#81 2014-09-22 13:28:11

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Re: Mi¶ka, Neoma

Jak zobaczy³am Mamorka bez koszuli to ca³a siê ob¶lini³am haha nie pamiêtam ju¿ dok³adnie jak by³o w mandze, ale oni tam szybko siê dowiedzili kto kim jest i nie byli tym mocno zaskoczeni.
¯aden z genera³ów nigdy nie mia³ romansu z wojowniczk±. To wymy¶lili fani, gdy zobaczyli jeden z obrazków Naoko http://img2.wikia.nocookie.net/__cb2011 … s-draw.jpg skoro Jedite zareagowa³ na Rei, a Nephrite na Mako, to s±dzi³am, ¿e twórcy anime chc± nam zaserwowaæ ten romansy, ale po dzisiejszym odcinku nie jestem pewna. Nie by³o ¿adnej reakcji Zoisite na Ami.
Mnie siê podoba muzyczka z przemiany dziewczyn

Anime jest bogiem, manga na³ogiem.

#82 2014-09-23 16:54:57

Neoma

Administrator

Punktów :   

Mamorek wygl±da prze¶licznie - i dodali mu muskulatury w porównaniu do manga
Zoicite siê jedynie wnerwi³ na Ami, jak go wod± obla³a Byli par± w tym musicalu z kobiecy Mamorkiem. (A teraz jest druga czê¶æ)

#83 2014-09-23 18:43:36

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Tak muzyczka te¿ spoko, szkoda ¿e jeszcze na youtubie nie udostêpnili soundtracku Aha to mnie Mi¶ka o¶wieci³a¶ z tymi romansami genera³ów, jako¶ my¶la³am ¿e co¶ by³o na rzeczy w mandze a tu jednak nic no mo¿e nawet to i lepiej , to by³oby takie przekombinowane Ale jednak co¶ Zoisitowi zosta³o z dziewczyny haha by³ przebrany za prezenterkê Ale najlepsza para by³a w PGSM Nephrite+Ami chyba tak to by³o, pamiêtacie jak Nehprite jej "nienawidzi³" i chcia³ jej daæ rogi bawo³a czy co¶ w tym stylu haha jaki ja mam senstyment do tego live action
Ale teraz z racji tego, ¿e odcinki s± emitowane co 2 tygodnie to chyba musimy sobie znale¼æ inne anime do ogl±dania, nie? Macie jakie¶ propozycje komediowo-romantyczne?

#84 2014-09-23 20:41:10

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Komediowo- romantyczn±? Hmm... muszê zajrzeæ na moj± listê w tych co ostatnio ogl±da³am to jako¶ nic mi nie przychodzi do g³owy oprócz Ao Haru Ride (dzi¶ wyszed³ ostatni odcinek), chocia¿ jak dla mnie anime trochê nudnawe. Manga jest znacznie lepsza. Jutro napiszê co mo¿e Ciê zaciekawiæ

Póki co polecam Wam dziewczyny ju¿ po raz kolejny Nanê. CUDO! Ne pamiêtam ju¿, ogl±da³y¶cie?

A ja w³a¶nie skoñczy³am ogl±daæ po raz n-ty Lovely Complex haha nie ma to jak dobra komedia
A, w³a¶nie, polecam tez Kuragehime. Kiedy¶ ogl±da³am i od jutra chcê zacz±æ znowu. Taka lekka komedyjka o dziewczynach otaku. W±tek romantyczny ma³y, ale jest.

Zajrza³am na listê no i oprócz tych starych, o których ju¿ kiedy¶ pisa³am, tj. Fruits Baskrt, Special A, Kaichou wa Maid-sama, Bokura ga Ita, Skip Beat, Kamisama Hajimemashita, to mogê jeszcze poleciæ takie komedie romantyczne: Golden Time, Noragami, Soredemo Sekai wa Utsukushii, Romeo x Juliet, Kamigami no Asobi.
Natomiast z innych gatunków bardzo Wam polecam: Juuni Kokuki, Nana, Paradise Kiss, Kuragehime, Okami Komodo no Ame to Yuki, Otome Youkai Zakuro, Hanasakeru Seishounen, Eikoku Koi Monogatari Emma, Gin no Saji (komedia), Kotonoha no Niwa, Magi, Hoozuki no Reitetsu (komedia), Sakamichi no Apollon, Detroit Metal City (komedia) i Gingitsune.

#85 2014-09-25 09:27:26

kiara_94

Administrator

Punktów :   

O dziêki Mi¶ka twoja lista niezawodna Muszê wszystkie poobczajaæ ale pamiêtam ¿e Kaichou wa Maid-sama kiedy¶ zaczê³am ogl±daæ ale nie skoñczy³am ale wiêkszo¶ci tytu³ów na razie nie kojarzê

#86 2014-09-25 12:46:43

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Do listy dodajê Gekkan Shojo Nozaki-kun. W³a¶nie skoñczy³am ogl±daæ. Bardzo fajna komedia z w±tkiem romantycznym. Mo¿na siê nie¼le po¶miaæ to anime z tegorocznego letniego sezonu. Niedawno zakoñczone.

Hej dziewczyny! W³a¶nie obejrza³am film o Yokozawie po pl. Matko jak ja kocham Sekaiichi!! KOCHAM Yokozawa jest taki s³odziachy! Uwielbiam facetów tsundere jest taki kochany, tak siê s³odko rumieni, tak fajnie krzyczy i tak s³odko dogaduje siê z Hiyori. Jak robi³ jej kucyka, to a¿ mi siê ciep³o na serduchu zrobi³o. Tak siê cieszê, ¿e w koñcu nie jest sam. Trochê mu wcze¶niej wspó³czu³am. W ogóle ca³y film ogl±da³am z takim szerokim u¶miechem. Uwielbiam! A te walentynki po napisach super:D Chiaki i jego czekoladki haha:D on i Tori s± najlepsi A o mój Takano, taki piêkny, taki poci±gaj±cy (szkoda, ¿e nie ma emotki z sercami zamiast oczu hehe) i ten jego g³os. Rozp³ywam siê! A¿ mi siê p³akaæ chcia³o na koñcu.  KOCHAM SEKAIICHI! Ju¿ nie mogê siê doczekaæ mangi. Chcê ju¿ luty!
Wiem, zwariowa³am. Na staro¶æ cz³owiek g³upieje. Wybaczcie.

