³os faktycznie taki dojrza³y, i przemowa Usagi byla super, ¿e wierzy ¿e ka¿da dziewczyna spotka faceta którego pokocha i z którym z³±czy j± przeznaczenie a Mamorek tak fajnie sta³ przy ¶cianie wtedy i przys³uchiwa³ siê i wreszcie zobaczyli¶my senpaia Mako wcze¶niej go nie by³o. Zreszt± ciekawe ¿e w Japonii sieroty mog± mieszkaæ same i dostaj± pieni±dze na utrzymanie? chyba ¿e to tylko zrobili tak w anime

#57 2014-09-09 19:24:00

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

To ju¿ nie pierwszy raz siê spotykam z sierotami w anime. Czêsto siê zdarza, ¿e kto¶ mieszka sam. Mo¿e w Japonii to inaczej wygl±da ni¿ u nas? Cholera wie.
Kiara obejrza³a¶ ju¿ DN?

#58 2014-09-10 09:24:25

kiara_94

Administrator

Punktów :   

No w³a¶nie DN jeszcze ogl±dam poma³u poma³u bo mój entuzjazm opad³ przez t± ¶mieræ L Ale to ciekawe w³a¶nie z tymi sierotami ile im kasy daj±, chyba to lepsze od domów dziecka i rodzin zastêpczych które pó¼niej nie wiadomo co robi± z tymi dzieæmi, ale u nas co¶ takiego by nie przesz³o

#59 2014-09-10 09:59:34

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Nie wiem jak to tam dzia³a.
To czekam, a¿ skoñczysz

#60 2014-09-10 12:02:37

Neoma

Administrator

Punktów :   

Mi¶ka, ja wiem, ¿e siê mówi "po polsku" To by³ wyrafinowany dowcip.
Kiara, ta przemowa to chyba najlepsza cze¶æ odcinka I jej nie by³o w innych wersjach. A sempaia chyba urywki to i w anime i wersji z lud¼mi by³y. Ale rzeczywi¶cie tu rozwinêli.

A co do sierotek w Japonii, to maj± tam ¼le, ¿adnych rodzin zastêpczych i pobyt w sierocincu to wielki wstyd. Taki kiedy¶ czyta³am artykulik o Mamorku.

#61 2014-09-10 12:17:25

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Tak przemowa wymiata, wreszcie twórcy dodali co¶ od siebie ale z tymi sierotkami to wydaje mi siê ¿e w przypadku starszych dzieci wersja japoñska jest lepsza nie musz± siê czuæ ¼le u kogo¶ na si³ê ani dzieliæ siê wszystkim z innymi dzieæmi

#62 2014-09-10 13:03:50

Neoma

Administrator

Punktów :   

Aha, dodali te¿ reakcjê Nephryta na Mako - zauwa¿y³ kto¶ jeszcze? I Nephryte prze¿y³, podobnie jak Jadeite.

#63 2014-09-10 14:32:50

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Neoma broñ Bo¿e nie czepia³am siê Ciebie, ¿e napisa³a¶ "po polskiemu". Po prostu tak mi siê napisa³o. Nie mia³am zamiaru wytykaæ b³êdu

No zauwa¿y³am, ¿e zareagowa³ na Mako, tak samo jak Jedeite na Rei. Mo¿e chc± po³±czyæ ich w pary? Mo¿e ich nie zabili, no bo w mandze potem i tak zostali przywróceni do ¿ycia przez Metaliê chyba. Ciekawe, czy przypomn± sobie Endymiona.

#64 2014-09-10 18:10:18

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Ach tak ta reakcja Nephrite na Mako by³a supera¶na!!! zw³aszcza gdy powiedzia³ "znam to spojrzenie" a ona akurat taka wkurzona by³a xD chyba siê domy¶lam ¿e kiedy¶ by³a na niego taka wkurzona jak byli par± uhuhuhu jak dla mnie najlepszy jak do tej pory odcinek. Ale biedny Mamorciu czyta³ jak±¶ ksi±¿kê z geometrii, wspó³czujê mu

#65 2014-09-10 18:29:25

Neoma

Administrator

Punktów :   

Mamorcio kocha geometriê... A co by¶cie powiedzia³y na te pary z genera³ami?

#66 2014-09-10 21:03:06

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Ja bym wola³a, ¿eby ewentualnie pojawi³y siê jakie¶ wspomnienia, ¿e kiedy¶ byli razem. Chocia¿ z drugiej strony, jak wojowniczki i genera³owie odzyskaj± wspomnienia, to przypomn± sobie swoje uczucia. Wtedy nie by³oby opcji, ¿eby nie wrócili do siebie. W sumie to ju¿ lepszy taki filler ni¿ Naru i Nephrite. Mnie ciekawi, czy przypomn± sobie Endymiona i potem jak zgin±, czy stan± siê tymi kamieniami.
A swoj± drog± niech mi kto¶ wyt³umaczy, bo ju¿ siê pogubi³am. Endymion by³ ksiêciem Ziemi, czyli mieszka³ na Ziemi, tak? No tak. Wiêc skoro mieszka³ na Ziemi, to z jakiej paki znalaz³ siê z genera³ami z Elizjonie? Z tego co pamiêtam z mangi by³a co¶ mowa, ¿e Endymion i jego genera³owie przebywali z Elizjonie, sk±d ich pamiêta Pegaz. No i Mamoru ma przecie¿ w sobie ten z³oty kryszta³. No a Elizjon to przecie¿ ¶wiat stworzony z marzeñ i snów, wiêc sk±d tam Endymion? Za nic nie mogê siê w tym po³apaæ

