#1 2014-08-24 10:14:27

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Mi¶ka, Neoma

Witajcie! To nasze forum na którym możemy pisać do woli bez żadnych ograniczeń i dyskutować o anime, filmach, dramach
No pewnie jak będzie przemiana Mako to trzeba będzie pewnie korki zmieniać jak±¶ dodatkow± izolację do laptopa trzeba będzie zamontować. Ciekawe co zrobi± z Minako bo przecież ona miała tylko ten łańcuch miło¶ci

#2 2014-08-24 19:28:30

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Re: Mi¶ka, Neoma

Hejaaa! Już jestem:D minako będzie mieć łańcuszek. Widać nawet w openingu. No i powinna mieć póĽniej ¦więte Ostrze. Wiecie, nie daje mi spokoju to, że Jedite przeżył. Miało być tak jak w mandze, a już co¶ zmienili:( Mako też pewnie nie zabije Nephrite:/

Anime jest bogiem, manga nałogiem.

#3 2014-08-25 08:38:17

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Witaj Mi¶ka Teraz jeszcze czekamy na Neomę, Neoma szybko przybywaj!! Oo Mi¶ka widzę że już masz super avatarka i cytat pod postem chyba też muszę sobie co¶ takiego załatwić A czy ta postać z avatarka to czasem nie jest ten twój ukochany z tego anime co kiedy¶ nam polecała¶? Chyba się nazywało to anime Sekaiichi Hatsukoi czy co¶ pomyliłam??   Wydaje mi się że będ± się trzymać reguły i Rei zabije Jadeite tylko może trochę póĽniej aż rozwin± ich postaci, bo przecież musz± dodać trochę nutki romansu a wcze¶niej nie było czasu

#4 2014-08-25 12:55:53

Neoma

Administrator

Punktów :   

Witam serdecznie

#5 2014-08-25 12:59:35

kiara_94

Administrator

Punktów :   

To już jeste¶my wszystkie !! I wszystkie mamy prawo administratora teraz możemy zmieniać forum tak jak chcemy, ponoć można dodawać jakie¶ bajery kolory, skórki itp. ale ja na razie się jeszcze na tym nie znam Neoma chyba musisz sobie jakiego¶ przystojniaka do avatarka zał±czyć

#6 2014-08-25 13:05:56

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Tak, Kiara tak!! Dokładnie, to mój kochany Takano <3 w lutym wychodzi manga pl normalnie wyłam ze szczę¶cia jak ogłosili tytuł widzę, że Ty masz za to swojego Zuko
kurcze jak się tutaj dodaje emotki, bo nie wiem

No mam nadzieję, że dziewczyny zrobi± z Generałami porz±dek i będę się prezentować w postaci pięknych kamyczków

Łohoho Administrator ale teraz szycha ze mnie nie ma co nawet nie wiem co z tym teraz zrobić haha

Neoma witamy czekamy na Twojego przystojniaka w avatarku czyżby Mamorciu?

ooo widze, że jednak emoty działaj±, jest ok :]

#7 2014-08-25 15:49:49

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Tak Zuko zawsze , no tak sobie szychy obstawiły¶my po znajomo¶ci xD wła¶nie emotikonki działaj± na filmwebie takich luksusów nie było. Obstawiam Neoma, że na bank sobie umie¶cisz w avatarku Mamorka i dobrze!!!

#8 2014-08-25 18:18:56

Neoma

Administrator

Punktów :   

No ja własnie jakiego¶ Mamorka próbuję sobie wrzucić, ale system za każdym razem pokazuje mi, że za duży... Znaczy ja wiem oczywi¶cie, że to prawdziwy mężczyzna i ma odpowiednie wymiary, ale żaden mi nie wchodzi...

A jako Administrator to wprowadzi się dyscyplinę jak cie mogę

#9 2014-08-25 20:45:32

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Neoma też miałam problem z moim Takano, żeby go zmie¶cić. Musiałam zdjęcie przerabiać kilka razy i z jednego Takano zrobiła mi się cała matrioszka ale zabij mnie, nie wiem jak to zdjęcie pomniejszyłam. Szukaj na necie, na pewno znajdziesz jakiego¶ mini Mamorka

#10 2014-08-26 14:54:34

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Hahaha normalnie padłam ze ¶miechu jak to przeczytałam "system za każdym razem pokazuje mi, że za duży... Znaczy ja wiem oczywi¶cie, że to prawdziwy mężczyzna i ma odpowiednie wymiary".   Spróbuj to zdjęcie pomniejszyć w paincie ale irfanview tam można wpisać rozmiar (tutaj trzeba mieć 60x60 pikseli) i gotowe! Dziewczyny a ogl±dały¶cie może now± Legendę Korry czę¶ć 3? Mam nadzieję że jak najszybciej to przetłumacz± bo to jest chyba najlepsza czę¶ć moim skromnym zdaniem (oczywi¶cie nie wliczaj±c w to legendy Aanga) super akcja i okazuje się że Lin ma siostrę.