#87 2014-09-27 09:17:44

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Mi¶ka specjalnie dla ciebie wgra³am t± emotikonkê!!   tak rozumiemy i wybaczamy ci twoj± fascynacje Takano od tego jest to forum by wyra¿aæ swoj± mi³o¶æ do postaci z anime

O Nanie tym anime s³ysza³am i orientuje siê o czym tak mniej wiêcej mo¿e byæ chocia¿ wydaje mi siê ¿e mo¿e byæ trochê smutne. O to Gekkan Shoujo
Nozaki-kun mo¿e byæ fajne - biorê siê do ogl±dania i tylko 10 odcinków??

Ju¿ obejrza³am I odcinek no mo¿e byæ super trochê siê dziwiê g³ównej bohaterce ¿e akurat ten synek jej siê spodoba³ - takie wielkie ch³opisko z ma³ymi oczami heheh i taki trochê ma³o rozrywkowy heh Jak dla mnie numerem jeden w¶ród komediowych facetów jest Harima Kenji ze School Rumble

#88 2014-09-27 12:57:39

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

£aaa Kiara jeste¶ kochana! Ta emotka jest ¶liczna dziêkujê widzia³am, ¿e jest jeszcze jedna z serduszkami bêdê ich u¿ywaæ. A powiedz, jak je zrobi³a¶? 
Nozaki-kun ma chyba 12 odcinków. No i na mnie te¿ jako¶ wiêkszego wra¿enia nie wywar³. Taki jakis trochê przymulony hehe.
Tak, Nana to powa¿ne anime. Ale jest genialne! Na prawdê polecam.

#89 2014-09-27 16:28:12

kiara_94

Administrator

Punktów :   

A to bardzo ³atwo t± emotikonkê wstawiæ - wchodzicie na pole administracja (jest na samej górze) a potem po lewej jest taka kolumna "dodatki" i szukacie "emotikonki" a potem jest przycisk "wgraj" oraz wymy¶lenie kodu mo¿ecie te¿ same dodawaæ w³asne super zabawa. Oki to t± Nanê zostawiê sobie na deszczowe dni

#90 2014-09-27 16:50:55

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

aaa to takie buty. Bêdê musia³a siê troszkê pobawiæ brakuje mi tu jednej emotki. Niedawno skoñczy³am ogl±daæ Yokozawê, znowu tym razem zachwyca³am siê Kirishim±. Fajny ma ten g³osik, bardzo mu pasuje. Mamorek siê postara³

No, Nana bêdzie dobra za jesienne wieczory. Tylko Kiara, deprechy nam nie z³ap

£eee próbowa³am siê pobawiæ, ale wysz³o takie wielkie.... nie wiem jak zrobiæ ma³e :szloch:

#91 2014-09-28 15:48:21

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Aha bo to musisz jeszcze ten obrazek pomniejszyæ w paincie albo w irfanview albo ¶ci±gn±æ od razu malutk±

#92 2014-09-29 09:32:24

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Ma³ych nie by³o, a to pomniejszenie to ju¿ za du¿a szko³a jazdy jak dla mnie trudno, to trzeba usun±æ t± du¿±.

#93 2014-09-30 15:44:08

kiara_94

Administrator

Punktów :   

O mog³a¶ nie usuwaæ, mog³am go poprawiæ jakby co w Paint jest funkcja zmiany rozmiaru Ej patrz jakie wredoty wrzesieñ siê ju¿ koñczy a Empress Ki jeszcze nie raczyli przet³umaczyæ

#94 2014-09-30 18:22:05

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No niestety nie ma pisa³am do nich na facebooku i napisali, ¿e bêd±, ale musz± czekaæ, a¿ odcinki pojawi± siê gdzie¶ tam...

Kiara pewnie ju¿ widzia³a¶, co? https://www.youtube.com/watch?v=NCEFMY4TWGw skoro to ma byæ ostatni sezon, to na pewno obejrzê. Jinora ma w³osy hehe ciekawa jestem co to za babka, ta z Królestwa Ziemi

#95 2014-10-02 10:48:09

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Tak w³a¶nie ju¿ mia³am pisaæ o tym zwiastunie bo przed chwil± go widzia³am ale ubieg³a¶ mnie ale ciekawy i mocarny ten zwiastun, fajn± fryzurê ma Korra I chyba tam te¿ by³a córka Zuko hehe A ta babka z królestwa Ziemi to my ju¿ j± znamy pojawi³a siê w 3 ksiêdze ale tylko na chwilê by³a jedn± z tych ludzi z Zaafu czy jak to siê nazywa³o - to te wojsko od siostry Lin , no patrz i okaza³a siê czarnym bohaterem

#96 2014-10-02 13:06:15

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Tak? Nie kojarzê jej

#97 2014-10-02 17:48:34

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Tak tak i mam now± wiadomo¶æ nasza Empress Ki (aktorka) + niezno¶ny cesarzyk dostali nagrody http://koreanvibe.com/mbc-drama-awards-2013 no w sumie nale¿a³o siê im zw³aszcza jemu tak odstrzeli³ t± rolê ostatniego wredoty ¿e a¿ do tej pory na jego widok robi mi siê niedobrze xD

#98 2014-10-03 13:20:55

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No to ¶wietnie! Brawa dla nich! Nale¿a³o im siê! Zagrali na prawdê ¶wietnie ale ona mia³a ¶liczn± sukniê. Cudeñko. A tak w ogóle to jako¶ ma³o osób by³o na widowni.