W³a¶nie przejrza³am film SH. Ju¿ nie mog³am siê powstrzymaæ. Jednak g³os Mamorka jest lepszy. Taki powa¿ny. Tutaj postaæ mówi tak "na luzie". Ajj chcê juz po pl

No i nie wytrzyma³am i obejrza³am po ang. Pal licho, ¿e ma³o co zrozumia³am przynajmniej sobie poogl±da³am i pos³ucha³am jednak tutaj Zen nie mia³ takiego podobnego g³osu. My¶la³am, ¿e bêdzie bardziej "mamorkowy". Kiara tutaj masz linka http://kissanime.com/Anime/Sekaiichi-Ha … p?id=79895  jak bêdziesz chcia³a mo¿esz obejrzeæ. Jest tylko jeden poca³unek i ma³y ca³usek na koñcu, ale za to jaki s³odziachny! No cudowny, Taki ma³y cmok s³odki ajjj <wariuje> jak ja uwielbiam tych ch³opaków ahahah jak Yokozawa ¶wietnie radzi³ sobie z Hiyori, jak krzycza³ "nie wiem co" do Zena ca³y czerwony ach cudeñko a jeszcze potem by³y trzy pozosta³e pary po napisach. Jakie Yoshino zrobi³ czekoladki Toriemu haha wspania³e Kisa i Yukina te¿ s³odcy, ale Takano najlepszy
Dziewczyny zróbcie mi napisy, bo nie wytrzymam. Chcê to ju¿ po polsku obejrzeæ

#67 2014-09-11 10:22:12

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Haha dziêki Mi¶ka mam kolejn± pozycjê do ogl±dania supera¶nie No wiesz z tym Elizjonem to mo¿e Mamorciu by³ taki uduchowiony i siê dosta³ do tej krainy Marzeñ no w koñcu w SuperS w tej wersji z pegazem te¿ siê wtedy dosta³ jak zemdla³ bo zu¿y³ ca³± energiê na chronienie ziemi. Mam nadziejê ¿e zarówno wojowniczki i genera³owie sobie przypomn± dawne randewu ale i tak chyba nic z tego nie bêdzie bo oni gin± w mandze na koniec nie? A w mandze chyba tak by³o albo tylko w PGSM ¿e Mako uratowa³a Usagi przed z³ymi ch³opakami a nie przed wypadkiem? Czy jak to by³o?

#68 2014-09-11 11:28:43

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

W mandze genera³ów po kolei zabija³y wojowniczki. Potem Metalia przywróci³a ich do ¿ycia, ale i tak zginêli i zamienili siê w kamienie. Jako¶ tak to by³o. Mangê czyta³am ju¿ jaki¶ czas temu i nie pamiêtam dobrze wszystkiego. Polskie wydanie i t³umaczenie mangi wo³a o pomstê do nieba i nie mam ochoty czytaæ jej drugi raz.

#69 2014-09-14 09:56:33

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Hej Mi¶ka ogl±dam dalej Death Note i pojawi³a siê tam nowa twarz w 31 odcinku ten taki brunet Teru ale oni tam piêknie facetów maluj±

#70 2014-09-14 11:28:24

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

A no ³adna kreska jest, to trzeba przyznaæ

#71 2014-09-14 12:05:56

Neoma

Administrator

Punktów :   

W mandze Rei zabija Jadeite, a Mako Nephryte. Teraz ju¿ tylko dwóch powinno zostaæ. A tu ca³a czwórka ma siê dobrze. Ciekawe, jakie s± plany, czy jaka¶ walna bitwa siê szykuje, a mo¿e prze¿yj±?

Helios mówi do Mamoru, ¿e Elizjon by³ kiedy¶ jego Z³otym Królestwem. Czyli w poprzednim ¿yciu.

Kiara, Mako w anime i PGSM ratuje Usagi przed ³obuzami, w madze by³ samochód.