#11 2014-08-26 16:25:34

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

łooo, to już jest 3 cze¶ć? No to niech szybko tłumacz±, bo chcę ogl±dać

#12 2014-08-27 17:27:12

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Oj tak tak jest nawet już zd±żyli wyemitować wszystkie odcinki i było ich 13

#13 2014-08-27 19:04:45

Neoma

Administrator

Punktów :   

No i udało mi się zredukować wymiary Mamorka...
Kiara, ja zakończyłam karierę z Avatarem na filmie, ale o finale Kory widziałam dużo na tumblurze Wszyscy się ciesz± na czwarty sezon. Zuko żyje i wrócił. A w czwartym sezonie pokaż± Katarę. I szipujemy Korę z Mako, ktory jest na szczę¶cie chłopczykiem...

#14 2014-08-27 20:24:21

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No Neoma jest Mamorek

kurczę muszę poszukać odcinków Kory i obejrzeć

#15 2014-08-28 12:19:09

kiara_94

Administrator

Punktów :   

O jest Mamorek tylko trochę niewyraĽny niech weĽmie rutinoscorbin A ja sama nie wiem czy szipować Korrę z Mako, ten Mako sam nie wie jak się ma, skacze z kwiatka na kwiatek co za go¶ciu... Za Katar± za bardzo nie przepadam. Cieszę się, że będzie być może więcej Zuko w 4 cz. No i znowu nie wiemy kto jest ojcem Lin Teraz już w tym tygodniu kolejny odcinek Sailor Moon nareszcie

#16 2014-08-28 14:03:18

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Kiara ile odcinków ma 3 sezon Korry? 12 ?

#17 2014-08-29 08:54:37

Neoma

Administrator

Punktów :   

Kiara, ale nowy odcinek z Mako dopiero za tydzień.

#18 2014-08-29 11:35:21

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Jak za tydzień? Jutro.

#19 2014-08-29 15:12:48

Neoma

Administrator

Punktów :   

Nie, za tydzień - 6 wrze¶nia.

#20 2014-08-29 17:08:09

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No co Ty? Dlaczego?  Miało być w pierwsz± i ostatni± sobotę miesi±ca. Jednak liczę na to, że jutro będzie

#21 2014-08-29 18:02:55

Neoma

Administrator

Punktów :   

Nie, w pierwsz± i trzeci± sobotę miesi±ca
http://nagato316.tumblr.com/post/960969 … stal-act-5

#22 2014-08-29 18:57:23

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Aaa faktycznie! Co¶ mi się ubzdurało z t± ostatni± sobot±. Sorki no to niestety czekamy jeszcze tydzień

Aaa dziewczyny! Wspominałam już kiedy¶ jak to kocham Sekaiichi Hatsukoi, prawda? w marcu miał premierę film (oczywi¶cie anime) o jednym z bohaterów SH. Taki sin-off. Oczywi¶cie już nie mogę się doczekać, kiedy wyjdzie wersja dvd i będzie polskie tłumaczenie. Wła¶nie weszłam sobie na stronkę o tym anime i co wiedzę, jeden z głównych bohaterów, pan seme, będzie mówił głosem Momorka!! Ha hahaha no nie mogę no teraz to juz nie wytrzymam do wersji pl ciekawe jak pan Furuya sobie poradzi ze scenkami wiadomo jakimi oczywi¶cie chodzi mi o pocałunki i małe sapanko w anime zawsze jest cenzura, w końcu to nie hentai! No dziewczyny nie mogę się już doczekać zacieram r±czki

#23 2014-08-31 09:22:45

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Mi¶ka, Korra ma 13 odcinków trochę mało co nie O nie Neoma ja też my¶lałam że w tym tygodniu będzie odcinek Sailor Moon no cóż trzeba poczekać  O matko Mi¶ka co ty ogl±dasz jakie¶ sapanka i pocałunki?? ale jak będzie podkładał głos Furuya to też muszę to koniecznie zobaczyć też zacieram r±czki

#24 2014-08-31 09:47:02

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No ba, Kiara. Uwielbiam yaoi tak wiem, zboczek ze mnie niestety w anime jest cenzura z mocniejszymi scenkami, ale mi to nie przeszkadza. Grzebałam trochę na necie i z tego co znalazłam wychodzi na to, że wersja tego anime na dvd miała premierę 28ego sierpnia! To teraz tylko czekać, aż jaka¶ dobra dusza przetłumaczy jak tylko będzie to dam Kiara linka teraz ogl±dam Love Stage!! anime wychodzi co czwartek. Też ¶wietna komedia, manga też  

Obejrzałam wczoraj Korrę, ale jako¶ specjalnie mi się nie podobała. Nie wywołała u mnie żadnych emocji. Tak ogl±dałam byle by zobaczyć. Nic specjalnego. Koniec mnie tylko trochę ruszył jak zobaczyłam łys± córkę Tenzina. Paskuda. Oby jej włosy odrosły do następnej czę¶ci.