#99 2014-10-04 09:22:33

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Tak masz racjê suknia piêkna, tylko ma ona problem ze ¶wieceniem siê twarzy xD xD polecam krem do cery t³ustej heheh A te¿ nagrodê wygra³ Joo Won mój ulubiony aktor gra³ te¿ w tej dramie smutnej Bridal Mask co ci kiedy¶ pisa³am ale akurat za ni± nagrody nie dosta³

#100 2014-10-04 14:32:21

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

A wdzia³a¶ naszego króla? Siedzia³ ko³o niej. Ale przystojny mmm. Znacznie lepiej wygl±da³ ni¿ w tych spiêtych w³osach w dramie. No i tu nie ma zarostu.

#101 2014-10-04 19:31:16

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Taakk by³ te¿ nasz najukochañszy Wang Yu tak ogólnie to facet ma co¶ w sobie i ju¿ w kilku dramach gra³ rolê amantów te spiête w³osy nawet zdzier¿y³am ale z zarostem to by³o mu niedobrze, strasznie go postarzy³ ;( a dzisiaj chyba nowy odcinek Sailor Moon? I ju¿ dzisiaj zaczynaj± Legendê Korry - znowu jest co ogl±daæ

#102 2014-10-04 20:01:31

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

A no dzi¶ nowy odcinek Czarodziejek a w nim tyle Mamorka (oby) ju¿ nie mogê siê doczekaæ t³umaczenia To ju¿ dzisiaj leci nowa Korra? Wow, szybko. A dopiero co skoñczy³am ogl±daæ poprzedni sezon hehe  

Dziewczyny ogl±da³y¶cie?? Ach, co za cudowny odcinek! Ach Mamorciu i to s³odkie Usako ach... rozp³ywam siê.

#103 2014-10-05 16:12:18

Neoma

Administrator

Punktów :   

Ach tak, s³odziutkie to by³o   Naprawdê poprawili w stosunku do mangi  Najpiêkniejsze by³o przywalenie z li¶cia...

#104 2014-10-05 18:01:18

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

A kto tam komu z li¶cia przywali³? nie pamiêtam mam w g³owie tylko przepiêknego Mamoru i walniêtego Umino

#105 2014-10-06 17:42:41

Neoma

Administrator

Punktów :   

Kiara, spoiler, jak nie ogl±da³a¶:

No przecie¿ Mamorek Zoisaita    Cudne to by³o...
A feministki siê rzucaj±, ¿e to zniweczy³o przes³anie o silnych kobietach jako bohaterkach 

#106 2014-10-07 10:59:12

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

A tooo. No ale to nie by³o z li¶cia, tylko z pi±chy i owszem, by³o cudowne. Mamoru

#107 2014-10-07 17:16:12

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Haha dziewczyny ju¿ obejrza³am no naprawdê wyczepisty odcinek. To walniêcie to nie by³o ani z li¶cia ani z pi±chy to by³ mega ultra prawy sierpowy No w takim razie feministki chc± s³abych facetów jak siê o takie rzeczy rzucaj± ehh ja tam lubiê jak facet nadu¿ywa si³y fizycznej O matko co oni z Umino zrobili co siê sta³o z tym dawnym kujonkiem trochê ciekawe w dawnym anime Mamorek stawa³ siê Tuxedo Kamenem bez ¶wiadomo¶ci a tutaj ma nad wszystkim panowanie. No i tak by³o po raz pierwszy "USAKO" A¿ ten Zoisite ma niez³± moc jak do tej pory najlepsz± I wszêdzie ten postêp techniczny ... Ami zamiast tego swojego fajnego komputerka jakim¶ tabletem szpanuje

#108 2014-10-07 18:32:01

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Dobrze przedstawili Mamorka jako Tuxedo. W mandze siê tylko przebiera³. Nie tak jak w starej wersji, ¿e "przemienia³" siê nie¶wiadomie. I odcinek super. Szkoda, ¿e tyle trzeba czekaæ na nastêpny. Mamoru jest taki cudowny jak sobie pomy¶lê, jak bêdzie wygl±da³ Endymion, to od razu dostajê takiego banana na twarzy Chyba wtedy wyzionê ducha z zachwytu

#109 2014-10-07 18:51:43

Neoma

Administrator

Punktów :   

To co to jest z li¶cia? Nie jestem obeznana ze sztukami walki...
Teraz Mamorek siê chyba w Taksida przebiera? Jak w PGSM...
Nie tabletem a finepadem
Zoisite rz±dzi i panuje
To co, mogie napisaæ na tumblurze, ¿e polskie fanki popieraj± cios Mamo?

#110 2014-10-08 10:54:02

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Dostaæ z li¶cia, to dostaæ z otwartej d³oni Tak, tak, Mamoru siê przebiera. Jasne, pisz, ¿e Polski s± ca³ym sercem za Mamoru i popieraj± go we wszystkim co zrobi³ i zrobi a jego cios by³ piêkny chcê wiêcej walcz±cego Mamoru

#111 2014-10-08 18:23:04

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Tak z li¶cie to uderzenie ca³± d³oni±, tak zazwyczaj uderzaj± kobiety jak ich facet zdradza mê¿czy¼ni tak siê nie bij± a raczej nie powinni Taak ca³a Polska jest za Mamoru

#112 2014-10-09 18:14:08

Neoma

Administrator

Punktów :   

Jak my¶licie, ¿e tego nie zrobi³am, to siê mylicie
A co wy takie obcykane w waleniu facetów? Mam nadziejê, ¿e to tylko teoria..