#72 2014-09-14 18:55:34

kiara_94

Administrator

Punktów :   

A czyli jednak obecna wersja jak najbardziej wierna fabule mangi Chocia¿ i tak uwa¿am ¿e bardziej mocarn± i pasuj±c± wersj± do Mako jest ratowanie przed ³obuzami
Chocia¿ w DN znowu przesadzili ... jak oni mogli wy³±czyæ pods³uchy w trakcie rozmowy Raito z t± cycat± babk± jego dawn± dziewczyn± ze studiów o Kirze przecie¿ oni siê zachowali jak dzieci w przedszkolu i dalej nic nie wiedz±... ech te anime schodzi na psy

#73 2014-09-14 19:56:11

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Po ¶mierci L nic ju¿ nie jest takie samo

#74 2014-09-16 12:00:46

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Hej Mi¶ka ju¿ obejrza³am wszystkie odcinki Death Note No muszê przyznaæ, ¿e do po³owy to anime by³o mistrzostwem, ¶wietne po³±czenie horroru i krymina³u, potem po wci±gniêciu w intrygê jakiej¶ korporacji i przedwczesna ¶mieræ L wszystko popsu³o. Zakoñczenie te¿ by³o s³abe oczekiwa³am lepszego fina³u i lepszego wykiwania Raito Szkoda te¿, ¿e w po³owie tak ograniczyli rolê Ryuuku przecie¿ by³ jego mentorem i bardzo mi siê podoba³y ich rozmowy a potem jako¶ to wszystko zanik³o. Wydaje mi siê, ¿e L powinien go dopa¶æ choæ te¿ z drugiej strony mo¿na zauwa¿yæ ¿e polubi³ Raito, co nie Mi¶ka? I to go byæ mo¿e zgubi³o bo przecie¿ wcze¶niej nigdy nie mia³ przyjació³.

I zaczê³am te¿ ogl±daæ ten film co poleci³a¶ Sekaiichi tylko to jest po angielsku o nie co za ból dla mojego mózgu a który z nich to Mamoru? Bo jako¶ nie umiem go rozpoznaæ on jest tak pó¼niej czy ju¿ na pocz±tku? Na samym pocz±tku jest twój Takano no klatê to on ma niez³±

#75 2014-09-16 16:15:48

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No do DN to ju¿ wcze¶niej napisa³am co my¶lê.

Co do SH, Mamoru to Kirishima Zen. Ten szatyn z czuprynk± co ma córeczkê. No g³os niepodobny. W ogóle to mnie serce boli ju¿ jakis czas temu znalaz³am z polskimi napisami to anime na chomiku, ale w³a¶cicielka nie chce go udostêpniæ. Ma prywatny profil i odmówi³a mi podania has³a no diabli by to wziêli! Po co robiæ napisy i trzymaæ je zamkniête, jak nikt nie mo¿e tego obejrzeæ chcê to zobaczyæ niedobra dziewczyna

#76 2014-09-16 19:34:11

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Aaa faktycznie zapomnia³am o twoim wcze¶niejszym po¶cie sorki teraz ju¿ go przeczyta³am i ca³kowicie siê z tob± zgadzam, taki Near po¿al siê bo¿e przechytrzy³ Raito, te¿ ju¿ bym wola³a ¿eby by³ tym sobie bogiem sprawiedliwo¶ci skoro tak sobie chcia³, w ogóle wkurzy³o mnie te¿ to ¿e ten Matsuda do niego strzeli³ no to¿ to by³ skandal!!! Ju¿ gdyby to zrobi³ Aizawa to bym zrozumia³a, ale Matsuda? Ten niewydarzony ch³opak? Ponoæ by³ zwolennikiem Kiry a tutaj takie co¶, twórcy co¶ chyba stracili sens fabu³y ale no có¿...

A z tym chomikuj to spróbuj za has³o wpisaæ takie samo jak nazwa u¿ytkownika wiem ¿e to g³upie, ale niektórzy u¿ytkownicy stosuj± takie chwyty ¿eby nie zostaæ zaskar¿onym przez policjê a w sumie i tak udostêpniaj±

#77 2014-09-16 19:53:06

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No niestety nie da rady. Ale nie poddam siê! Jutro napiszê kolejn± wiadomo¶æ czemu inni mog±, a ja nie nie rozumiem chce tylko moje Sekaiichi obejrzeæ

#78 2014-09-21 16:03:29

Neoma

Administrator

Punktów :   

Ogl±da³ kto¶?

#79 2014-09-22 11:44:49

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No oczywi¶cie! wspania³y odcinek! Ach jaki ten Mamoru jest prze¶liczny nie mogê siê doczekaæ nastêpnego odcinka. My¶la³am, ¿e w tym odcinku Zoisite zareaguje na Ami.

#80 2014-09-22 12:55:43

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Hej mina (ju¿ siê nauczy³am mina po japoñsku to wszyscy to zawsze mówi Luna albo Usagi ) no odcinek super wy te¿ widzieli¶cie Mamorka bez koszuli jak siê wybudzi³ z koszmaru? uhuhu zreszt± ciekawe, ¿e w tej nowej wersji tak szybko siê kapnêli ¿e Usagi to Sailor Moon a Mamoru to Tuxedo, w starszej wersji by³a to tego d³uga droga Ach i strasznie mi siê podoba ten kawa³ek muzyczny z ciemnego królestwa graj± go zawsze jak pojawia siê Beryl A Zoisite mia³ dawnie romans z Ami?? Bo teraz nie by³o ¿adnej reakcji

Stopka forum

RSS