#25 2014-08-31 13:10:37

Neoma

Administrator

Punktów :   

Dziewczyny, ale wiecie, że większo¶ć fandomu się na wczoraj nabrała Jeszcze się rzucaj± na opóĽnienie...
Furuya ma cudny głos, nowy Mamorek na razie się nie wykazał...
A szipujemy Korę z Makiem czy Asami?

#26 2014-08-31 14:05:24

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Ojaaaacie to Love Stage też jest yaoi Tak pewnie jak tylko znajdziesz linka do tego filmu to zapodawaj A Mi¶ka już zd±żyła¶ obejrzeć cał± Korrę? Naprawdę ci się nie podobała ? a była w wersji polskiej z napisami czy już dubbing? Mi się ta czę¶ć strasznie spodobała, chociaż Zuko za mało, ale tak fajnie się zdziwił gdy dowiedział się że Korra gadała sobie z Iroh Jej już raczej włoski nie odrosn± bo została mistrzem chyba że będzie miała łyse czoło a resztę normalnych włosów tak jak Yangchen  http://img3.wikia.nocookie.net/__cb2014 … _speak.png
No Neoma dajmy jeszcze szansę nowemu Mamorkowi jeszcze sobie nie pokrzyczał chociaż Mamoru mało krzyczał chyba że Usagi była w wielkim zagrożeniu Korra teraz jest na wózku inwalidzkim więc raczej z nikim j± nie szipujemy ;( ja bym tam chciała żeby Asami była z Bolinem chociaż to chyba never happen story

#27 2014-08-31 14:17:56

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Kiara znasz Love Stage? 

Tak, obejrzałam cał± Korrę i nie podobała mi się. Zero emocji. Nawet Zuko nie wywołał u mnie żadnego wrażenia. Dla mnie to już nie to samo, całkiem inny klimat. takie jakie¶ wymy¶lanie na siłę. Ale pewnie 4 cze¶ć obejrzę, tak żeby zobaczyć co tam, jak tam. Ogl±dałam wersję z napisami, ale niby ma być niedługo z dubbingiem.
Asami kompletnie mi nie pasuje do Bolina. Jemu by się nadała ta Opal, czy jak jej tam było.

Mnie tam się podoba nowy głos Mamorka, podobny do starego

#28 2014-08-31 20:09:58

kiara_94

Administrator

Punktów :   

No bo ja lubię takie nietypowe pary mam do nich słabo¶ć i Asami z Bolinem nieĽle mi wpasowali i lubi± razem grać w gry planszowe A to prawda całkiem inny klimat. Opal taka trochę za grzeczna O Love Stage napisał mi wujek Google, bo z ciekawo¶ci wklikałam ja jeszcze nie dojrzałam do yaoi, kiedy¶ przyczaiłam takie anime o pływakach chyba jako¶ było w tytule "summer... "? i tam też takie klimaty były

#29 2014-08-31 21:14:49

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Łooo to natrafiła¶ na Free. Mnie się anime bardzo podoba. ¦liczni chłopcy, ¶witne openingi i endingi, sport i dobry humor Teraz ogl±dam drugi sezon. Co czwartek wychodz± odcinki. We Free nie ma nic z yaoi. To tylko czysta męska przyjaĽń. Nic, a nic tam nie znajdziesz. Ale skoro nie lubisz takich męsko-męskich klimatów, to nie wiem czy obejrzysz to anime z głosem Mamorka. Kiedy¶ poleciłam Ci SH, ale z tego co pamiętam, to Ci się nie spodobało. A w tym spin-offie o Yokozawie na pewno panowie będzie ze sob± w nieco bliższych relacjach. Chociaż może zobaczysz kawałek, żeby głosu Mamoru posłuchać no nic, jak sama obejrzę, to napiszę co i jak. Czekamy na razie na tłumaczenie

#30 2014-09-01 10:35:44

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Dla Mamorka jestem gotowa obejrzeć cały film choćby nie wiem co tam się działo

#31 2014-09-01 11:52:55

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Wow, jakie nastawienie! To super:D jestem pewna, że film będzie ¶wietny na SH tak się u¶miałam, więc na tym też będzie trochę wesoło lubię Yokowazę i fajnie, że znalazł sobie kogo¶. Troszkę mu współczułam. Biedny kochał Takano, no ale on wolał Ritsu. Tylko nie wyobrażałam sobie Yokozawy jako uke hehe no chociaż to już nie pierwszy przypadek, gdzie uke ma mocny charakterek

#32 2014-09-01 16:14:27

kiara_94

Administrator

Punktów :   

a co to jest to uke chociaż się boję pytać ? Ja teraz się wci±gnęłam w Death Note już długo się przymierzałam ale jako¶ nie potrafiłam się przemóc bo taaaki straszny temat ale anime super już po dwóch odcinkach jestem mega wci±gnięta a wy dziewczyny ogl±dały¶cie to??