#113 2014-10-09 21:09:35

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

A tam obcykane po prostu wiemy co zrobiæ, jak facet zas³u¿y

#114 2014-10-11 17:42:03

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Dok³adnie tak, trzeba wiedzieæ jak biæ facetów  No ju¿ obejrza³am 1 odcinek Korry dzisiaj powinien byæ nastêpny jak na razie nic wci±gaj±cego ale Korra na koniec odcinka niez³y numer wywinê³a ale jest fizycznie zdrowa to dobrze, my¶la³am ¿e bêdzie jeszcze chora

#115 2014-10-14 18:24:02

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Dziewczyny jestem za³amana! JPF dzi¶ og³osi³o, ¿e nie wyda Fairy Tail FT og³osili ponad 2 lata temu. Potem co¶ przesuwali, kombinowali, a¿ stanê³o na tym, ¿e na pocz±tku 2015 roku bêdzie wiadomo co z FT. Wszystko mia³o zale¿eæ od sprzeda¿y Tytanów. Cz³owiek cierpliwie czeka, kupuje Tytanów, aby zwiêkszyæ ich sprzeda¿, ¿eby wydanie FT by³o mo¿liwe. Na konwencie sam redaktor naczelny wydawnictwa zapewnia, ¿e Fairy Tail na pewno bêdzie, a tu co. Dzi¶, ni z gruchy ni z pietruchy, pisz±, ¿e nie wydadz± FT z powodu pewnych czynników niezale¿nych od nich i od strony japoñskiej. Jak nie zale¿nych od nich, czy od Japoñczyków, to od kogo? Od Niemców no szlag mnie trafi³ jak przeczyta³am to info! ¯eby jeszcze podali jaki¶ konkretny powód, a tu cisza. Ju¿ bym wola³a, ¿eby np. siê przyznali, ¿e nie chc± wydawaæ takiego tasiemca, ni¿ ¿eby mydlili nam oczy tak± g³upi± wymówk±! "Pewne czynniki". To krew by to zala³a! Wierzcie mi dziewczyny, lub nie, ale jak to przeczyta³am, to wy³am ze z³o¶ci. Dziady cholerne tyle czekania na nic po cholerê robili nam nadziejê no i dlaczego teraz o tym informuj±? Mia³o byæ wiadomo po Nowym Roku, a nie teraz! A poza tym Tytani siê ¶wietnie sprzedaj±, wiêc co jest nie podoba mi siê to jeszcze zrobili ankietê z tytu³ami za FT, a te tytu³y to same gówno. Nic ciekawego. Wszystko jakie¶ sezonowe buble (mo¿e oprócz Magi) Jakby np by³o Nanatsu no Taizai, to jako¶ by mi os³odzi³o t± okropn± wiadomo¶æ, a tak to krew mi siê gotuje na sam± my¶l! Chcê moje Fairy Tail

#116 2014-10-18 12:39:32

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Mi¶ka pocieszam Ciê no faktycznie trochê wrednie z ich strony, ale wiêkszo¶æ mang mo¿esz przeczytaæ na manga eden, je¿eli zale¿y ci na polskiej wersji mo¿esz poszukaæ na chomikuj tam czasami ludzie sami t³umacz± z ang na polski Ja by³am niedawno na targach pracy i wyssali tam ze mnie ca³± energiê serio czu³am siê jak w odcinku Sailor Moon Beryl z ca³± generalsk± kapel± chyba wpadli na pomys³ wyssania energii z biednych m³odych ludzi szukaj±cych praktyk i sta¿y Ja teraz obecnie ogl±dam dramê "Gu family book" naprawdê zacna drama i jest w±tek melodramatyczny ¿e hoho

#117 2014-10-18 13:08:09

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Dziêki Kiara. Manga na szczê¶cie jest t³umaczona na bie¿±co, ale to nie to samo co mieæ tomik w rêce. No nic, powoli godzê siê z t± my¶l± a propo dram. Mog³aby¶ mi poleciæ jak±¶ komedie romantyczn±? Ostatnio nie mogê znale¼æ ¿adnego anime, które by mi siê spodoba³o. Chyba muszê sobie zrobiæ ma³± przerwê, bo mnie ju¿ nudzi powoli.

#118 2014-10-19 15:08:39

kiara_94

Administrator

Punktów :   

OOO Dramy to ja mogê zawsze poleciæ je¿eli chodzi o weso³± komediê romantyczn± to niedawno zaczê³am ogl±daæ My girlfriend is gumiho wydaje siê byæ fajna. Tutaj link do pierwszego odcinka http://katen-viki.cba.pl/articles.php?article_id=45 jêzyk polski mo¿esz wybraæ jak naci¶niesz na t± ikonkê co jest jeden znaczek chiñski a drugi litera "A". Ale na razie wszystko od³o¿y³am bo siê w³a¶nie wci±gnê³am w t± Gu family book tylko to raczej jest melodramat i ma³o komedii http://www.viki.com/videos/225283v-gu-f … -episode-1 Jeszcze z komedii romantycznych fajna jest My girl http://stara.love-drama.pl/love-drama.p … -po-polsku ale ona potem staje siê trochê melodramatyczna xD
Jeszcze do¶æ ta jest ¶mieszna i pogodna Gentlemens Dignity (o starych kawalerach) http://love-drama.pl/seriale/koreanskie … odcinek-1/
O i jeszcze ta jest wed³ug mnie mega wci±gaj±ca http://www.dramaqueen.pl/drama/koreansk … ggle-id-28 historyczna i patriotyczna ale niestety smutna trochê na pocz±tku mnie razi³y te stroje nie z epoki ale aktorzy i scenariusz super

#119 2014-10-19 16:19:31

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Ok. Dziêki co¶ na pewno znajdê dla siebie

#120 2014-10-20 08:58:30

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Oki mam nadziejê ¿e co¶ wpadnie Ci w oko bo widzê ¿e masz depresjê Otaku znaczy zobaczy³a¶ ju¿ tyle ¿e nic nie jest w stanie Ciê zadziwiæ i zaskoczyæ jak ju¿ zaczniesz ogl±daæ jak±¶ dramê to daj znaæ

#121 2014-10-20 12:11:09

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Ooo depresja otaku? To tak siê to nazywa hehe :d pierwsze s³yszê dziewczyny ogl±da³y¶cie Czarodziejkê? Cudowny odcinek! Ju¿ nie mogê siê doczekaæ nastêpnego! Bêdzie wspania³y!