#33 2014-09-01 17:15:04

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Uke to strona bierna (pan z dołu), a seme dominuj±ca (pan z góry:D) no i Mamorek będzie seme haha

Death Note ogl±dałam i anime i film. Anime jest na prawdę genialne! Pochłaniałam odcinki! Ach L niestety w pewnym momencie wsio się posypało. Nie będę spoilerować. Jak dojdziesz do tego momentu, to będziesz wiedziała o co mi chodzi. Całkiem to sobie inaczej wyobrażałam. Byłam taka w¶ciekła jak TO się stało wrr. PóĽniej ogl±dałam, żeby tylko skończyć. Nie mniej jednak trzeba przyznać, że DN jest genialny i wypadałoby go znać.

#34 2014-09-01 18:45:38

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Tak przypuszczałam że uke i seme to tego typu pojęcia to dobrze że Mamorek będzie seme należało mu się Oj nawet mi nie mów takich rzeczy że to się posypie to straszne zwalić tak± historię. W ogóle ta akcja L w drugim odcinku była ¶wietna, zakasował tego głównego bohatera ja na razie nie mam takiej reakcji na L bo go jeszcze w sumie nie widziałam prócz zacienionego profilu xD ale za to ten młody policjant obok tego starego z w±sem jest bardzo bardzo fajny

#35 2014-09-01 19:03:04

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No się zdziwisz jak zobaczysz L ja byłam bardzo zaskoczona nie tego się spodziewałam. Mimo to, kole¶ ma co¶ takiego w sobie, że go uwielbiam. No jest super! i ten głos! Nasz Artemis co do tej akcji, to nie tyle co się posypało, co stało się co¶, co mi się w ogóle nie spodobało i przez to przez resztę odcinków siedziała z wielkim fochem. A jak Ci się podoba Light?

#36 2014-09-02 11:12:06

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Haha już go zobaczyłam wygl±da jak gremlin ale ta cała akcja z dziewczyn± Rai Penbara co była z FBI mnie zawiodła. Niby dziewczyna taka sprytna prawie odkryła go¶cia a potem tak łatwo dała się załatwić a kto to ten Light?

#37 2014-09-02 12:17:39

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Gremlin? Hahaha dobre no wygl±da całkiem inaczej niż w wyobrażeniach, ale ma to co¶, co przyci±ga. Nie mogłam się od niego oderwać i ta jego mania na słodycze no słodziak haha a Light to główny bohater, Kira. Yagami Light (japończycy czytaj± light "raito", co¶ tam maj±, że nie czytaj± l tylko r)

Neoma, a Ty ogl±dasz teraz jakie¶ anime? Czytasz może mangi?

#38 2014-09-02 14:15:52

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Widzę Mi¶ka że Tobie L przypadł do gustu jak tej dziewczynie ze studiów na które zaczęli chodzić L i Raito. Taaa Raito super tylko parszywy charakterek ma i co¶ czuje że Ľle skończy, jak mniemam sam napisze na siebie wyrok ¶mierci w tym notatniczku ale o tym dziwnym momencie co pisała¶ to miała¶ na my¶li wła¶nie to że L i Raito zaczęli razem chodzić na studia?? no faktycznie takie przekombinowane

#39 2014-09-02 14:47:40

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Nie, nie. To nie to. Ten moment będzie chyba jako¶ w połowie anime. Nie pamiętam już dokładnie, który to odcinek. A ta dziewczyna, to Misa tak? Matko jak ja jej nie cierpię jak ona mnie irytowała wrrr

#40 2014-09-03 17:31:58

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Nie, wtedy mi chodziło o tak± brunetkę co była z FBI postać epizodyczna Teraz dopiero poznałam Misę faktycznie co za irytuj±ca babka i ten jej piszcz±cy głos. Mam wrażenie że to ta sama aktorka co podkładała głos tej takiej blondynce co się póĽniej okazała facetem z Lovely Complex xD ale powiedz Mi¶ka mam nadzieję że Raito odzyska notes i co ta cała akcja z zrzeknięciem się go miała dać? ło jacie co to za anime

#41 2014-09-03 17:45:53

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Aaa, to wiem co za brunetka. Ta cała narzeczona tego agenta, tak? 
No Misa strasznie wkurzaj±ca, masakra. Tylko czekałam, żeby Kira się jej pozbył. Tak, niedobra jestem i ma inn± seiyuu niż ta blondynka z LC.
Tak, Light odzyska notes, a sposób w jaki to zrobi sprawił, że zbierałam szczękę z podłogi. Niegłupi chłopak ogl±daj, ogl±daj

#42 2014-09-03 20:53:09

kiara_94

Administrator

Punktów :   

coo??? nie rozumiem dlaczego on odzyskał wspomnienia skoro dotkn±ł notesu Misy? i co to dało to takie podawanie notesu między shinigami ? i dlaczego gdy tylko trzyma notes to ma wspomnienia? normalnie zdębiałam czuje się jak jaka¶ kołowata xD

#43 2014-09-03 20:56:45

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Wszystko Ci póĽniej ładnie wyja¶ni± widzę, że anime Cię wci±gnęło

#44 2014-09-05 10:44:25

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Hej normalnie jestem trochę w szoku i dopiero teraz piszę no co tam się wydarzyło, dlaczego L zgin±ł tak szybko? I o tym głupim momencie co pisała¶ to miała¶ na my¶li że pojawił się ten N ? Faktycznie masakra... po co tworzyć i dawać prawie takiego samego bohatera trochę poszli na łatwiznę już mogli stworzyć całkiem innego przeciwnika Raito I nie rozumiem dlaczego Rem tak szybko zabiła L przecież Misa jeszcze nie była w zagrożeniu. Ale Misa chyba sobie już za długo nie pożyje została jej 1/4 życia trochę się zawiodłam na tym anime a miało taki potencjał i w ogóle ta cała akcja z t± korporacj± też była przekombinowana a ty Mi¶ka co my¶lisz??

#45 2014-09-05 11:58:04

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Już skończyła¶ ogl±dać? Je¶li nie, to nie czytaj dalej bo będ± spoilery.
Oto co my¶lę:
tak, ten parszywy moment, który wszystko zepsuł to ¶mierć L! No mało mnie szlag nie trafił! No dobra, chcieli go zabić, ok. Ale po jak± cholerę zast±pili jego osobę jaki¶ gówniarzem no mało mnie krew nie zalała, jak ten szczyl przechytrzył Kirę. Dla mnie tylko L mógł pokonać Ligth'a, a jak już chcieli zabić L, to Light mógł zostać tym swoim bogiem sprawiedliwo¶ci, czy czym tam chciał. A nie oni dali jakiego¶ smarka, który wszystko rokmninił to był cios twarz dla L, dla jego osoby. No bo po co go stworzyli? W tym momencie, kiedy N pokonał Kirę dostałam tak mocno po pysku od twórców, że do dzi¶ dzień mnie to boli to kompletnie bez sensu nawet mi się szkoda zrobiło Kiry. Skoro udało mu się pokonać L, który był genialny, to już mógł sobie panować w tym swoim ¶wiecie. A tu taki li¶ć wrrr... no taka jestem zła na to zakończenie! Twórcy (mówię tu teraz o mandze) po DN stworzyli Bakumana. Kojarzysz może? To taka lekka komedia o mangakach. W każdym b±dĽ razie w tej historii też czekamy tyle czasu na co¶, co i tak się kur...de nie wydarzyło w anime chociaż to pokazali, a w mandze jakie¶ zakończenie o dupę rozbić tylko denerwuj± ludzi no w każdym b±dĽ razie wracaj±c do DN przyznaję, tytuł na prawdę ¶wietny, ale jak dla mnie dalsza czę¶ć po ¶mierci L jest tak żałosna, że nie mogę ocenić na więcej niż 7.

#46 2014-09-05 19:17:10

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Jeszcze nie skończyłam ogl±dać cało¶ci trochę zostało więc poczytam twoj± wypowiedĽ póĽniej ani nie patrzę ale ten N masakra jak na mój gust dla mnie anime powinni skończyć w miejscu w którym L definitywnie jest pewny tego że Raito to Kira ma niezaprzeczalne dowody na to i wtedy umiera a z nim cała prawda o Kirze

#47 2014-09-05 20:39:18

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

N tylko działał mi na nerwy. Czekam na Twoj± opinię, jak skończysz ogl±dać

#48 2014-09-06 07:49:58

Neoma

Administrator

Punktów :   

Tak, Mi¶ka, podobny do starego, ale jednak Furuya to klasa sama w sobie. Może rozwinie skrzydełka...
Ja drugi sezon prekurek skończyłam.
Dzisiaj Mako.

#49 2014-09-06 11:27:09

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Ooo witaj Neoma
dajmy się trochę młodemu panu rozwin±ć, na pewno sobie poradzi choć nie przeczę, że stary Mamorek miał fantastyczny głos

no dzisiaj chyba nici z odcinka od 1ego sierpnia Japonia wprowadziła w życie jak±¶ now± ustawę odno¶nie piractwa, przez co niektóre odcinki i chaptery mang wychodz± z opóĽnieniem. Po ang już jest?

https://www.youtube.com/watch?v=x84hC1p1YC0

#50 2014-09-07 18:59:43

kiara_94

Administrator

Punktów :   

O super rockowa wersja ale chyba co¶ podobnego już było w samym anime kiedy¶ Neoma a ogl±dała¶ Death Note?? Ojej to kiedy będzie nowy odcinek SM ??