#122 2014-10-20 17:25:54

Neoma

Administrator

Punktów :   

Ogl±da³am - ja grzecznie premierowo ogl±dam.
I tego "Kunzite, pamiêtaj, kim naprawdê jeste¶" to w mandze nie by³o Ciekawe, co z tego bêdzie

#123 2014-10-20 21:00:19

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No nie by³o. Te¿ zwróci³am na to uwagê. Wiemy przecie¿, ¿e genera³owie s³u¿yli Endymionowi, a Minako ju¿ wszystko pamiêta ze swojego poprzedniego ¿ycia/wcielenia. Jejciu ju¿ na prawdê nie mogê siê doczekaæ kolejnego odcinka. A ten poca³unek Usako by³ taki s³odki. Zuch dziewczyna! Nie ma porównania do tej starej wyj±cej ciapy.

#124 2014-10-25 15:15:39

Neoma

Administrator

Punktów :   

Tylko ciekawe, czy to takie jedynie kole¿eñskie by³o, czy podtekst romantyczny
I w³asnie - to chyba potwierdza, ¿e Genera³owie nie s± ¼li, zostali wykorzystani przez Beryl i Metaliê. Czyli chyba wojowniczki ich nie wykoñcz±?

#125 2014-10-27 16:08:12

kiara_94

Administrator

Punktów :   

dziewczyny chyba pojawi³ siê kolejny odcinek Sailor Moon. Jako¶ wcze¶nie, nie? ju¿ minê³y dwa tygodnie ?

#126 2014-11-02 17:45:28

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Hej dziewczyny apropo nowego odcinka. Oczywi¶cie ¶wietny i w ogóle, ale muszê przyznaæ, ¿e zmiana w Serenity bardziej mi siê podoba³a w starej wersji anime. Ale widaæ, ¿e Genera³owie kojarz± Endymiona

#127 2014-11-03 19:45:44

Neoma

Administrator

Punktów :   

To ¿e go zaczynaj± kojarzyæ, to najlepsze by³o.
Przemiana rzeczywi¶cie bardziej w poprzedniej - tak jak zas³oniêcie jej przez Mamoru.

#128 2014-11-03 20:23:34

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Wiecie co. Akurat jestem w Polsce i po obejrzeniu odcinka siêgnê³am po mangê, ¿eby przypomnieæ sobie co i jak, bo ju¿ pamiêæ mnie zawodzi³a trochê. No i teraz uwaga, uwaga: obecny, 9 odcinek jest zakoñczeniem 2 tomu mangi, a akcja z Mrocznym Królestwem koñczy siê w pierwszym rozdziale tomu 4. Wiêc zosta³ im tylko jeden tom plus jeden rozdzia³ do koñca. Skoro 2 tomy zajê³y im 9 odcinków, to jak jeden tom chc± zakoñczyæ w 17?? no bo przecie¿ ma byæ 26 odcinków. W ogóle jak og³osili now± Czarodziejkê, to by³am pewna, ¿e zekranizuj± ca³± mangê. Potem jak og³osili ilo¶æ odcinków, to siê zastanawia³am, jak oni chc± ca³o¶æ zmie¶ciæ w tych 26 odcinkach. Potem gdzie¶ pod³apa³am info, ¿e to ma byæ tylko ekranizacja Mrocznego Królestwa. No to w takim razie, jak oni to chc± jeszcze rozci±gn±æ na 17 odcinków? No chyba nie zrobi± fillerów. Mia³a byæ wierna adaptacja mangi. Czy¿by oprócz Beryl i spó³ki pojawi³a siê tak¿e Chibiusa i Czarny Ksiê¿yc?? Ciekawe co twórcy anime nam zaserwuj±. A tak swoj± drog±, to wiecie, ¿e Genera³owie ginêli po kolei z r±k wojowniczek, nie? W tym momencie (to, co teraz by³o w odcinku) zosta³ tylko Kunzite. Jak pojawi³a siê Serenity, to Kunzite i reszta, jako kamienie, przypomnieli sobie Endymiona. On ich te¿. Reszty nie bêdê zdradzaæ, bo nie chcê Wam spoilerowaæ. Powiem tylko, ¿e akcja szybko siê dzieje. Na moje oko, skoro z dwóch tomów zrobili 9 odcinków, to jeszcze 4 odcinki i powinien byc koniec.

#129 2014-11-04 18:04:12

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Hejka ja ju¿ obejrza³am zaleg³e odcinki i wszystko super fajnie ale ta nowa wersja mo¿e buty czy¶ciæ starej jako¶ brak polotu tego klimatu i akcji, nie wiem czy to ja siê zestarza³am czy co¶ z tym anime jest nie tak ;/ dawniej ogl±da³o siê odcinek za odcinkiem i nie mo¿na by³o przestaæ a teraz ogl±dam tak ¿eby ogl±daæ chyba muszê sobie obejrzeæ jeszcze raz star± wersjê by zrozumieæ co tu jest nie tak
No faktycznie Mi¶ka dobrze zauwa¿y³a¶ jako¶ za szybko akcja leci i chyba bêdzie tak jak mówisz - wcisn± seriê R bo inaczej nie da siê.
Ach Mi¶ka zazdroszczê Ci tej kolekcji mang SM

A ciekawe zreszt± dlaczego Kunzite gdy siê kapn±³ ¿e to Endymion to tak dziwnie siê wystraszy³ i nie powiedzia³ nic kumplom

#130 2014-11-04 18:16:33

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Mnie ta wersja bardzo siê podoba. Bije na g³owê star±

kiedy siê kapn±³ i nic im nie powiedzia³? W mandze? W anime tego nie by³o.