#51 2014-09-07 19:44:34

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Po angielsku pojawił się dzisiaj. Czekam teraz na tłumaczenie. Jutro już powinno być.

#52 2014-09-08 13:41:15

Neoma

Administrator

Punktów :   

Mi¶ka, to po angielsku, to oficjalne (inne języki też s±, tylko my jak zwykle poszkodowani ) wideo w necie - Toei się jako¶ dogadało z tymi stronami. Więc prawa autorskie nie groż± im.
Odcinek z Mako bardzo ładny.
A następny o Mamorku.

#53 2014-09-08 14:48:47

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Tak, ogl±dałam dzisiaj. Fajny odcinek. Mako ma taki dojrzały głos. Następny będzie ciekawy. Dużo Mamorka

#54 2014-09-08 16:31:45

Neoma

Administrator

Punktów :   

A to już jest po polskiemu? Nasi gór±

#55 2014-09-08 17:38:52

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Tak, tak. Po polsku. Już rano był

#56 2014-09-09 18:32:21

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Hej super odcinek Sailor Moon, Mako ma wspaniały głos faktycznie taki dojrzały, i przemowa Usagi byla super, że wierzy że każda dziewczyna spotka faceta którego pokocha i z którym zł±czy j± przeznaczenie a Mamorek tak fajnie stał przy ¶cianie wtedy i przysłuchiwał się i wreszcie zobaczyli¶my senpaia Mako wcze¶niej go nie było. Zreszt± ciekawe że w Japonii sieroty mog± mieszkać same i dostaj± pieni±dze na utrzymanie? chyba że to tylko zrobili tak w anime

#57 2014-09-09 19:24:00

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

To już nie pierwszy raz się spotykam z sierotami w anime. Często się zdarza, że kto¶ mieszka sam. Może w Japonii to inaczej wygl±da niż u nas? Cholera wie.
Kiara obejrzała¶ już DN?

#58 2014-09-10 09:24:25

kiara_94

Administrator

Punktów :   

No wła¶nie DN jeszcze ogl±dam pomału pomału bo mój entuzjazm opadł przez t± ¶mierć L Ale to ciekawe wła¶nie z tymi sierotami ile im kasy daj±, chyba to lepsze od domów dziecka i rodzin zastępczych które póĽniej nie wiadomo co robi± z tymi dziećmi, ale u nas co¶ takiego by nie przeszło

#59 2014-09-10 09:59:34

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Nie wiem jak to tam działa.
To czekam, aż skończysz

#60 2014-09-10 12:02:37

Neoma

Administrator

Punktów :   

Mi¶ka, ja wiem, że się mówi "po polsku" To był wyrafinowany dowcip.
Kiara, ta przemowa to chyba najlepsza cze¶ć odcinka I jej nie było w innych wersjach. A sempaia chyba urywki to i w anime i wersji z ludĽmi były. Ale rzeczywi¶cie tu rozwinęli.

A co do sierotek w Japonii, to maj± tam Ľle, żadnych rodzin zastępczych i pobyt w sierocincu to wielki wstyd. Taki kiedy¶ czytałam artykulik o Mamorku.

#61 2014-09-10 12:17:25

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Tak przemowa wymiata, wreszcie twórcy dodali co¶ od siebie ale z tymi sierotkami to wydaje mi się że w przypadku starszych dzieci wersja japońska jest lepsza nie musz± się czuć Ľle u kogo¶ na siłę ani dzielić się wszystkim z innymi dziećmi

#62 2014-09-10 13:03:50

Neoma

Administrator

Punktów :   

Aha, dodali też reakcję Nephryta na Mako - zauważył kto¶ jeszcze? I Nephryte przeżył, podobnie jak Jadeite.

#63 2014-09-10 14:32:50

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Neoma broń Boże nie czepiałam się Ciebie, że napisała¶ "po polskiemu". Po prostu tak mi się napisało. Nie miałam zamiaru wytykać błędu

No zauważyłam, że zareagował na Mako, tak samo jak Jedeite na Rei. Może chc± poł±czyć ich w pary? Może ich nie zabili, no bo w mandze potem i tak zostali przywróceni do życia przez Metalię chyba. Ciekawe, czy przypomn± sobie Endymiona.

#64 2014-09-10 18:10:18

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Ach tak ta reakcja Nephrite na Mako była supera¶na!!! zwłaszcza gdy powiedział "znam to spojrzenie" a ona akurat taka wkurzona była xD chyba się domy¶lam że kiedy¶ była na niego taka wkurzona jak byli par± uhuhuhu jak dla mnie najlepszy jak do tej pory odcinek. Ale biedny Mamorciu czytał jak±¶ ksi±żkę z geometrii, współczuję mu

#65 2014-09-10 18:29:25

Neoma

Administrator

Punktów :   

Mamorcio kocha geometrię... A co by¶cie powiedziały na te pary z generałami?

#66 2014-09-10 21:03:06

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Ja bym wolała, żeby ewentualnie pojawiły się jakie¶ wspomnienia, że kiedy¶ byli razem. Chociaż z drugiej strony, jak wojowniczki i generałowie odzyskaj± wspomnienia, to przypomn± sobie swoje uczucia. Wtedy nie byłoby opcji, żeby nie wrócili do siebie. W sumie to już lepszy taki filler niż Naru i Nephrite. Mnie ciekawi, czy przypomn± sobie Endymiona i potem jak zgin±, czy stan± się tymi kamieniami.
A swoj± drog± niech mi kto¶ wytłumaczy, bo już się pogubiłam. Endymion był księciem Ziemi, czyli mieszkał na Ziemi, tak? No tak. Więc skoro mieszkał na Ziemi, to z jakiej paki znalazł się z generałami z Elizjonie? Z tego co pamiętam z mangi była co¶ mowa, że Endymion i jego generałowie przebywali z Elizjonie, sk±d ich pamięta Pegaz. No i Mamoru ma przecież w sobie ten złoty kryształ. No a Elizjon to przecież ¶wiat stworzony z marzeń i snów, więc sk±d tam Endymion? Za nic nie mogę się w tym połapać

Wła¶nie przejrzałam film SH. Już nie mogłam się powstrzymać. Jednak głos Mamorka jest lepszy. Taki poważny. Tutaj postać mówi tak "na luzie". Ajj chcę juz po pl

No i nie wytrzymałam i obejrzałam po ang. Pal licho, że mało co zrozumiałam przynajmniej sobie poogl±dałam i posłuchałam jednak tutaj Zen nie miał takiego podobnego głosu. My¶lałam, że będzie bardziej "mamorkowy". Kiara tutaj masz linka http://kissanime.com/Anime/Sekaiichi-Ha … p?id=79895  jak będziesz chciała możesz obejrzeć. Jest tylko jeden pocałunek i mały całusek na końcu, ale za to jaki słodziachny! No cudowny, Taki mały cmok słodki ajjj <wariuje> jak ja uwielbiam tych chłopaków ahahah jak Yokozawa ¶wietnie radził sobie z Hiyori, jak krzyczał "nie wiem co" do Zena cały czerwony ach cudeńko a jeszcze potem były trzy pozostałe pary po napisach. Jakie Yoshino zrobił czekoladki Toriemu haha wspaniałe Kisa i Yukina też słodcy, ale Takano najlepszy
Dziewczyny zróbcie mi napisy, bo nie wytrzymam. Chcę to już po polsku obejrzeć

#67 2014-09-11 10:22:12

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Haha dzięki Mi¶ka mam kolejn± pozycję do ogl±dania supera¶nie No wiesz z tym Elizjonem to może Mamorciu był taki uduchowiony i się dostał do tej krainy Marzeń no w końcu w SuperS w tej wersji z pegazem też się wtedy dostał jak zemdlał bo zużył cał± energię na chronienie ziemi. Mam nadzieję że zarówno wojowniczki i generałowie sobie przypomn± dawne randewu ale i tak chyba nic z tego nie będzie bo oni gin± w mandze na koniec nie? A w mandze chyba tak było albo tylko w PGSM że Mako uratowała Usagi przed złymi chłopakami a nie przed wypadkiem? Czy jak to było?

#68 2014-09-11 11:28:43

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

W mandze generałów po kolei zabijały wojowniczki. Potem Metalia przywróciła ich do życia, ale i tak zginęli i zamienili się w kamienie. Jako¶ tak to było. Mangę czytałam już jaki¶ czas temu i nie pamiętam dobrze wszystkiego. Polskie wydanie i tłumaczenie mangi woła o pomstę do nieba i nie mam ochoty czytać jej drugi raz.

#69 2014-09-14 09:56:33

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Hej Mi¶ka ogl±dam dalej Death Note i pojawiła się tam nowa twarz w 31 odcinku ten taki brunet Teru ale oni tam pięknie facetów maluj±

#70 2014-09-14 11:28:24

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

A no ładna kreska jest, to trzeba przyznać

#71 2014-09-14 12:05:56

Neoma

Administrator

Punktów :   

W mandze Rei zabija Jadeite, a Mako Nephryte. Teraz już tylko dwóch powinno zostać. A tu cała czwórka ma się dobrze. Ciekawe, jakie s± plany, czy jaka¶ walna bitwa się szykuje, a może przeżyj±?

Helios mówi do Mamoru, że Elizjon był kiedy¶ jego Złotym Królestwem. Czyli w poprzednim życiu.

Kiara, Mako w anime i PGSM ratuje Usagi przed łobuzami, w madze był samochód.