#131 2014-11-04 19:45:12

kiara_94

Administrator

Punktów :   

No w³a¶nie to by³o w anime jak siê kapn±³ i nie powiedzia³ w 9 odcinku dok³adnie 15 minuta 32 sekundy

#132 2014-11-04 21:05:31

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

W³a¶nie sobie zerknê³am na ten fragment i dla mnie nie by³o to przypomnienie, a kojarzenie. Co¶ mu mignê³o w pamiêci i tyle. Nic dziwnego, ¿e nie powiedzia³ o tym pozosta³ym, skoro sam nie by³ pewny co i jak. W mandze od razu sobie wsio przypomnieli.

#133 2014-11-05 18:59:58

kiara_94

Administrator

Punktów :   

a no w sumie racja taka trochê nadinterpretacja z mojej strony ale fajnie by by³o gdyby sobie przypomnia³ i nie powiedzia³ taka intryga ciekawe czy w koñcu wspomn± co¶ o niespe³nionej mi³o¶ci Beryl do Endymiona czekam na to

#134 2014-11-06 15:46:44

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Mo¿e co¶ powiedz±

A nie mówi³am
http://www.animenewsnetwork.com/news/20 … usa/.80812

#135 2014-11-10 18:22:21

Neoma

Administrator

Punktów :   

No mnie to akurat nie uszczê¶liwia... Mia³am nadziejê na wiêcej z Endymionem i Genera³ami, jak Kunzite mia³ przeb³yski pamiêci (to pewnie od blisko¶ci Kryszta³u). Najlepiej, gdyby prze¿yli i stali siê dobrzy.
Beryl tutaj chyba nie obchodzi Endymion.
Ale to oficjalne ¿e na R-ce koñcz±?

#136 2014-11-11 16:17:30

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Ma byæ 26 odcinków. Tyle by³o zapowiedzianych.  I te 26 akurat wyjdzie na Srebrny Kryszta³ i na Chibiusê. Mam nadziejê, ¿e zrobi± jeszcze kolejne sezony chcê zobaczyæ ca³o¶æ.

#137 2014-11-11 18:16:42

Neoma

Administrator

Punktów :   

No ale jakby by³o 26 na pierwszy sezon to mogliby¶my zobaczyæ rzeczyæ nie z mangi. Jak w wersji na ¿ywo.

A chyba to co za³aczy³as, jednoznacznie mówi, ¿e koñcz± na 26?

#138 2014-11-12 15:39:18

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No niby tak. Na razie tyle zapowiedzieli i tyle ma byæ. Nie wiemy, czy bêd± te¿ ekranizowaæ resztê mangi. Osobi¶cie liczê po cichu, ¿e zrobi± jednak ca³o¶æ

#139 2014-11-12 20:16:23

kiara_94

Administrator

Punktów :   

brrr.... Chibusa ró¿owy potwór te¿ mnie ta wiadomo¶æ nie uszczê¶liwia xD ale fajnie ¿e bêdzie Pluto i tutaj tak¿e czekam na podkre¶lenie jej nieodwzajemnionej mi³o¶ci do Endymiona ach jak ja lubiê romanse
W ogóle Mi¶ka!! znalaz³am fajn± komediow± koreañsk± dramê - Fated to love you, znaczy zaczyna siê megadurnie ale potem jest naprawdê super

#140 2014-11-12 20:21:17

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Mam tylko nadziejê, ¿e ten ró¿owy bachor nie bêdzie tak wkurzaj±cy jak w starej wersji. W mandze by³a do zniesienia. No i w³a¶nie, bêdzie Plu! Ona to dopiero bêdzie ¶liczna ciekawa jestem jak bêdzie wygl±daæ Król i Królowa czy bêdê wygl±dac tak samo jak Usa i Mamoru, czy poka¿ê doro¶lejsz± formê. No i bêdzie poca³unek z Diamandem hehe

Ooo to co to za komedia? Teraz to nie mam za bardzo czasu. Czytam mangi, które przywioz³am z polski i ju¿ trochê anime mi siê nazbiera³o do obejrzenia

A jak tam Korra? Ogl±dasz?

#141 2014-11-13 10:16:34

kiara_94

Administrator

Punktów :   

No ta drama ¶wietna, zaczyna siê mega g³upio bo g³ówna bohaterka zachodzi w ci±¿ê z przypadkowo spotkanym facetem, ale to naprawdê nie by³a jej wina (wiem takie g³upie to ) ale potem jest s³odko-gorzko romantycznie bo oni naprawdê siê w sobie zakochuj± ja ju¿ jestem na 8 odcinku. A o Korrze trochê zapomnia³am na razie nie ogl±dam bo mnie znudzi³o OOOoo poca³unek z Diamandem to superr!! taki wymuszony mam nadziejê

#142 2014-11-13 19:32:39

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Ooo to fajnie siê zapowiada ta drama. A jest po polsku?

No oczywi¶cie, ¿e poca³unek wymuszony

#143 2014-11-14 17:28:01

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Tak po polsku na razie s± dwa odcinki przet³umaczone na http://www.dramaqueen.pl/drama/koreansk … -love-you/

#144 2014-11-14 21:21:04

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Ok. Dziêki. Jak bêd± wszystkie odcinki po pl, to obejrzê. Póki co to czekam na Cesarzow±. Obym siê doczeka³a.