#72 2014-09-14 18:55:34

kiara_94

Administrator

Punktów :   

A czyli jednak obecna wersja jak najbardziej wierna fabule mangi Chociaż i tak uważam że bardziej mocarn± i pasuj±c± wersj± do Mako jest ratowanie przed łobuzami
Chociaż w DN znowu przesadzili ... jak oni mogli wył±czyć podsłuchy w trakcie rozmowy Raito z t± cycat± babk± jego dawn± dziewczyn± ze studiów o Kirze przecież oni się zachowali jak dzieci w przedszkolu i dalej nic nie wiedz±... ech te anime schodzi na psy

#73 2014-09-14 19:56:11

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Po ¶mierci L nic już nie jest takie samo

#74 2014-09-16 12:00:46

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Hej Mi¶ka już obejrzałam wszystkie odcinki Death Note No muszę przyznać, że do połowy to anime było mistrzostwem, ¶wietne poł±czenie horroru i kryminału, potem po wci±gnięciu w intrygę jakiej¶ korporacji i przedwczesna ¶mierć L wszystko popsuło. Zakończenie też było słabe oczekiwałam lepszego finału i lepszego wykiwania Raito Szkoda też, że w połowie tak ograniczyli rolę Ryuuku przecież był jego mentorem i bardzo mi się podobały ich rozmowy a potem jako¶ to wszystko zanikło. Wydaje mi się, że L powinien go dopa¶ć choć też z drugiej strony można zauważyć że polubił Raito, co nie Mi¶ka? I to go być może zgubiło bo przecież wcze¶niej nigdy nie miał przyjaciół.

I zaczęłam też ogl±dać ten film co poleciła¶ Sekaiichi tylko to jest po angielsku o nie co za ból dla mojego mózgu a który z nich to Mamoru? Bo jako¶ nie umiem go rozpoznać on jest tak póĽniej czy już na pocz±tku? Na samym pocz±tku jest twój Takano no klatę to on ma niezł±

#75 2014-09-16 16:15:48

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No do DN to już wcze¶niej napisałam co my¶lę.

Co do SH, Mamoru to Kirishima Zen. Ten szatyn z czuprynk± co ma córeczkę. No głos niepodobny. W ogóle to mnie serce boli już jakis czas temu znalazłam z polskimi napisami to anime na chomiku, ale wła¶cicielka nie chce go udostępnić. Ma prywatny profil i odmówiła mi podania hasła no diabli by to wzięli! Po co robić napisy i trzymać je zamknięte, jak nikt nie może tego obejrzeć chcę to zobaczyć niedobra dziewczyna

#76 2014-09-16 19:34:11

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Aaa faktycznie zapomniałam o twoim wcze¶niejszym po¶cie sorki teraz już go przeczytałam i całkowicie się z tob± zgadzam, taki Near pożal się boże przechytrzył Raito, też już bym wolała żeby był tym sobie bogiem sprawiedliwo¶ci skoro tak sobie chciał, w ogóle wkurzyło mnie też to że ten Matsuda do niego strzelił no toż to był skandal!!! Już gdyby to zrobił Aizawa to bym zrozumiała, ale Matsuda? Ten niewydarzony chłopak? Ponoć był zwolennikiem Kiry a tutaj takie co¶, twórcy co¶ chyba stracili sens fabuły ale no cóż...

A z tym chomikuj to spróbuj za hasło wpisać takie samo jak nazwa użytkownika wiem że to głupie, ale niektórzy użytkownicy stosuj± takie chwyty żeby nie zostać zaskarżonym przez policję a w sumie i tak udostępniaj±

#77 2014-09-16 19:53:06

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No niestety nie da rady. Ale nie poddam się! Jutro napiszę kolejn± wiadomo¶ć czemu inni mog±, a ja nie nie rozumiem chce tylko moje Sekaiichi obejrzeć

#78 2014-09-21 16:03:29

Neoma

Administrator

Punktów :   

Ogl±dał kto¶?

#79 2014-09-22 11:44:49

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No oczywi¶cie! wspaniały odcinek! Ach jaki ten Mamoru jest prze¶liczny nie mogę się doczekać następnego odcinka. My¶lałam, że w tym odcinku Zoisite zareaguje na Ami.

#80 2014-09-22 12:55:43

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Hej mina (już się nauczyłam mina po japońsku to wszyscy to zawsze mówi Luna albo Usagi ) no odcinek super wy też widzieli¶cie Mamorka bez koszuli jak się wybudził z koszmaru? uhuhu zreszt± ciekawe, że w tej nowej wersji tak szybko się kapnęli że Usagi to Sailor Moon a Mamoru to Tuxedo, w starszej wersji była to tego długa droga Ach i strasznie mi się podoba ten kawałek muzyczny z ciemnego królestwa graj± go zawsze jak pojawia się Beryl A Zoisite miał dawnie romans z Ami?? Bo teraz nie było żadnej reakcji

Stopka forum

RSS