#145 2014-11-15 14:21:36

kiara_94

Administrator

Punktów :   

No tak na polskie odcinki cesarzowej te¿ czekam, uwielbiam te komentarze t³umacza np. "a co tam dam mu och³apy po Wang Yu" od cesarzowej to te¿ bardzo lubiê ogl±daæ MV filmiki o parach czyli ka¿dy z ka¿dym ostatnio nawet po³±czyli cesarzow± wdowê z premierem xD

A jak lubisz kompletne dramy to polecam Bridal Mask ju¿ od dawna s± przet³umaczone wszystkie odcinki a drama moja ulubiona http://www.dramaqueen.pl/v2/drama/korea … idal-mask/

#146 2014-11-15 15:10:18

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Tak, pamiêtam. Ju¿ o niej pisa³a¶. Niestety nie ma teraz za bardzo czasu na dramy. Ale jak tylko bêdê mieæ chwilkê, to obejrzê. Pamiêtam o niej

#147 2014-11-15 15:39:00

Neoma

Administrator

Punktów :   

Ja bym wola³a bez poca³unków z Diamandem pliz

Jakby co, to jest nowy odcinek Kryszta³u... Polecamy gor±co.

#148 2014-11-15 17:46:05

kiara_94

Administrator

Punktów :   

W poprzedniej wersji by³o fajnie z poca³unkiem ¿e ju¿ prawie prawie i wpad³ Mamoru i uratowa³ Usagi mogliby zrobiæ tak samo o to fajnie ¿e pamiêtasz o tej dramie bo dla mnie ona to klêkajcie narody, pomijaj±c te g³upawe sceny z hrabiami i Kishokai ale to siê przewija³o

no ja ostatnio jako¶ pogniewana jestem na Kryszta³ i nie ogl±dam jako¶ brakuje mi starego Mamoru i dawnej Usagi-beksy

#149 2014-11-15 18:14:14

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

W mandze dosz³o do poca³unku. Zobaczymy, co zrobi± w anime. Mam nadziejê, ¿e Chibiusa nie bêdzie taka wkurzaj±ca.
Ja za to uwielbiam t± wersjê! Jestem zachwycona

czekam na t³umaczenie odcinka mo¿e jutro ju¿ bêdzie

#150 2014-11-15 20:46:58

Neoma

Administrator

Punktów :   

Kiara, ja te¿ wolê pierwsz± wersjê, ale pierwsza wersja jest, a nowe có¶ mo¿na zobaczyæ. A jest co¶, czego w mandze nie by³o
Ja te¿ trzymam kciuki, by Mamorek znowu uratowa³ Usagi, zamiast siê z córeczk± ca³owaæ...

#151 2014-11-17 15:25:11

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Kiara zosta³y dodane odcinki 48 i 49 Cesarzowej! Matko, co tam siê dzieje! Ty ju¿ pewnie wiesz, bo ogl±da³a¶ po angielsku jestem zachwycona! Szkoda tylko, ¿e tyle miesiêcy trzeba by³o czekaæ. Trochê ju¿ pozapomina³am i w niektórych momentach nie widzia³am o co chodzi. No i oczywi¶cie ka¿dy odcinek musi koñczyæ siê w takim wa¿nym momencie, wrrr. Jak ja uwielbiam Nyang, ju¿ zapomnia³am jaka ona ¶liczna. W 48 mia³a tak± piêkn± zielona szatê, ale i tak najlepiej wygl±da tak jak na pocz±tku 49. W bieli i z prostymi w³osami. Jakie ona ma piêkne te w³osy. A ten Cesarz tam mnie zdenerwowa³ w 48! Matko co siê z nim sta³o?! Kiedy¶ by³ taki s³odki i uroczy, a teraz taki pijak siê z niego zrobi³ i w ogóle...nawet nie wiem jak co nazwaæ. No denerwuje mnie i ju¿. Nic dziwnego, ¿e ka¿dy by go zmanipulowa³, jak on taki bez w³asnego zdania. Jejciu, czekam na koñcowe odcinki, mam nadziejê, ¿e bêd± szybciej dodane.
Neoma Ty tak¿e musisz obejrzeæ t± dramê. NO CUDO!!

#152 2014-11-17 20:20:58

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Dla mnie tam cesarzyk zawsze by³ zero totalne, nie mam do niego za grosz szacunku a to co masz na my¶li to co siê sta³o w 49 odcinku bo nie chce sama pisaæ ¿eby spojlerowaæ. No odstrza³ to on dopiero zrobi³ albo zrobi... no co¶ w ka¿dym b±d¼ razie zwi±zanym z boskim Wang Yu ;( biedny Wang Yu dla Ciebie wyla³am hektolitry ³ez. A Nyang to ja nie cierpiê, wiêc siê jej fryzur± i strojami nie zachwycam siê A t± bia³± sukniê to masz na my¶li jak klêcza³a przed pa³acem i b³aga³a o przebaczenie?? serioo ta to ma cierpliwo¶æ do tego cesarzyka
No Neoma serio Empress Ki chyba bêdzie serialem który wpadnie ci w gust A ja jestem serio pogniewana na nowe anime i musi mi przej¶æ, na pewno go kiedy¶ zobaczê mo¿e jak ju¿ bêd± wszystkie odcinki. No jak serio bêdzie siê  córeczk± ca³owaæ tak jak Naoko wymy¶li³a to ja wysiadam

#153 2014-11-17 20:53:22

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Ja Nyang uwielbiam! Jestem ca³ym sercem za ni±! Tyle biedna co wycierpia³a, a¿ dziw bierze ile ona ma w sobie si³y. A co do Cesarza to na prawdê rêce za³amujê ¿e ja go kiedys tak lubi³am by³ taki kochany w stosunku do Nyang, a teraz. Nawet sobie nie chcê my¶leæ, co on zrobi po tym co siê dowiedzia³ o Maha. A w ogóle w 48 jak przyszed³ taki pijany do wielkiej sali i kaza³ wszystkim klêkaæ, ¿eby przysiêgli mu lojanlo¶æ, a wspania³y Tal Tal mówi, ¿e widz±c go w takim stanie nie oka¿e mu lojano¶ci. Rewelacja! A ten eunuch jaki paskudny siê okaza³. A to czwany lis. Tak, chodzi o to jak klêcza³a przed pa³acem. Musisz przyznaæ, ¿e aktorka jest ¶liczna. Niektóre Azjatki s± tak piêkne, ¿e tylko pozazdro¶ciæ. No i w ogóle ta piosenka, która zawsze leci na koniec odcinka jest taka ¶liczna!

Dziewczyny to w mandze Mamoru ca³owa³ siê z ró¿ow±? Oczywi¶cie jako z Czarn± Dam±, tak? Matko ¶wiêta, nie pamiêtam tego widaæ mój mózg wyrzuci³ co¶ tak paskudnego z pamiêci. Jak bêdê na ¶wiêta w Polsce, to przeczytam mangê, bo a¿ mnie korci.

Obejrza³am odcinek. Wiêc jednak zrobili romans miêdzy Genera³ami i Wojowniczkami. Jeszcze trochê pododawali ze wspomnieñ Genera³ów. No nich im bêdzie.
Jak bêd± odcinki z ró¿ow± , to mam nadziejê, ¿e nie zmieni± piosenki w openingu. Aaa, zapomnia³am. Mia³am ju¿ o tym wcze¶niej napisaæ. Kunzite jest taki piêkny! Strasznie mi siê podoba

#154 2014-11-19 20:02:08

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Tak to prawda, dziewczyna siê nie¼le nacierpia³a, ale to nie znaczy ¿e mo¿e robiæ takie odstrza³y, tego co zrobi³a Wang Yu to jej nigdy nie wybacze!! mam na my¶li to jak zgodzi³a siê zostaæ jego ¿on± a potem on parê miesiêcy pó¼niej siê dowiedzia³ ¿e jest konkubin± cesarza, szoook A tak Tal Tal to by³o mocarne chocia¿ i tak go nie lubiê, wiesz w rankingu moich ulubionych postaci to cesarzyka Tal Tala i Nyang prze¶cignêli ostatecznie nawet Tanasili i wielki premier xD ju¿ ich bardziej polubi³am, byli straszni, ale je¿eli ju¿ chodzi³o o ich najbli¿szych to byli solidarni.
No to prawda Azjatki maj± klasê i s± ³adne trzeba im to przyznaæ a ju¿ Azjaci... wohohoho
A chodzi ci mo¿e te¿ o t± piosenkê?? Te¿ j± lubiê https://www.youtube.com/watch?v=JHhkJJOmNcc
Tak Mamoru ca³owa³ siê w mandze z Czarn± Dam± fuuuj potwiedzam http://www.oocities.org/southbeach/surf/4039/blackiss.jpg
mój mózg te¿ to chce z pamiêci wymazaæ
Tak Kunzite piêkny tak samo jak w PGSM ale dla mnie zawsze Nephrite bêdzie

#155 2014-11-19 20:56:51

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No wiesz, po tym jak straci³a dziecko, w dodatku my¶la³a, ¿e Wang Yu nie ¿yje, to nie zosta³o jej ju¿ nic innego jak tylko zemsta. Dla tego wróci³a do pa³acu. Wiesz, ka¿da z nas bêdzie przedstawiaæ swoje racje i broniæ ulubieñców. Ja tam uwielbiam Nyang i Tal Tala te¿ lubiê z kolei nienawidzê Tanasili!! a ta piosenka, która mi siê podoba, to j± ¶piewa facet leci teraz na koniec odcinków.

Oooo matko faktycznie. Fuj. Mam nadziejê, ¿e on wtedy by³ jaki¶ nieprzytomny czy co¶. Muszê przeczytaæ, jak bêdê w domu. A ta Czarna Dama dopiero bêdzie piêkna w tej nowej wersji. W starej by³a ¶liczna, a teraz to dopiero bêdzie wygl±daæ. Ciekawa jestem te¿ bardzo Setsuny.

No w PGSM Kunzite te¿ by³ fajny, a Nephrite jako¶ nigdy nie lubi³am

#156 2014-11-20 17:31:07

kiara_94

Administrator

Punktów :   

a to mo¿e jest ta piosenka? https://www.youtube.com/watch?v=XAEanwT … A&index=15 te¿ j± lubiê

#157 2014-11-20 18:48:50

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

No ta te¿ fajna. Facet ma g³os podobny do Garou. Chodzi³o mi jednak o t± https://www.youtube.com/watch?v=eHvJB4nSKpk zaczyna siê w 13:54 minucie. Jest prze¶liczna!

#158 2014-11-23 10:54:55

kiara_94

Administrator

Punktów :   

Aha to o t± Ci chodzi³o no te¿ jest fajna , tutaj jest w ca³o¶ci https://www.youtube.com/watch?v=fS0bxTi … 5p7rON8CKA faktycznie ma g³os podobny do Garou

#159 2014-11-23 12:11:39

Mi¶ka

Administrator

Punktów :   

Dziêki Kiara za linka. Ta piosenka jest cudna! Strasznie mi siê podoba. Nie mogê siê ju¿ doczekaæ ostatnich odcinków.

Dziewczyny, kupujecie mangi, czy tylko czytacie na necie?
No i co z "Nan±"? Obejrzy która¶ w koñcu ??

#160 2014-11-24 20:49:22

Neoma

Administrator

Punktów :   

U nas mamy bibliotekê zaapatrzon± w mangi

No w³a¶nie, dziewczyny sparowano z genera³ami i fandom siê deczko zdenerwowa³

Stopka forum

RSS